Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/07/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Δοκιμές Συσκευών 2024-2015


Pioneer PD-50 - CD/SACD Player - USB DAC.
Pioneer PD-50 - CD/SACD Player - USB DAC. Αν έχετε χάσει τον ύπνο σας, επειδή το CD player που ήδη έχετε φτάνει στο τέλος της ζωής του, μάλλον θα πρέπει να χαλαρώσετε. Φαίνεται ότι μπαίνουμε σε μια εποχή που το CD "επιστρέφει" ή -τουλάχιστον- κάποιοι κατασκευαστές ξαναμπαίνουν στην αγορά, με σοβαρές, σύγχρονες προτάσεις. Η Pioneer ξέρει την τέχνη καλά...
Arcam Radia A25 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC.
Arcam Radia A25 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC. Η νέα σειρά Radia της Arcam δεν είναι μόνο πολυσυζητημένη, αποτελεί -ίσως- ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της Βρετανικής εταιρίας, η οποία επιχειρεί να παρουσιάσει μια νέα ταυτότητα, τόσο στο αισθητικό όσο και στο λειτουργικό επίπεδο. Νέος, μοντέρνος και με στόχο τον νεότερο χρήστη, ο μεγάλος A25 πρέπει, ωστόσο, να είναι συνεπής και με την ιστορία της εταιρίας. Δοκιμάσαμε και γράφουμε!
Octave Audio V 80SE - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
Octave Audio V 80SE - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Με βάρος κάτω από 25 κιλά, ο V80 SE δεν είναι δα και τόσο βαρύς. Έχουμε δει και σηκώσει πολύ βαρύτερα πράγματα τα τελευταία χρόνια, οπότε δεν μας εντυπωσιάζει εύκολα η μάζα. Από την άλλη, ο κορυφαίος ολοκληρωμένος ενισχυτής της Γερμανικής εταιρίας δείχνει να έχει μεγάλο ειδικό βάρος. Με λογικές διαστάσεις άφθονη (για το είδος) ισχύ και ένα πλήρες πακέτο δυνατοτήτων είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα σύγχρονου λαμπάτου.
Focal Vestia Nº2 - Ηχείο Βάσης.
Focal Vestia Nº2 - Ηχείο Βάσης. H σειρά Vestia είναι από τις πλέον φιλόδοξες της Γαλλικής εταιρίας και το Nº2 είναι ένα μεγάλο και πολλά υποσχόμενο ηχείο δαπέδου. Τι έχει να μας πει η Focal;
One2One: Neat Acoustics Petite Classic - Ηχείο Βάσης.
One2One: Neat Acoustics Petite Classic - Ηχείο Βάσης. Τα μικρά σε όγκο ηχεία έχουν πάντα μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Το Petite Classic βασίζεται σε μια αποδεδειγμένα καλή προσέγγιση, το επιτυχημένο Classic του 1991, αλλά, βεβαίως, απέχει πολύ από το αρχικό μοντέλο σε όλα τα επίπεδα.
GoldenEar T66 - Ηχεία Βάσης.
GoldenEar T66 - Ηχεία Βάσης. Το πρώτο μοντέλο της σειράς T και το πρώτο ηχείο που σχεδιάστηκε μετά την εξαγορά της GoldenEar από την Audioquest, ακολουθεί πιστά τον δρόμο που χάραξε ο Sandy Gross με την σειρά Triton, όντας μια πληθωρική σχεδίαση με προσοχή στις λεπτομέρειες και επιβλητική φυσική και ηχητική παρουσία. Ωραία πράγματα...
HiFi Rose RS150B - Streamer/DAC.
HiFi Rose RS150B - Streamer/DAC. Με έδρα την Σεούλ, η HiFi Rose είναι μια εταιρία της οποίας τα προϊόντα δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα, όπου και αν τα συναντήσεις και η είσοδός της στην ελληνική αγορά δεν μπορεί παρά να μας χαροποιεί. Οπότε, όταν το RS150Β μας χτύπησε την πόρτα, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε (όχι ότι προσπαθήσαμε κιόλας). Είναι όλα όσα φανταζόμαστε αλήθεια ή τα φαινόμενα απατούν;
One2One: Acoustic Energy Corinium - Ηχείο Δαπέδου.
One2One: Acoustic Energy Corinium - Ηχείο Δαπέδου. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε το νέο ηχείο της Acoustic Energy, το Corinium, μια προσπάθεια της εταιρίας να κινηθεί σε μια υψηλή κατηγορία τιμής, αποτέλεσμα τριών ετών έρευνας και ανάπτυξης και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Well Tempered Simplex Mk2 - Πλατό/Βραχίονας.
Well Tempered Simplex Mk2 - Πλατό/Βραχίονας. Όπου, η ιδιότυπη προσέγγιση του William Firebaugh όχι μόνο φαίνεται να παραμένει διαχρονική, αλλά αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματική. Αλλά, έτσι είναι οι καλές ιδέες. Το πρώτο πράγμα στο οποίο αντέχουν είναι ο χρόνος. Πόσο καλό είναι το Simplex Mk2;
Chord Hugo M Scaler/TT2 - Upsampler/DAC-HPA.
Chord Electronics Hugo M Scaler/Hugo TT2. Αν μπορείτε να φανταστείτε ένα αντικείμενο το οποίο συνδυάζει τις ιδιότητες από το κέρας της Αμάλθειας με αυτές από το Σφυρί του Θωρ, είστε πολύ κοντά στο να κατανοήσετε το ζευγάρι M Scaler/TT2. Εκεί όπου συναντώνται η αφθονία (σε δυνατότητες) με τον κεραυνό (και την ισχύ του), εκεί θα βρείτε τα ζευγάρι των Chord που δοκιμάζουμε εδώ.
Lyravox Karlos Pure - Ενεργό/Ψηφιακό Ηχείο.
Lyravox Karlos Pure - Ενεργό/Ψηφιακό Ηχείο Ενεργά/Ψηφιακά ηχεία υπάρχουν πολλά. Και καλά. Αλλά πολύ υψηλού επιπέδου Ενεργά/Ψηφιακά ηχεία συναντάς σπάνια. Η Γερμανική Lyravox έχει άποψη για το πώς πρέπει να είναι ένα τέτοιο ηχείο με σοβαρές αξιώσεις. Δοκιμάσαμε το Karlos Pure και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
NAD C 3050 LE - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
NAD C 3050 LE - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Το Βάρος της Ιστορίας είναι μεγάλο και απαιτεί τους ανάλογους ώμους για να το αντέξεις. Και η NAD, μπορεί να αντέξει, πράγματι, μια ιστορία που ξεκίνησε το 1972, εξελίχθηκε σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές (και ιδέες) του audio και εξελίχθηκε σε ένα brand name που έχει κάτι να πει, ακόμη και σε μια εποχή, όπως η σημερινή, όπου η ιδέα του “ό,τι δηλώσεις είσαι” δεν είναι απλώς ευφυολόγημα αλλά στρατηγική!
WiiM Pro - Streamer/DAC.
WiiM Pro - Streamer/DAC. Μερικές φορές αναζητάς μια απλή λύση σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και την βρίσκεις εκεί που δεν το περιμένεις. Ποιός δεν θα ήθελε ένα streamer με όλες τις βασικές δυνατότητες (και μερικές παραπάνω) με τιμή κάτω από τα €200; Σωστά μαντέψατε. Κανείς.
Advance Paris A12 Classic - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
Advance Paris A12 Classic - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Μεγάλος και πλούσιος ολοκληρωμένος ενισχυτής από έναν κατασκευαστή που έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να φτιάξει όχι απλώς αξιοπρόσεκτες, αλλά σπουδαίες μηχανές. Ευκαιρία να δούμε αν η παράδοση συνεχίζεται.
Elac Vela BS 404 - Ηχείο.
Elac Vela BS 404 - Ηχείο. Η Elac πρέπει να είναι από τους κατασκευαστές με την μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και με τις περισσότερες σειρές. Αν υπάρχει κάτι που την ξεχωρίζει από αυτούς, είναι η εμμονή της στην κατασκευή σπουδαίων, μικρών σε όγκο ηχείων, τα οποία απευθύνονται σε ένα περιορισμένο αλλά απαιτητικό, στα όρια του φανατισμού, κοινό.
Επιχείρηση Radialstrahler: Ακούγοντας το MBL 101 E MK II.
Επιχείρηση Radialstrahler: Ακούγοντας το MBL 101 E MK II H γερμανική γλώσσα έχει έναν τρόπο να επικοινωνεί ιδιότητες και χαρακτηριστικά από τον ήχο -και μόνο- των λέξεων. Όπως μια ομάδα που ονομάζεται Nationalmannschaft είναι υποχρεωμένη να είναι σοβαρή, εξ' ονόματος, έτσι και ένα μεγάφωνο που ονομάζεται Radialstrahler δεν μπορεί να είναι κάτι τυχαίο.
ifi NEO Stream - Streamer/DAC.
ifi NEO Stream - Streamer/DAC. Έχουμε και λέμε: Streamer βασισμένο στην πλατφόρμα δικτύωσης της iFi, DAC με βάση την τεχνογνωσία της iFi, οπτική απομόνωση του Ethernet. Είναι σα να διαβάζεις μια συνταγή επιτυχίας, δεν συμφωνείτε;
SVS Prime Wireless Pro SoundBase - Streamer/Ενισχυτής.
SVS Prime Wireless Pro SoundBase - Streamer/DAC/Ενισχυτής. Δεν είναι ότι δεν έχουμε ξαναδεί συσκευή αυτού του είδους. Η αγορά είναι γεμάτη από ολοκληρωμένους/ασύρματους/ψηφιακούς καιό,τιαλλοθέλετε ενισχυτές, με τιμές που κυμαίνονται από το απολύτως ανεκτό, μέχρι το απολύτως εξωπραγματικό. Δεν είναι, όμως, μόνο το τί κάνεις αλλά και το πώς το κάνεις και η SVS έχει τον τρόπο της!
Cambridge Audio DacMagic 200M - Μετατροπέας d/a.
Cambridge Audio DacMagic 200M - Μετατροπέας d/a. Μπορεί να μην είναι καινούριος (κυκλοφόρησε το 2021), αλλά κάθε έκδοση DacMagic έχει μια ιδιαίτερη αξία, καθώς ανήκει σε μια από τις εμβληματικές σειρές της Cambridge Audio. Και ο 200M δεν σπάει την παράδοση. Πώς τα καταφέρνουν;
SME Model 6 Classic - Πλατό/Βραχίονας.
SME Model 6 Classic - Πλατό/Βραχίονας. Μακροσκοπικά, το Model 6 δεν ξεφεύγει από τα όρια που θέτει η κλασική σχολή των αναλογικών πηγών. Όσο όμως το ψάχνεις το πράγμα, αντιλαμβάνεσαι ότι η SME προσήλθε διαβασμένη στον χώρο των “εισαγωγικών” (λέμε τώρα) πλατό αξιώσεων. Το Model 6 μπορεί να είναι το μικρότερο μοντέλο της σειράς αλλά δεν παύει να είναι SME με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Merason frérot/pow1 - DAC/Εξωτερικό τροφοδοτικό.
Merason frérot/pow1 - DAC/Εξωτερικό τροφοδοτικό. Η Merason είναι η εταιρία που έστησε ο Daniel Frauchiger, ένας άνθρωπος με σοβαρή γνώση της εμπορικής πλευράς του ήχου υψηλών απαιτήσεων, το 2013. Κρίνοντας από τον frérot, το μικρότερο μοντέλο του καταλόγου του, ο άνθρωπος ξέρει το παιχνίδι καλά. Διαβάστε τις λεπτομέρειες...
Octave Audio Phono Module - Προενισχυτής Phono.
Octave Audio Phono Module - Προενισχυτής Phono. Από όλες τις ηλεκτρονικές διατάξεις που σχετίζονται με το audio, ίσως η πιο πολύπλοκη και με υψηλότερες απαιτήσεις να είναι ο προενισχυτής phono. Δεν είναι περίεργο που μια καλή κεφαλή μπορεί να χαντακωθεί, δια συνοπτικών διαδικασιών, από ένα (προσέξτε!) καλό, κατά τα άλλα, phono, το οποίο απλώς δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά της. Ωραία δεν θα ήταν να είχαμε μια συσκευή ικανή να προσαρμόζεται στα πάντα; Αυτό σκέφτηκε και ο Andreas Hofmann.
Métronome DSC - Streamer/DAC.
Métronome DSC - Streamer/DAC. Ο μετρονόμος είναι μια συσκευή που κρατά το ρυθμό και επιβάλλει το μέτρο. Βάζει τα πράγματα σε τάξη. Εισάγει την έννοια της πειθαρχίας απωθώντας τα χάος. Κάνει τα πράγματα προβλέψιμα, περισσότερο αρμονικά και, συνήθως, τη ζωή ευκολότερη. Η Γαλλική εταιρία, διάλεξε ένα όνομα με σημασία στο χώρο του audio. Και ο DSC τιμά το όνομα αυτό και με το παραπάνω!
FIM Audio TK005 D - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
FIM Audio TK005 D - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Και ξαφνικά, όλοι μιλάμε για τους ενισχυτές Eigentakt. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν η γνωστή επιδεξιότητα του Bruno Putzeys στο να προωθεί τις ιδέες του και ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρονικών, δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά ξεκινάει από “Ν” και τελειώνει σε “D”, τρία γράμματα, να υιοθετήσει την ιδέα. Η τάξη D απέκτησε μια νέα τάση αλλά αυτό, φυσικά, δεν αρκεί. Χρειάζονται και τα αντίστοιχα προϊόντα. Η FIM Audio, έχει να προτείνει κάτι σχετικό.
Vivid Audio Kaya 25 - Ηχείο Δαπέδου.
Vivid Audio Kaya 25 - Ηχείο Δαπέδου Ένα ηχείο δαπέδου, δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων με bass reflex είναι ίσως ό,τι πιο συνηθισμένο μπορείς να συναντήσεις. Λίγο-πολύ, οι ιδέες είναι γνωστές, οι κανόνες το ίδιο και τα περιθώρια για κάτι διαφορετικό, στενά. Βεβαίως, πάντα υπάρχει μια εξαίρεση για να σε βάλει στη θέση σου. Ιδού το Kaya 25. Το μικρότερο δαπέδου της Vivid Audio, πνευματικό παιδί του Laurence Dickie.
Chord Electronics Qutest - USB DAC.
Chord Electronics Qutest - USB DAC Όταν το πράγμα το έχει σχεδιάσει ο Rob Watts (και αυτό συμβαίνει με όλα τα ψηφιακά της Chord Electronics) γνωρίζεις ότι έχεις να κάνεις με κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Η περίπτωση του Qutest δεν αποτελεί εξαίρεση, φυσικά. Πρόκειται για έναν καθαρόαιμο DAC βασισμένο στο Hugo 2, δηλαδή μια εξοντωτικά προσεγμένη σχεδίαση με custom φίλτρα και μετατροπή d/a, η οποία φλερτάρει με τα όρια των δυνατοτήτων της τεχνολογίας.
Shanling UP4 Ver.22 - DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.
Shanling UP4 Ver.22 - DAC/Ενισχυτής Ακουστικών. Η Shanling δείχνει να καταλαβαίνει τις ανάγκες του απαιτητικού audiophile που βρίσκεται συχνά σε κίνηση και σχεδίασε μια μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή κατάλληλη για αυτόν: DAC/Ενισχυτής ακουστικών; Check. Balanced έξοδος; Check. Διπλό, ρυθμιζόμενο τσιπ d/a; Check. NFC, aptX HD, ρυθμιζόμενο gain, υψηλή ποιότητα κλήσεων; Ξανά-check. Καλές δυνατότητες οδήγησης; Κι απ' αυτό. Τιμή; Διψήφια. Δηλαδή, τι άλλο θέτε;
Estelon YB Mk II - Ηχείο Δαπέδου.
Estelon YB Mk II - Ηχείο Δαπέδου. Με ιστορία που ξεπερνά λίγο τα 10 χρόνια, η εταιρία του Εσθονού Afred Vassilkov απέχει πολύ από τα να είναι ένας ακόμη άγνωστος μικρός κατασκευαστής. Τα ηχεία του, όχι μόνο είναι απολύτως αναγνωρίσιμα, ενίοτε κερδίζουν τις εντυπώσεις. Το “μικρό” τρίδρομο της εταιρίας, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δούμε τις απόψεις της και το πώς αυτές λειτουργούν στην πράξη.
Technics SL-1210 Mk7 & SL-1210 Mk2 - Πλατό/Βραχίονας.
Technics SL-1210 Mk7 & SL-1210 Mk2 - Πλατό/Βραχίονας. To SL-1210 σε όλες τις εκδόσεις του και όλες τις εποχές, αποτελεί μια από τις συσκευές-σύμβολα στον χώρο της υψηλής πιστότητας. Η έβδομη έκδοσή του, είναι μια προσπάθεια αναβίωσης του μύθου του "1200" της Technics και εμείς είπαμε να κάνουμε την δοκιμή με τον δύσκολο τρόπο, συγκρίνοντάς το με ένα καλοσυντηρημένο, εντελώς original, Mk2!
KEF LS50 Wireless II/KC62 - Ασύρματα Ηχεία - Subwoofer.
Ενεργά/Ασύρματα Ηχεία - Ενεργό Subwoofer Το LS50 έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά ηχεία της KEF και στην τελευταία του, δεύτερη, ασύρματη, έκδοση αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για όποιον αναζητά ένα ολοκληρωμένο σύστημα για streaming. Το δοκιμάζουμε σε συνδυασμό με το ενεργό sub της εταιρίας, το KC62.
Thorens TD 403 DD - Πλατό/Βραχίονας.
Thorens TD 403 DD - Πλατό/Βραχίονας. Το τρίτο μοντέλο άμεσης οδήγησης της Thorens δείχνει ξεκάθαρα την κατεύθυνση προς την οποία κινείται ο ιστορικός κατασκευαστής στην μεσαία κατηγορία τιμής. Το direct drive είναι εδώ για να μείνει και φαίνεται ότι θα μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις!
MSB Technology Discrete DAC - Μετατροπέας D/A.
MSB Technology Discrete DAC - Μετατροπέας D/A. Είναι ο μικρότερος μετατροπέας d/a της MSB, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα με απόλυτα κριτήρια. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια σχεδίαση που βασίζεται στην διάσημη custom προσέγγιση του Αμερικανού κατασκευαστή, έχει αρθρωτή κατασκευή και, στην διαμόρφωση της δοκιμής, συνοδεύεται από ένα έξυπνο σύστημα απομόνωσης της γραμμής USB. Digital Audio σε μια από τις καλύτερες εκδοχές του!
JBL L75ms - Ασύρματο Ηχοσύστημα.
JBL L75ms - Ασύρματο Ηχοσύστημα. Ένα ολοκληρωμένο ηχοσύστημα οφείλει να είναι μικρό για να βολεύεται εύκολα. Αλλά, όλοι το θέλουμε να ακούγεται “μεγάλο”. Δεν ανεχόμαστε εκπτώσεις και... μικρότητες στην απόδοση. Και η JBL κάνει αυτό που πρέπει, προσφέροντας μεγάλο ήχο σε (σχετικώς) μικρή συσκευασία.
Rois Acoustics Status Baby - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Rois Acoustics Status Baby - Ηχείο Βάσης/Ραφιού. Το Baby είναι το μικρότερο ηχείο της Rois Acoustics, αυτή την στιγμή, αλλά, καθώς ανήκει στην σειρά Status, αφήνει πολλές και σοβαρές υποσχέσεις. Ενίοτε, ο μικρός όγκος δεν αποτελεί εμπόδιο στην κατασκευή ενός πραγματικά καλού δίδρομου. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Dual CS 429 - Πλατό/Βραχίονας.
Dual CS 429 - Πλατό/Βραχίονας. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν την "πλήρη εμπειρία" μιας αναλογικής πηγής. Για αυτούς, σχεδιάζονται τα χειροκίνητα πλατό, με όλα τα συνοδευτικά... Υπάρχουν και οι άλλοι, που θέλουν αναλογικό ήχο χωρίς κόπο. Για αυτούς, την δεκαετία του '70 (και του '80) υπήρχαν τα "αυτόματα". Σήμερα; Γιατί όχι και σήμερα; Αυτό ακριβώς λέει και η Dual. Λαμπρό παράδειγμα μιας εποχής που έρχεται, το CS 429.
S.M.S.L DO100 - HO100/USB DAC - Ενισχυτής Ακουστικών.
S.M.S.L DO100 - HO100/USB DAC - Ενισχυτής Ακουστικών. Το ζευγάρι των συσκευών που δοκιμάζουμε είναι, σίγουρα, κάτι παραπάνω από ένα σημείο των καιρών, οι οποίοι απαιτούν όλο και καλύτερα συστήματα για ακρόαση μέσω ακουστικών. Είναι μια πραγματική μελέτη γύρω από το πώς πρέπει να σχεδιάζονται τα σύγχρονα μηχανήματα, όταν στοχεύουν στον καλύτερο δυνατό λόγο τιμής προς απόδοση. Βλέποντας τέτοια πράγματα δεν μπορούμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας και ταυτόχρονα να ελπίζουμε ότι το μήνυμα θα ακουστεί από όσους πρέπει...
JBL 4309 Studio Monitor - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
JBL 4309 Studio Monitor - Ηχείο Βάσης/Ραφιού. Στα μυστήρια αυτού του περίεργου κόσμου που ονομάζουμε Hi-Fi θα πρέπει να προστεθεί και αυτό: Ό,τι κι αν φτιάξουν αυτοί της JBL, τους βγαίνει καλό. Βλέπεις το 4309 και αναρωτιέσαι πόσο μακρυά θα πάει αυτή η βαλίτσα με τα vintage ηχεία. Και μετά, το ηχείο αρχίζει να παίζει και καταλαβαίνεις ότι, τελικώς, η αισθητική του είναι το λιγότερο...
Echo Diastasis PH-79 v.2 - Προενισχυτής Phono.
Echo Diastasis PH-79 v.2 - Προενισχυτής Phono. Ο Γιώργος Λουτρίδης παρουσίασε την δεύτερη έκδοση του προενισχυτή phono της Echo Diastasis με κωδικό PH-79. Ακούσαμε το πόνημα της ελληνικής εταιρίας και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Spoiler: Η ακρίβεια αποέμφασης που δίνεται στα χαρακτηριστικά, επιβεβαιώθηκε!
Innuos ZENmini Mk3 - Audio Server/Streamer/DAC.
Innuos ZENmini Mk3 - Audio Server/Streamer/DAC. Η Innuos και τα προϊόντα της αποτελούν τους αντίποδες της συμβατικής, βασισμένης σε υποδομή υπολογιστών, λύσης για την αποθήκευση, διαχείριση και αναπαραγωγή μουσικών αρχείων. Ενόσω η συζήτηση μεταξύ εξειδικευμένων και γενικής χρήσης προσεγγίσεων συνεχίζεται, δοκιμάζουμε την προσιτή πρόταση της εταιρίας και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Cyrus Audio Pre-XR - Προενισχυτής/DAC.
Cyrus Audio Pre-XR - Προενισχυτής/DAC. Αν και δεν τρέφουμε ελπίδες ότι, κάποια στιγμή, ο σχεδιασμός μιας συσκευής ήχου υψηλής πιστότητας θα θεωρηθεί ως μια από τις καλές τέχνες, δεν παύει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι κάποιοι κατασκευαστές συμπεριφέρονται, πράγματι, ως καλλιτέχνες. Η Cyrus είναι ένας από αυτούς και ο κορυφαίος προενισχυτής της έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες που είχαμε ήδη από την εποχή του πρώτου Cyrus 2, των αδελφών Azima και του Stan Curtis, το 1984. Οι άνθρωποι κάνουν Τέχνη.
FIM Audio ΤΚ004-D - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής.
FIM Audio ΤΚ004-D - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής. Γνωρίσαμε την FIM Audio ως θιασώτη των προσεγμένων γραμμικών σταδίων εξόδου, όπου η τάξη Α και η τοπολογία trimodal είχαν τον πρώτο λόγο στα στάδια ισχύος. Εντάξει. Οι καιροί αλλάζουν και ο νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής της εταιρίας είναι περισσότερο cool... Κυριολεκτικά. Τα διακοπτικά αρθρώματα της NewClassD ζεσταίνονται ελάχιστα!
AtrotoS Consta - Κεφαλή Κινητού Πηνίου.
AtrotoS Consta - Κεφαλή Κινητού Πηνίου. Υπάρχουν περιθώρια αλλαγών και βελτιώσεων σε μια τεχνολογία τόσο ώριμη όσο αυτή των δίσκων βινυλίου; Ο Νίκος Καμπορούδης, ιθύνων νους πίσω από την νέα εταιρία AtrotoS, πιστεύει ότι η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι “ναι” και έχει επιχειρήματα. Δοκιμάσαμε το μοντέλο Consta και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Innuos ZENmini Mk3 - Audio Server/Streamer/DAC.
Innuos ZENmini Mk3 - Audio Server/Streamer/DAC. Η Innuos και τα προϊόντα της αποτελούν τους αντίποδες της συμβατικής, βασισμένης σε υποδομή υπολογιστών, λύσης για την αποθήκευση, διαχείριση και αναπαραγωγή μουσικών αρχείων. Ενόσω η συζήτηση μεταξύ εξειδικευμένων και γενικής χρήσης προσεγγίσεων συνεχίζεται, δοκιμάζουμε την προσιτή πρόταση της εταιρίας και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Cayin RU6 - Προσωπικός DAC/Ενισχυτής ακουστικών.
Cayin RU6 - Προσωπικός DAC/Ενισχυτής ακουστικών. Η Cayin γνωρίζει καλά το παιχνίδι των ενισχυτών για ακουστικά και το παίζει εδώ και αρκετό καιρό με επιτυχία (και αρκετά μοντέλα). Ωστόσο, το RU6 είναι κάτι διαφορετικό: Απλό, ιδιαίτερα μικρό και λιτό, αλλά με άποψη, φέρνει στην επιφάνεια μια εναλλακτική προσέγγιση στο πώς μπορεί να σχεδιαστεί μια τέτοια συσκευή, ικανή να εξαφανιστεί σε κάθε τσέπη, αλλά -την ίδια στιγμή- να αφορά τους ακροατές με υψηλές απαιτήσεις!
Magnat MA 900 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
Magnat MA 900 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Ο ολοκληρωμένος MA 900 της Magnat είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Όχι τόσο επειδή είναι υβριδικός με λαμπάτο στάδιο προενίσχυσης, αυτό είναι κάτι που το έχουμε δει κάμποσες φορές, όσο επειδή είναι... τολμηρός και δεν κρύβει τον λαμπάτο χαρακτήρα του.
Physical Wire Red & Blue Series.
Physical Wire Red & Blue Series Μια πολύ καινούρια ελληνική εταιρία κατασκευής καλωδίων, δοκιμάζει την τύχη της στην αγορά. Όπλα της, η εντελώς χειροποίητη κατασκευή και τα κορυφαία υλικά. Δοκιμάζουμε τις δύο πρώτες σειρές προϊόντων της (interconnect, ηχείων και τροφοδοσίας), μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας και βρίσκουμε την ευκαιρία να κάνουμε "το κάτι παραπάνω", σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση καλωδίων!
hARt Lab Tune Three - Τελικός ενισχυτής.
hARt Lab Tune Three - Τελικός ενισχυτής. Στην πρώτη μας επαφή με έναν καινούριο Έλληνα κατασκευαστή, δοκιμάζουμε έναν τελικό ενισχυτή που πραγματικά ξεχωρίζει όχι μόνο με την ποιότητα κατασκευής του, αλλά με την αρχιτεκτονική του και τις ιδέες που βρίσκονται πίσω του. Στον χώρο του audio υψηλών επιδόσεων, δεν υπάρχει τίποτε πιο ελκυστικό από την σκέψη που βρίσκεται έξω από τα ειωθότα!
Wilson Audio SabrinaX - Ηχείο δαπέδου.
Wilson Audio SabrinaX - Ηχείο δαπέδου. Ένα από τα πλέον επιτυχημένα και σημαντικά ηχεία της Wilson τελειοποιείται, στο όριο της τεχνογνωσίας της, και φιλοδοξεί να γίνει ακόμη καλύτερο, διατηρώντας την αρχική ιδέα: Το SabrinaX είναι η νέα έκδοση του κορυφαίου προσιτού ηχείου δαπέδου της εταιρίας, απλώς με κάποιο τρόπο κατάφεραν να το κάνουν ακόμη καλύτερο!
Aoshida Dilvpoetry DAC DT-1 - DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.
Aoshida Dilvpoetry DAC DT-1 - DAC/Ενισχυτής Ακουστικών. Συνήθως, η απόκτηση μιας συσκευής κάτω από σοβαρούς περιορισμούς στον προϋπολογισμό, συνεπάγεται αντιστοίχως σοβαρούς συμβιβασμούς. Με την σειρά Dilvpoetry, η Aoshida ένας από τους μεγαλύτερους audio dealers, επιχειρεί να αποδείξει ότι η άποψή αυτή είναι ένας μύθος. DAC/Ενισχυτής ακουστικών, με δυνατότητα επιλογής λαμπάτου/solid state σταδίου και balanced έξοδο ακουστικών λίγο πάνω από τα $200; Κι όμως, γίνεται!
Acoustic Signature Maximus NEO/TA-1000 NEO.
Acoustic Signature Maximus NEO/TA-1000 NEO. Το μικρότερο μοντέλο της Γερμανικής εταιρίας είναι μια κομψή, απλή και απέριττη αλλά πολύ μακρυά από το να είναι απλοϊκή, κατασκευή, η οποία σε συνδυασμό με έναν ποιοτικό και προσεγμένο βραχίονα δημιουργούν μια αναλογική πηγή αξιώσεων.
Cary Audio SLP98P/CAD-120S MkII - Προ/Τελικός.
Cary Audio SLP98P/CAD-120S MkII - Προ/Τελικός. Ένας λαμπάτος προενισχυτής που εξελίσσεται σχεδόν επί είκοσι χρόνια και ένας λαμπάτος τελικός με πολλά βατ, συνθέτουν ένα πολύ ελκυστικό σύνολο που, πιθανώς, ξεπερνά τα στενά όρια των φανατικών φίλων του είδους. Η Cary Audio ξέρει την τέχνη καλά και αυτό φαίνεται στην πράξη!
Technics SL-1500C - Πλατό/Βραχίονας.
Technics SL-1500C - Πλατό/Βραχίονας. Ο βασικός λόγος που το brand name Technics ζει, είναι, μάλλον, επειδή δεν το ξέχασαν ποτέ οι φίλοι του (ναι, και το διαχρονικό 1200Mk-κάτι). Και τώρα τι; Θα παριστάνουμε ότι δεν συνέβη τίποτε και θα συνεχίσουμε τη... σχέση από εκεί που σταματήσαμε; Ουδόλως φίλτατοι. Μπορεί το όνομα να είναι βαρύ, αλλά τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, επομένως, έχουμε να κάνουμε με μια δοκιμή που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Audioengine B-Fi - Wireless Streamer/DAC.
Audioengine B-Fi - Wireless Streamer/DAC. Θέλεις ένα streamer που να κάνει τα βασικά, να τα κάνει σωστά, να μην στοιχίζει μια περιουσία και να τοποθετείται, σχεδόν, οπουδήποτε. "Ενδιαφέρουσα ιδέα" είπε η Audioengine και σχεδίασε το B-Fi. "Για φέρε", είπαμε εμείς και κάναμε την δοκιμή...
Cambridge Audio EVO 150 - Ολοκληρωμένο σύστημα.
Cambridge Audio EVO 150 - Ολοκληρωμένο σύστημα. Αν το Evo προέρχεται από το Evolution, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το Evo 150 είναι η άποψη της Cambridge Audio για την εξέλιξη αυτού που ονομάζουμε γενικώς “ολοκληρωμένο ηχοσύστημα”, δηλαδή μια λύση η οποία περιλαμβάνει τα πάντα, εκτός -ίσως- από τα ηχεία. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να διαφωνήσουμε με τους Βρετανούς. Διαβάστε το γιατί...
Mark Levinson Νο. 5805 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC.
Mark Levinson Νο. 5805 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC. Με βάρος που αγγίζει τα τριάντα κιλά, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της σειράς 5000 είναι, με τα δεδομένα της Mark Levinson μια κόμπακτ, την λες και χαμηλών τόνων, σχεδίαση. Μην τον αφήσετε να σας παραπλανήσει. Πρόκειται για μια μηχανή-επίδειξη περφεξιονισμού η οποία είναι ικανή για όλα!
Adastra STA40/Magnat Tempus 55 - Streamer-Ενισχυτής/Ηχεία.
Adastra STA40/Magnat Tempus 55 - Streamer-Ενισχυτής/Ηχεία. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος διαθέτει μια μουσική συλλογή σε ψηφιακή μορφή, ένα ενδιαφέρον ερώτημα θα ήταν το εξής: Μπορείς να φτιάξεις ένα σύστημα με ηχεία δαπέδου και δυνατότητες streaming, όπου το βασικό κριτήριο είναι ένα λογικό κόστος; Η απάντηση είναι καταφατική και αυτό το ζευγάρι Adastra/Magnat είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα...
Technics SU-R1000 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
Technics SU-R1000 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Με το χαρακτηριστικό "R" της σειράς Reference, o SU-R1000 δεν είναι απλώς ένας μεγάλος ολοκληρωμένος ενισχυτής, αλλά μια πλατφόρμα εφαρμογής νέων τεχνολογιών και ιδεών, πολλές από τις οποίες είναι δυνατόν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνουμε την ίδια την ενίσχυση στο audio. Δοκιμάζουμε το... τέρας της Technics και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
S.M.S.L DO200 - Μετατροπέας D/A.
S.M.S.L DO200 - Μετατροπέας D/A. Άλλος ένας κατασκευαστής με έδρα την Κίνα, ο οποίος δείχνει να έχει πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση της υψηλής πιστότητας, δοκιμάζει τις ικανότητές του στον χώρο των DAC με λογικό κόστος. Εξετάζουμε αν το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια.
JBL L82 Classic - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
JBL L82 Classic - Ηχείο Βάσης/Ραφιού. Η αρχή έγινε με ένα πραγματικά κλασικό ηχείο, το L100. Και όταν φάνηκε ότι οι audiophiles εκτιμούν την ιδέα του αναθεωρημένου -με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις και δυνατότητες- vintage, ακολούθησε το L100 Classic 75, για τα 75 χρόνια της εταιρίας, καθώς και μια μικρή εκδοχή τους, το L82 Classic. Αν ψάχνετε μια απόδειξη στον πραγματικό κόσμο για το ότι “τα φαινόμενα απατούν”, την βρήκαμε και σας την προσφέρουμε!
Lehmann Audio Linear USB II/Stamp - DAC-Προενισχυτής-Ενισχυτής ακουστικών/Τελικός ενισχυτής.
Lehmann Audio Linear USB II/Stamp - DAC-Προενισχυτής/Τελικός ενισχυτής. Ένα πραγματικά ξεχωριστό ζευγάρι συσκευών, ένα πακέτο που περιλαμβάνει προενισχυτή, DAC, ενισχυτή ακουστικών και τελικό ενισχυτή, κομμένο και ραμμένο για όσους θέλουν να στήσουν ένα μίνιμαλ σύστημα ικανό να κάνει την διαφορά. Δοκιμάζουμε την διαχρονική, τολμηρή και ενδιαφέρουσα ιδέα της Lehmann και μεταφέρουμε τα αποτελέσματα...
Moon MiND 2 - Network Player/Streamer.
Moon MiND 2 - Network Player/Streamer. Με όλες τις απαραίτητες δυνατότητες ενσύρματης και ασύρματης σύνδεσης και υποστηριζόμενο από μια καλογραμμένη εφαρμογή ελέγχου, το MiND 2 είναι το network player/streamer που αναζητά κάθε απαιτητικός φίλος του καλού ήχου που ήδη διαθέτει ένα κορυφαίο DAC. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Thivan Labs P10/ST10 - Προενισχυτής Phono MM/Step-Up MC.
Thivan Labs P10/ST10 - Προενισχυτής Phono MM/Step-Up MC. Μια άκρως ενδιαφέρουσα εταιρία από το Βιετνάμ, η Thivan Labs, εισήλθε προσφάτως στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για έναν κατασκευαστή με σημαντική ποικιλία συσκευών, που φαίνεται ότι αγαπά τις λυχνίες και τις single ended τοπολογίες. Η πρώτη μας γνωριμία γίνεται μέσω ενός προενισχυτή phono ο οποίος είναι ενδεικτικός των... προθέσεων της εταιρίας.
Revel Performa M126Be - Ηχεία Ραφιού/Βάσης.
Revel Performa M126Be - Ηχεία Ραφιού/Βάσης. Έχουν γραφτεί σελίδες επί σελίδων για την σχέση μεγέθους και απόδοσης στα ηχεία και η σκληρή γλώσσα των μαθηματικών έχει επιστρατευτεί ξανά και ξανά για να αποδείξει ότι ένα μικρό ηχείο θα είναι πάντα “μικρό”. Αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι τα μικρά ηχεία τα χρειαζόμαστε. Επομένως χρειαζόμαστε και όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια που μας δίνει η θεωρία. H Revel δείχνει το πώς γίνεται αυτό στην πράξη με τρόπο πολύ πειστικό...
Αdvance Paris Α10 Classic - Oλοκληρωμένος Ενισχυτής/DAC.
Αdvance Paris Α10 Classic - Oλοκληρωμένος Ενισχυτής/DAC. Οι Γάλλοι υπενθυμίζουν την παράδοση και την τεχνογνωσία τους στο κλασικό Hi-Fi, παρουσιάζοντας έναν βαρύ ολοκληρωμένο ενισχυτή, ο οποίος συνδυάζει ένα υπέρ-πλήρες πακέτο δυνατοτήτων σύνδεσης με δυνατότητες οδήγησης και προσεγμένη αισθητική, κάνοντας μια προφανή προσπάθεια να θέσουν τους κανόνες του παιχνιδιού σε μια κατηγορία τιμής που είναι άκρως ενδιαφέρουσα!
iFi NEO iDSD - DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.
iFi NEO iDSD - DAC/Ενισχυτής Ακουστικών Το NEO iDSD είναι η πρόταση της iFi για μια συσκευή πολλαπλών ρόλων, η οποία επιχειρεί να συνδυάσει την λογική τιμή με ένα πλήρες πακέτο δυνατοτήτων και καλή ποιότητα κατασκευής. Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος κατασκευαστής ανήκει σε αυτούς που μπορούν να το καταφέρουν. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Pro-Ject Audio Phono Box RS2 - Προενισχυτής phono.
Pro-Ject Audio Phono Box RS2 - Προενισχυτής phono. Από όλους τους κατασκευαστές συσκευών ήχου, η Pro-Ject είναι, πιθανώς, η μοναδική που όφειλε στο κοινό της έναν κορυφαίο προενισχυτή φωνογραφικής κεφαλής. Σε τελική ανάλυση, είναι από τους πρωτεργάτες της νέας εποχής του βινυλίου, τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Όπως αποδεικνύεται, ο Lichtenegger αντιμετώπισε την πρόκληση αυτή πολύ σοβαρά. Το αποτέλεσμα; Το Phono Box RS2...
Gustard DAC-X16 - Μετατροπέας D/A.
Gustard DAC-X16 - Μετατροπέας D/A. Είχαμε μια πολύ αμυδρή ιδέα για την Shenzhen Geshide Electronics και το brand name Gustard, μέχρι που το σχετικό πακέτο κατέφθασε στην πόρτα μας, διεκδικώντας την προσοχή μας. Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν DAC με τιμή λίγο κάτω από τα €400,- που θα πρέπει να ταξιδέψει από την Κίνα; Δοκιμάσαμε το X16 και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας...
Goldring E3 - Κεφαλή κινητού μαγνήτη.
Goldring E3 - Κεφαλή κινητού μαγνήτη. Όταν φτάσει η στιγμή να ξεκινήσει κάποιος το δικό του ταξίδι στον αναλογικό ήχο, και το πρώτο του βήμα είναι μια καλή, χαμηλής τιμής, κεφαλή που σέβεται τον εαυτό της και τους δίσκους του, η Goldring έχει ενδιαφέροντα πράγματα να πει...
Dual CS 600 MKII/Skyanalog G1 - Πλατό/Κεφαλή.
Dual CS 600 MKII/Skyanalog G1 - Πλατό/Κεφαλή. Οι αλλαγές στο νέο CS 600 MKII σε σχέση με το αρχικό μοντέλο που είχαμε δει πριν από αρκετά χρόνια (το 2014) είναι μικρές, αλλά αποδείχθηκαν σημαντικές και ιδιαίτερα εύστοχες. Και, ακόμη, το σύστημα που δοκιμάσαμε αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο θαρραλέο σε ό,τι αφορά την κεφαλή, περιλαμβάνοντας, για πρώτη φορά, μια Skyanalog G1.
Arcam SA30 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC/Streamer.
Arcam SA30 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC/Streamer. Δοκιμάζουμε την άποψη της Arcam για το πώς θα πρέπει να είναι ένας σύγχρονος ολοκληρωμένος ενισχυτής και βρισκόμαστε απέναντι από μια συσκευή που δεν αποτελεί απλώς την έκφραση μιας ιδέας, αλλά -πιθανώς- καθορίζει μια ολόκληρη κατηγορία!
Dutch & Dutch 8c - Ενεργό/Ψηφιακό Ηχείο.
Dutch & Dutch 8c - Ενεργό/Ψηφιακό Ηχείο. Όπως και ο "Ιπτάμενος Ολλανδός", το θρυλικό πλοίο-φάντασμα, τα 8c είναι παρόντα στον χώρο, αλλά φευγαλέα ως ηχητικές πηγές. Ακούς το αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορείς να τα εντοπίσεις. Μόνο την υπογραφή τους στο σύστημα μπορείς να διακρίνεις ξεκάθαρα, αφού καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα με τρόπο... χμμ.. καθοριστικό. Είναι πραγματικά ευτύχημα να είσαι μάρτυρας πραγματικών, σοβαρών τεχνολογικών εξελίξεων!
Audiobyte Hydra Vox/Zap - DAC/Τροφοδοτικό.
Audiobyte Hydra Vox/Zap - DAC/Ενισχυτής ακουστικών-Τροφοδοτικό. Έχοντας εντυπωσιαστεί από το τρόπο με τον οποίο η εταιρία από τη Ρουμανία αντιμετωπίζει το ψηφιακό audio, η δοκιμή μιας συσκευής της Audiobyte, του brand name που υπογράφει μια σειρά από εναλλακτικές σχεδιάσεις της Rockna, ήταν -βεβαίως- μονόδρομος. O Hydra Vox μαζί με το τροφοδοτικό του, έμοιαζε μια καλή επιλογή και η αλήθεια είναι ότι δεν μετανιώσαμε καθόλου γι αυτήν!
Dayens Ecstasy III - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
Dayens Ecstasy III - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Με ιστορία τριάντα χρόνων, η εταιρία που ίδρυσε το 1991 ο Dejan Dobrin στη Σερβία διαθέτει μια μεγάλη σειρά ενισχυτών, με τον Ecstasy III να είναι ο μεγαλύτερος ολοκληρωμένος της. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε (για πρώτη φορά) ένα από τα πονήματα του Dobrin και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Physical Wire Red & Blue Series.
Physical Wire Red & Blue Series Μια πολύ καινούρια ελληνική εταιρία κατασκευής καλωδίων, δοκιμάζει την τύχη της στην αγορά. Όπλα της, η εντελώς χειροποίητη κατασκευή και τα κορυφαία υλικά. Δοκιμάζουμε τις δύο πρώτες σειρές προϊόντων της (interconnect, ηχείων και τροφοδοσίας), μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας και βρίσκουμε την ευκαιρία να κάνουμε "το κάτι παραπάνω", σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση καλωδίων!
Rupert Neve Designs RNHP - Ενισχυτής ακουστικών.
Rupert Neve Designs RNHP - Ενισχυτής ακουστικών. Με τον ίδιο τον Rupert Neve να έχει φύγει από την ζωή πρόσφατα, η δοκιμή αυτή θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένας φόρος τιμής σε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του audio. Αλλά ο RNHP είναι ένας ενισχυτής ακουστικών ο οποίος πηγαίνει πολύ μακρύτερα...
FIM Audio TK003 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
FIM Audio TK003 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Αρκετό καιρό μετά την πρώτη της εμφάνιση στην αγορά, με ένα ζευγάρι προενισχυτή/τελικού, το οποίο άφησε άριστες εντυπώσεις, η ελληνική FIM Audio κάνει το επόμενο βήμα με έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή, συνδυάζοντας την ευελιξία ενός προενισχυτικού σταδίου με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο volume με ένα ποιοτικό phono και το γνωστό trimodal τελικό στάδιο του Douglas Self.
Q Acoustics Q Active 200 - Ενεργά/Ασύρματα Ηχεία.
Q Acoustics Q Active 200 - Ενεργά/Ασύρματα Ηχεία. Το Active 200 δεν είναι απλώς ένα κόμπακτ ενεργό ηχείο, αλλά μια συνειδητή προσπάθεια της Q Acoustics να αλλάξει το status quo στον χώρο των μικρού όγκου ηχείων της μεσαίας/υψηλής κατηγορίας τιμής. Δεν είναι μόνο οι μονάδες BMR που χρησιμοποιεί ή το ξεχωριστό hub για την διαχείριση των πηγών, αλλά και η ασύρματη μετάδοση του σήματος προς τα ηχεία, τα χαρακτηριστικά που το κάνουν ενδιαφέρουσα υπόθεση!
Elac Debut Reference DBR62 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Elac Debut Reference DBR62 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού. Το DBR62 είναι ένα μικρό σε διαστάσεις ηχείο, βασισμένο στις αξίες της σειράς Debut, το οποίο απευθύνεται στους απαιτητικούς ακροατές που αναζητούν μια μικρή σε όγκο σχεδίαση. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
dCS Bartók - Network player/DAC.
dCS Bartók - Network player/DAC. Βασισμένο στο Ring DAC και στην πλατφόρμα dCS Digital Processing και προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο ψηφιακών συνδέσεων και σοβαρές δυνατότητες διαχείρισης ψηφιακών σημάτων, το Bartók είναι μια συσκευή που εκφράζει πλήρως την dCS. Για να το πούμε λίγο πιο ξεκάθαρα: έχουμε να κάνουμε με ένα ψηφιακό εργαλείο, αντάξιο της φήμης του Βρετανού κατασκευαστή. Φυσικά, οι λεπτομέρειες έχουν την σημασία τους.
Chario Constellation MKII Delphinus - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Chario Constellation MKII Delphinus - Ηχείο Βάσης/Ραφιού. Το μεγαλύτερο από τα “μικρά” μοντέλα της σειράς Constellation MKII της Chario είναι ένα ηχείο βάσης/ραφιού, σχεδιασμένο με το μυαλό στον απαιτητικό ακροατή που θέλει να καλύψει έναν μικρό χώρο. Τι αποτέλεσμα παίρνεις όταν συνδυάσεις το know-how και την υψηλή αισθητική της Ιταλικής εταιρίας με τους εγγενείς συμβιβασμούς του μικρού όγκου;
Audiocontrol DM-RTA Pro Kit - Σύστημα Μετρήσεων.
Audiocontrol DM-RTA Pro Kit - Σύστημα Μετρήσεων. Γνωστή, περισσότερο, για τους επεξεργαστές AV και τους ενισχυτές της, η AudioControl διαθέτει και μια άκρως ενδιαφέρουσα σειρά από φορητούς αναλυτές ήχου που διευκολύνουν τον απαιτητικό χρήση και τον επαγγελματία να κάνει σωστή διάγνωση προβλημάτων και σωστές εγκαταστάσεις. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το DM-RTA Pro Kit, ένα πλήρες πακέτο που περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να πραγματοποιήσει μια μεγάλη σειρά μετρήσεων σε ένα ηχητικό σύστημα.
Advance Paris MyConnect 60 - Combo.
Advance Paris MyConnect 60 - Combo. Το MyConnect 60 είναι ένα combo που προσπαθεί να συνδυάσει τις κλασικές πηγές με τις δυνατότητες streaming και το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό άθροισμα δυνατοτήτων. Ενισχυτής, CD Player, ραδιοφωνικός δέκτης και streamer/media player, με λογική τιμή και την ποιότητα κατασκευής στην οποία μας έχει συνηθίσει η Γαλλική εταιρία. Ενδιαφέρον...
Cambridge Audio CXN V2 - Network Player.
Cambridge Audio CXN V2 - Network Player. Η παράδοση που έχει δημιουργήσει η Cambridge Audio σε ό,τι αφορά το streaming και τις συσκευές που το υποστηρίζουν, έχει θέσει ψηλά τον πήχη, για κάθε νέο μοντέλο που παρουσιάζει. Τι και αν εδώ έχουμε να κάνουμε απλώς με την έκδοση V2 μιας συσκευής που θεωρείται ήδη επιτυχημένη; Είμαστε κακομαθημένοι και δεν το κρύβουμε!
Amphion Argon 7LS/Amp700 - Ηχείο δαπέδου/Τελικός.
Amphion Argon 7LS/Amp700 - Ηχείο δαπέδου/Τελικός ενισχυτής. Έχοντας ξεπεράσει, μόλις, τα είκοσι χρόνια από την ίδρυσή της, η Amphion είναι, μάλλον, περισσότερο γνωστή στους επαγγελματίες που κατοικοεδρεύουν στο στούντιο απέναντι από ένα ζευγάρι μόνιτορ, αλλά η εταιρία του Anssi Hyvönen μπορεί να είναι υπερήφανη ότι ανήκει στην ελάχιστη εκείνη μειοψηφία που κατάφερε να βάλει τον ήχο ακριβείας στον καθιστικό, με τρόπο που ικανοποιεί τον καθημερινό ακροατή. Δεν είναι και λίγο...
Mission QX-1 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Mission QX-1 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού. Δοκιμάζουμε το μικρότερο μοντέλο της σειρά QX της Mission, ένα ηχείο που φιλοδοξεί να κερδίσει τις καρδιές όσων αναζητούν οικονομικές, μικρών διαστάσεων, λύσεις με αξιόλογη απόδοση, μια τέχνη που οι Βρετανοί γνωρίζουν καλά εδώ και πολλά χρόνια.
Thorens TD 1601/TP 92 - Πλατό/Βραχίονας.
Thorens TD 1601/TP 92 - Πλατό/Βραχίονας. Κάθε πλατό της Thorens με κωδικό που ξεκινά από “160”, έχει ένα τεράστιο φορτίο παράδοσης να το συνοδεύει. Βλέπετε, το TD 160 δεν ήταν κανένα τυχαίο προϊόν, αλλά μια αναλογική μηχανή που έγραψε (αυτή και οι επίγονοί της) αρκετές σελίδες στην ιστορία των συστημάτων βινυλίου. Τώρα, τα TD 1600 και TD 1601, επιχειρούν να κερδίσουν ανάλογες δάφνες.
Chord Electronics Huei - Προενισχυτής Phono.
Chord Electronics Huei - Προενισχυτής Phono. Πίσω από την κλασική (για Chord) εμφάνιση, ο Huei είναι κάτι παραπάνω από ένας εισαγωγικός προενισχυτής phono. Προσεγμένος σε κρίσιμα σημεία, με πολύ καλές δυνατότητες προσαρμογής στην κεφαλή και με μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες, το “κουτάκι” το Βρετανών υπόσχεται να σεβαστεί και με το παραπάνω τα βινύλιά σας.
Nexus Acoustics Xaitas RD-500 - USB DAC.
Nexus Acoustics Xaitas RD-500 - USB DAC. Με τριόδους άμεσης θέρμανσης 2A3 στο αναλογικό στάδιο, λαμπάτη ανόρθωση, πλήρως χειροποίητος και κατόπιν παραγγελίας, ο επιβλητικός DAC της Nexus Acoustics είναι σχεδιασμένος να τραβήξει την προσοχή των τολμηρών και όσων αναζητούν κάτι το διαφορετικό. Τον δοκιμάσαμε και γράφουμε τις εντυπώσεις μας.
Teac NR-7CD - Ολοκληρωμένο σύστημα.
Teac NR-7CD - Ολοκληρωμένο σύστημα. Δοκιμάζουμε μια συσκευή-πακέτο, η οποία περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα, εκτός των ηχείων, με αισθητική και ποιότητα κατασκευής οι οποίες επιβεβαιώνουν τις εξαιρετικές δυνατότητες της Teac, στον χώρο των συσκευών υψηλής πιστότητας.
One2One: Mobile Fidelity StudioDeck/StudioPhono.
One2One: Mobile Fidelity StudioDeck/StudioPhono. Ασυνήθιστη όσο και ενδιαφέρουσα, η είσοδος της Mobile Fidelity στον χώρο των αναλογικών συστημάτων, δεν μπορεί παρά να αναγνωσθεί ως ένα ακόμη σημείο των καιρών: Το βινύλιο, για διάφορους λόγους, επιστρέφει και δημιουργεί μια ιδιόμορφη ώσμωση: Αν οι κατασκευαστές πλατό μπαίνουν στον χώρο της παραγωγής δίσκων, γιατί οι παραγωγοί δίσκων να μην κατασκευάζουν πλατό;
Audioengine A2+ Wireless - Ασύρματο Ηχείο Desktop.
Audioengine A2+ Wireless - Ασύρματο Ηχείο Desktop. Ηχεία κατάλληλα για χρήση σε εφαρμογές desktop μπορεί κάποιος να βρει εύκολα και σε μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων και τιμών. Ωστόσο, η Audioengine ξεχωρίζει με την συνέπεια της στον συγκεκριμένο χώρο και την αποδεδειγμένη, εδώ και καιρό, ικανότητά της να συνδυάζει τις απαραίτητες δυνατότητες με πραγματικά καλό ήχο. Το A2+ Wireless είναι μια ακόμη απόδειξη για του λόγου το αληθές...
Physical Wire Red & Blue Series.
Physical Wire Red & Blue Series Μια πολύ καινούρια ελληνική εταιρία κατασκευής καλωδίων, δοκιμάζει την τύχη της στην αγορά. Όπλα της, η εντελώς χειροποίητη κατασκευή και τα κορυφαία υλικά. Δοκιμάζουμε τις δύο πρώτες σειρές προϊόντων της (interconnect, ηχείων και τροφοδοσίας), μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας και βρίσκουμε την ευκαιρία να κάνουμε "το κάτι παραπάνω", σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση καλωδίων!
Kali Audio LP-6 “Lone Pine” - Near Field Monitor.
Kali Audio LP-6 “Lone Pine” - Near Field Monitor. Μια νέα εταιρία στον χώρο των ηχείων μόνιτορ διεκδικεί το ενδιαφέρον μας. Όπλα της, το πολύ δυνατό όνομα του Charles Sprinkle, ο οποίος υπογράφει τις σχεδιάσεις της και γνωρίζει καλά την τέχνη του near field monitor και η υπόσχεσή της για προϊόντα με καλό λόγο τιμής προς απόδοση.
Krell K-300i - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/Streamer/DAC.
Krell K-300i - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/Streamer/DAC. Λένε ότι όταν μάθεις ποδήλατο δεν το ξεχνάς ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν. Είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς αν ισχύει το ίδιο και για την σχεδίαση ενισχυτών, αλλά το σίγουρο είναι ότι η Krell δεν έχει ξεχάσει καθόλου την τέχνη. Μπορεί οι απαιτήσεις να άλλαξαν και οι ολοκληρωμένοι ενισχυτές να μην είναι αυτό που ήταν, αλλά ο K-300i αποδεικνύει τα άψογα αντανακλαστικά των Αμερικανών...
DS Audio E1 - Οπτική Κεφαλή.
DS Audio E1 - Οπτική Κεφαλή. Η ιδέα της DS Audio για μια εντελώς διαφορετική αρχή λειτουργίας στις φωνογραφικές κεφαλές, είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στον χώρο της τεχνολογίας των δίσκων βινυλίου. Δοκιμάζουμε το μικρό μοντέλο της εταιρίας και αναζητούμε τα στοιχεία εκείνα που δικαιολογούν, αν όχι την επικράτηση, τουλάχιστον την βιώσιμη πορεία της στην αγορά του αναλογικού ήχου.
Elac Alchemy DDP-2/DPA-2 - Προ/Τελικός.
Elac Alchemy DDP-2/DPA-2 - Προ/Τελικός. Την Elac την γνωρίσαμε ως έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους κατασκευαστές ηχείων, με μια τεράστια γκάμα προϊόντων, που φθάνουν μέχρι πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας (και τιμής). Το θέμα, προφανώς, για τους Γερμανούς, ήταν το που συνδέονται αυτά τα ηχεία. Και είπαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους...
SVS Prime Wireless/SB-1000 - Σύστημα 2.1.
SVS Prime Wireless/SB-1000 - Σύστημα 2.1. Είναι σχεδόν βέβαιο, το ότι την SVS την γνωρίζετε από τα υπογούφερ της, και δικαίως. Η εταιρία εξειδικεύεται σε αυτά και γράφει το δικό της κεφάλαιο στην ιστορία της αναπαραγωγής των πολύ χαμηλών συχνοτήτων. Ωστόσο, η τεχνογνωσία της στα ηχεία, γενικώς, δεν είναι καθόλου αμελητέα. Και εδώ, ακριβώς είναι που ένας συνδυασμός ενεργών δορυφόρων και υπογούφερ με την υπογραφή της SVS αρχίζει να αποκτά το δικό του, ξεχωριστό, ενδιαφέρον!
Φως Audio Line Preamplifier SE - Προενισχυτής Line.
Φως Audio Line Preamplifier SE - Προενισχυτής Line. Την ελληνική Φως Audio την έχουμε ήδη γνωρίσει, πριν από αρκετά χρόνια μέσα από τον τριοδικό single ended ολοκληρωμένο ενισχυτή της, Φως 211. Αυτή την φορά, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον προενισχυτή της. Μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας...
Dual Primus Maximus/Ortofon Quintet Bronze.
Dual Primus Maximus/Ortofon Quintet Bronze Μπορεί το Primus Maximus να αποτελεί ένα συλλεκτικό προϊόν, το οποίο θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό, ωστόσο η πρόθεση της Dual είναι σαφής: Μπαίνει στον χώρο των πλατό πολύ υψηλών απαιτήσεων, κάνοντας ταυτόχρονα την στρατηγική επιλογή να επενδύσει στα σύγχρονα συστήματα άμεσης οδήγησης. Εκτός της συλλεκτικής του αξίας, υποψιαζόμαστε ότι το Primus Maximus θα αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο για την νεότερη ιστορία του θρυλικού κατασκευαστή!
Lamm L2.1 Reference/M1.2 Reference - Προ/Τελικός Ενισχυτής.
Lamm L2.1 Reference/M1.2 Reference - Προενισχυτής/Τελικός Ενισχυτής. O ίδιος ο Vladimir Shushurin διατείνεται ότι το ζευγάρι L2.1/M1.2 είναι μια από τις καλύτερες σχεδιάσεις του. Προσποιηθήκαμε ότι δεν τον πιστεύουμε, για να κρατήσουμε τους δύο Lamm σχεδόν έξι μήνες. Όταν ο εν Ελλάδι αντιπρόσωπος απέσπασε δια της βίας τις συσκευές από τα χέρια μας, ήταν σαφές ότι έπρεπε να γράψουμε και το αντίστοιχο κείμενο. Αυτά έχει η ζωή...
JBL Live 300TWS - Τα ασύρματα in-ear που... δουλεύουν!
JBL Live 300TWS - Τα ασύρματα in-ear που... δουλεύουν! Σε μια άσκηση... ισορροπίας, η JBL προσπαθεί να συνδυάσει τις απαιτήσεις ενός ακουστικού που είναι κατάλληλο για τον δραστήριο χρήστη που αγαπά την κίνηση, με την προσεγμένη ηχητική ποιότητα. Πόσο καλά τα καταφέρνει; Ο Στάθης Ασπιώτης δοκιμάζει τα Live 300TWS και αποφαίνεται...
Leema Acoustics Elements Ultra Phono.
Leema Acoustics Elements Ultra Phono. Απλό, λιτό σε εμφάνιση, με μικρές διαστάσεις αλλά με πολλές δυνατότητες ρύθμισης ώστε να προσαρμόζεται σε κάθε πιθανή (και απίθανη) κεφαλή, το Ultra Phono Stage της Leema τηρεί ύποπτα χαμηλούς τόνους, κρύβοντας, πιθανώς, εκπλήξεις. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Cayin iDAC-6Mk2 - Μετατροπέας d/a.
Cayin iDAC-6Mk2 - Μετατροπέας d/a Δοκιμάζουμε την νέα έκδοση του -κατά τα φαινόμενα- επιτυχημένου DAC της Cayin και ανακαλύπτουμε ότι, στην πραγματικότητα, αυτά που έχουν αλλάξει είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχουν διατηρηθεί, σε σχέση με την πρώτη συσκευή. Δικαιώνει το αποτέλεσμα τις προσπάθειες της εταιρίας;
Q Acoustics 3030i - Ηχείο Ραφιού/Βάσης.
Q Acoustics 3030i - Ηχείο Ραφιού/Βάσης. Δοκιμάζουμε, για πρώτη φορά, ένα ηχείο της Q Acoustics, το ολοκαίνουριο "μικρό" 3030i και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Σπόιλερ: Με τέτοια τιμή, θα υπάρξουν σοβαρές... αναταράξεις στην αγορά!
Lab12 dac1 Reference - Non Oversampling USB DAC.
Lab12 dac1 Reference - Non Oversampling USB DAC. Ο Έλληνας κατασκευαστής έχοντας ήδη πραγματοποιήσει μερικά πολύ σημαντικά βήματα εξέλιξης των προϊόντων του, επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε, παρουσιάζοντας μια αναθεωρημένη εκδοχή της πρώτης του συσκευής. O dac1 στην έκδοση “Reference”, όμως, δεν είναι απλώς μια νοσταλγική αναδίφηση μιας ήδη γνωστής συνταγής. Είναι μια εκ βάθρων βελτιωμένη προσέγγιση της ιδιαίτερης ιδέας του NOS DAC και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον.
Cambridge Audio AXR100 - Ραδιοενισχυτής/DAC.
Cambridge Audio AXR100 - Ραδιοενισχυτής/DAC. Η Cambridge Audio επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει το κλασικό είδος του ραδιοενισχυτή, συνδυάζοντας τις απόψεις της περί ποιοτικών κατασκευών σε λογικό κόστος, με τις ανάγκες του μέσου χρήστη, ήτοι, τις ψηφιακές εισόδους και την συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth. Εξετάσαμε το αποτέλεσμα...
Perpetuum Ebner PE 4040 MK II - Πλατό/Βραχίονας/Κεφαλή.
Perpetuum Ebner PE 4040 MK II - Πλατό/Βραχίονας/Κεφαλή. Ενώ μας φαίνεται σαν εχθές όταν η ιστορική εταιρία έκανε την επανεμφάνισή της στην αγορά, στην πραγματικότητα φαίνεται ότι η νέα PE έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να προχωρεί σε νέες εκδόσεις υπαρχόντων μοντέλων. Το MK II του PE 4040 έχει χειροπιαστές βελτιώσεις, σε ένα πακέτο με όλες τις κλασικές λύσεις. Δοκιμάζουμε το κορυφαίο Perpetuum Ebner και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Rois Acoustics IQ-2 - Ενεργό Ηχείο/Media player.
Rois Acoustics IQ-2 - Ενεργό Ηχείο/Media player. Το νέο μικρό ηχείο της Rois κάνει το επόμενο βήμα και είναι κάτι παραπάνω από ενεργό, περιλαμβάνοντας ένα πλήρες media player, συμβατικό ραδιοφωνικό δέκτη και δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth. Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που φαίνεται να αξίζει την προσοχή μας.
iFi ZEN DAC/Blue - USB DAC/Bluetooth streamer.
iFi ZEN DAC/Blue - USB DAC/Bluetooth streamer. Με την σειρά ZEN, η iFi επιχειρεί να εισέλθει δυναμικά στην πολύ απαιτητική, εισαγωγική κατηγορία τιμής. Το κάνει με τρόπο πειστικό, τόσο στο επίπεδο της αισθητικής και της ποιότητας κατασκευής όσο και στο επίπεδο του ήχου. Δοκιμάζουμε τις δύο πρώτες συσκευές και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Tsakiridis Devices Aeolos R - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής.
Tsakiridis Devices Aeolos R - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής. Δοκιμάζουμε την ειδική έκδοση του ολοκληρωμένου ενισχυτή Aeolos των αδελφών Τσακιρίδη, με 4 KT150 στην έξοδο και πολύ προσεγμένη ποιότητα υλικών και ανακαλύπτουμε το πόσο έχει εξελιχθεί η ελληνική εταιρία τα τελευταία χρόνια!
Αναζητώντας τον Χαμένο (Αναλογικό)Ήχο:
Naxatras III - Magnetic Fidelity LP/Duplicated Master.
Αναζητώντας τον Χαμένο (Αναλογικό)Ήχο: Naxatras III - Magnetic Fidelity LP/Duplicated Master. Ακούμε παράλληλα την audiophile χάραξη του νέου βινύλιου των Naxatras και την μεταφορά της ηχογράφησης σε ταινία, απευθείας από το master, όπως τις επιμελήθηκε ο Jesus Agnew της Magnetic Fidelity και επιχειρούμε μια εκτίμηση των αξιών που προσφέρει ο αναλογικός ήχος, όταν οι διαδικασίες από τις οποίες προκύπτει κινούνται σε πραγματικά σοβαρό επίπεδο, αναλογιζόμενοι -παράλληλα- τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάδειξη των αξιών αυτών.
Cambridge Audio Edge A - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC.
Cambridge Audio Edge A - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC. Με την ευκαιρία συμπλήρωσης πενήντα ετών από την ίδρυσή της, η Cambridge Audio ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κορυφαίας σειράς συσκευών Edge, προς τιμήν του Gordon Edge ενός εκ των ιδρυτών της. Δοκιμάζουμε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Edge A και ανακαλύπτουμε μια μηχανή που ενώνει το παρελθόν, όπως το καθόρισε ο P40, με το παρόν και το εγγύς μέλλον...
Focal Chora 806 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Focal Chora 806 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού. Η νέα σειρά Chora της Γαλλικής εταιρία επιχειρεί να κερδίσει τις καρδιές των φίλων του καλού ήχου που αναζητούν το καλύτερο δυνατόν, σε μια οικονομική κατηγορία τιμής. Μια αποστολή δύσκολη, η οποία υποστηρίζεται από το know-how της Focal και μερικές καλές ιδέες. Δοκιμάζουμε το μικρότερο μοντέλο και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Kii Audio Three - Hχείο διαφορικής πίεσης (gradient pressure).
Kii Audio Three - Hχείο διαφορικής πίεσης (gradient pressure). Είχαμε την υποψία ότι το Three της Kii Audio ήταν κάτι παραπάνω από ένα ξεχωριστό ενεργό/ψηφιακώς υποβοηθούμενο ηχείο, το οποίο απευθύνεται στους κάτι-παραπάνω-από-απαιτητικούς μηχανικούς ήχου ή τους ακραία αβανγκαρντικούς audiophiles. Είχαμε δίκιο. Είναι το ηχείο της δεκαετίας. Και υπάρχουν καλοί λόγοι γιαυτό!
Schiit Audio Gungnir - USB DAC.
Schiit Audio Gungnir | USB DAC. Άρτι αφιχθείσα στην ελληνική αγορά η Schiit, οπότε δεν χάσαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά έναν από τους κορυφαίους της DAC, τον Gungnir, μια συσκευή η οποία ακόμη και στην βασική της έκδοση, διαθέτει ενδιαφέρουσες δυνατότητες και λογική τιμή!
Lyric Audio PS 10 - Προενισχυτής Phono MM/MC.
Lyric Audio PS 10 - Προενισχυτής Phono MM/MC. Δοκιμάζουμε τον φροντισμένο στις λεπτομέρειες λαμπάτο προενισχυτή phono της γερμανικής Lyric και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από μια συσκευή που είναι ευέλικτη και καλόηχη, αποδεικνύοντας ότι οι Stefan Noll και Thomas Deyerling εφαρμόζουν σωστά μια πραγματικά καλή συνταγή.
Fyne Audio F500 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Fyne Audio F500 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού. Δοκιμάζουμε ένα από το μικρά σε όγκο ηχεία της νέας εταιρίας από την Σκωτία και ανακαλύπτουμε μια φρέσκια προσέγγιση που ξεπερνά κατά πολύ τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας τιμής και καταλήγει σε ένα προϊόν που θα μπορούσε να θεωρηθεί ριζοσπαστικό. Για κάτι τέτοια ζούμε...
Rois Acoustics Status 2 - Ηχείο Δαπέδου.
Rois Acoustics Status 2 - Ηχείο Δαπέδου. Είναι σαφές ότι με το μικρότερο, μέχρι στιγμής, μοντέλο της, η Rois στοχεύει σε μια από τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες ηχείων, εκεί όπου η ανάγκη για μια λογική τιμή συμβαδίζει με τις σοβαρές απαιτήσεις σε θέματα ποιότητας ήχου. Δοκιμάζουμε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ηχεία της ελληνικής εταιρίας και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Cambridge Audio Alva TT Bluetooth - Πλατό/Βραχίονας/Κεφαλή.
Cambridge Audio Alva TT Bluetooth - Πλατό/Βραχίονας/Κεφαλή. Με το Alva TT η Cambridge Audio επιχειρεί να μιλήσει στις καρδιές των όψιμων φίλων του βινυλίου, οι οποίοι απαιτούν απλότητα στην χρήση και ευελιξία (λέγε με προεγκατεστημένη κεφαλή, phono και Bluetooth), χωρίς να απογοητεύσει τους ήδη μυημένους, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τα στοιχεία που κάνουν ένα πλατό να ξεχωρίζει. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας...
Οι αναλογικές ταινίες της STS.
Οι αναλογικές ταινίες της STS. Ακούμε δύο αντιπροσωπευτικά δείγματα από την αναλογική ταινιοθήκη της Ολλανδικής STS για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες που έχει σήμερα ο απαιτητικός ακροατής στο να προσεγγίσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο του αναλογικού ήχου, ξεκινώντας από την πρωταρχική του πηγή: το master.
Acoustic Energy AE100 - Ηχείο βάσης/ραφιού.
Acoustic Energy AE100 - Ηχείο βάσης/ραφιού. Είναι το μικρότερο μοντέλο της σειράς 100, ένα απλό δίδρομο κόμπακτ με λογική τιμή. Όλα έδειχναν ότι πρόκειται για μια δοκιμή που θα κυλήσει "κανονικά". Τι το διαφορετικό θα μπορούσε να έχει κάνει η Acoustic Energy με δεδομένους τους περιορισμούς της καμπίνας και της κατηγορίας; Όσο ζεις μαθαίνεις...
Podspeakers MiniPod BT - Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο.
Podspeakers MiniPod BT - Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο. Με τα ασύρματα ηχεία να αποτελούν πλέον κοινό τόπο στην αγορά, το βέβαιο είναι ότι αργά ή γρήγορα όλοι αισθάνονται την ανάγκη να αποκτήσουν ένα. Το MiniPod BT είναι μια πρόταση με προχωρημένη αισθητική και καλή ποιότητα κατασκευής που -αν μη τι άλλο- αξίζει να προσέξει κανείς λίγο παραπάνω, επειδή είναι πνευματικό παιδί του Laurence Dickie!
Perpetuum Ebner PE 800/PE TO 2017/Ortofon 2M Red.
Perpetuum Ebner PE 800 | PE TO 2017 | Ortofon 2M Red. Η Perpetuum Ebner επιχειρεί να απευθυνθεί στον νεοεισερχόμενο στον χώρο του αναλογικού ήχου, με ένα νέο εισαγωγικό πλατό το οποίο φαντάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς η τιμή του είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν του αμέσως επόμενου μοντέλου της εταιρίας. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
MusiChi SRV-01/PSU-MC-01 | Audio Server/Renderer.
MusiChi SRV-01/PSU-MC-01 | Audio Server/Renderer. Το SRV-01/PSU-MC-01 είναι μια πλατφόρμα για αναπαραγωγή αρχείων, πλήρως βελτιστοποιημένη για εφαρμογές ήχου, στο επίπεδο του λογισμικού και στο επίπεδο της τροφοδοσίας και του USB conditioning. Αυτό, έχει τη σημασία του, ακόμη και αν -προς το παρόν- η κοινότητα του audio δεν φαίνεται προετοιμασμένη να αποδεχθεί την ύπαρξη μιας νέας σειράς παραμέτρων που φαίνεται ότι παίζουν ρόλο στην τελική ηχητική ποιότητα.
Audionet Planck - CD Player/DAC.
Audionet Planck - CD Player/DAC. Με στόχο όσους αναζητούν ένα κορυφαίο CD player, η Audionet έχει συμπεριλάβει στην κορυφαία της σειρά το Planck, μια ψηφιακή πηγή η οποία θα εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις δυνατότητες των ασημένιων δίσκων αλλά, ταυτόχρονα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μετατροπέας d/a υψηλής ανάλυσης για κάθε άλλη πηγή καθώς και για USB streaming. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Αναζητώντας τον Χαμένο (Αναλογικό)Ήχο:
Naxatras III - Magnetic Fidelity LP/Duplicated Master.
Αναζητώντας τον Χαμένο (Αναλογικό)Ήχο: Naxatras III - Magnetic Fidelity LP/Duplicated Master. Ακούμε παράλληλα την audiophile χάραξη του νέου βινύλιου των Naxatras και την μεταφορά της ηχογράφησης σε ταινία, απευθείας από το master, όπως τις επιμελήθηκε ο Jesus Agnew της Magnetic Fidelity και επιχειρούμε μια εκτίμηση των αξιών που προσφέρει ο αναλογικός ήχος, όταν οι διαδικασίες από τις οποίες προκύπτει κινούνται σε πραγματικά σοβαρό επίπεδο, αναλογιζόμενοι -παράλληλα- τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάδειξη των αξιών αυτών.
Rega Planar 2/Rega RB220/Rega Carbon.
Rega Planar 2/Rega RB220/Rega Carbon Για όσους αναζητούν το κατάλληλο, εισαγωγικό, πλατό που θα καλύψει τις αναζητήσεις τους στον χώρο του βινυλίου και του αναλογικού ήχου, η Rega έχει μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση. Το Planar 2 δεν είναι, απλώς, η νέα έκδοση μιας συσκευής που έχει γράψει την δική της ιστορία, αλλά σχεδιάστηκε, από την αρχή, με το μυαλό στην απλότητα, χωρίς να αφήνει τίποτε στην τύχη.
Chord Electronics Hugo 2 - DAC/Ενισχυτής ακουστικών.
Chord Electronics Hugo 2 - DAC/Ενισχυτής ακουστικών. Το επόμενο βήμα, μετά τον Hugo, στον χώρο των φορητών DAC/Ενισχυτών ακουστικών από την Chord Electronics, ονομάζεται -απλώς- Hugo 2. Γνωρίζοντας την λογική της εταιρίας, η διαφορετική προσέγγιση στην ψηφιακή επεξεργασία, βασισμένη στις ιδέες του Rob Watts και η αντισυμβατική αισθητική ήταν δεδομένα. Το ζητούμενο ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
LAB12 melto2, προενισχυτής phono.
LAB12 melto2, προενισχυτής phono. Περιμέναμε τον προενισχυτή phono της ελληνικής εταιρίας με μεγάλη ανυπομονησία, είναι η αλήθεια και είχαμε τους λόγους μας. Η LAB12 έχει αποδείξει ότι κατέχει την τέχνη του ισορροπημένου σχεδιασμού, όπου η τεχνική αρτιότητα συμβαδίζει με την παραδειγματική ευελιξία. Διαβάστε τις εντυπώσεις μας...
Audioengine A5+ Wireless: Ασύρματο Ηχείο.
Audioengine A5+ Wireless: Ασύρματο Ηχείο. H Audioengine ενσωματώνει δυνατότητες wireless σε ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της, το A5+ και συνδυάζοντάς τις με μικρές αλλαγές στον συνολικό σχεδιασμό, απευθύνεται, πλέον, σε ένα ευρύτερο κοινό. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
FIM Audio TK003 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
FIM Audio TK003 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Αρκετό καιρό μετά την πρώτη της εμφάνιση στην αγορά, με ένα ζευγάρι προενισχυτή/τελικού, το οποίο άφησε άριστες εντυπώσεις, η ελληνική FIM Audio κάνει το επόμενο βήμα με έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή, συνδυάζοντας την ευελιξία ενός προενισχυτικού σταδίου με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο volume με ένα ποιοτικό phono και το γνωστό trimodal τελικό στάδιο του Douglas Self.
Για τους βινυλιόφιλους: Τα αξεσουάρ της Simply Analog.
Για τους βινυλιόφιλους: Τα αξεσουάρ της Simply Analog. Η Ελληνική εταιρία διαθέτει μια μεγάλη σειρά από αξεσουάρ που κάνουν την ζωή του φίλου των δίσκων βινυλίου περισσότερο εύκολη και ευχάριστη, από προστατευτικά και εσώφυλλα για άλμπουμ, μέχρι καθαριστικά και εργαλεία για ρυθμίσεις. Δοκιμάσαμε μερικά από αυτά και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Acoustic Energy AE1 Active - Ενεργό ηχείο.
Acoustic Energy AE1 Active - Ενεργό ηχειο. Εμφανίστηκε το 1987 και ήταν το πρώτο ηχείο της Acoustic Energy. Ο λόγος για το ΑΕ1, ένα από τα πλέον διαχρονικά και χαρακτηριστικά προϊόντα της εταιρίας το οποίο κυκλοφορεί, πλέον, σε ενεργή έκδοση. Έχει τα εχέγγυα να αποτελέσει ένα ακόμη Βρετανικό classic που τηρεί τις αποστάσεις του και κάνει την διαφορά. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
D1, D2, D3 - H σειρά "D" της Audioengine.
D1, D2, D3 - H σειρά D της Audioengine. Αν και η Audioengine είναι περισσότερο γνωστή για τα ηχεία της (ενεργά και ασύρματα), διαθέτει, επίσης, μια σειρά από ηλεκτρονικά, με έμφαση στην μετατροπή d/a και την ασύρματη ζεύξη, η οποία είναι γνωστή και ως σειρά “D”. Δοκιμάζουμε τρεις από τις μικρές συσκευές του Αμερικανού κατασκευαστή και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
FIM Audio TK003 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
FIM Audio TK003 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Αρκετό καιρό μετά την πρώτη της εμφάνιση στην αγορά, με ένα ζευγάρι προενισχυτή/τελικού, το οποίο άφησε άριστες εντυπώσεις, η ελληνική FIM Audio κάνει το επόμενο βήμα με έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή, συνδυάζοντας την ευελιξία ενός προενισχυτικού σταδίου με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο volume με ένα ποιοτικό phono και το γνωστό trimodal τελικό στάδιο του Douglas Self.
RME ADI-2 DAC FS - USB DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.
RME ADI-2 DAC FS - USB DAC/Ενισχυτής Ακουστικών. Μια εταιρία, όχι ιδιαίτερα γνωστή στο κοινό έξω από τον χώρο του επαγγελματικού audio, προσφέρει έναν DAC/Ενισχυτή Ακουστικών. Κάτι σας θυμίζει; Σίγουρα ναι, αλλά η περίπτωση του ADI-2 DAC είναι εντελώς ξεχωριστή, καθώς προσφέρει μια σειρά από ευκολίες και δυνατότητες που βλέπουμε σπάνια σε συσκευές που απευθύνονται στους audiophiles. Εξαιρετικά ενδιαφέρον κομμάτι, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, το οποίο θα συζητηθεί!
Synergistic Research
PowerCell 12 UEF SE/Active Ground Block SE/Galileo UEF.
Synergistic Research PowerCell 12 UEF SE/Active Ground Block SE/Galileo UEF. Αν αυτό που ονομάζουμε high end audio είναι η αναζήτηση των άκρων σε ό,τι αφορά τις ιδέες, την υλοποίηση και το κόστος μιας συσκευής ήχου, τότε το πακέτο της Synergistic Research που δοκιμάσαμε τους τελευταίους μήνες ανήκει σε αυτή την περιοχή. Ο Ted Denney έχει ιδέες και δεν διστάζει να τις θέσει σε εφαρμογή, με τρόπο που, δεν το κρύβουμε, είναι θαυμαστός. Αν θέλετε να αποκτήσετε μια άποψη για το τι μπορεί να είναι και τι κάνει ένα σύστημα power conditioning που ξεπερνά τα €20.000, διαβάστε!
Audionet WATT - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής.
Audionet WATT - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής. Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της κορυφαίας σειράς συσκευών Scientist της Audionet είναι μια επίδειξη ισχύος του κατασκευαστή από την Γερμανία, καθώς προσφέρει όλα όσα θα επιθυμούσε ο απαιτητικός ακροατής που δεν σκοπεύει να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα της ενίσχυσης. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή σε επιδόσεις και ήχο συσκευή για την οποία αξίζει να διαβάσετε λεπτομέρειες.
Brik Audio AP-32H - USB DAC/ADC - Ενισχυτής Ακουστικών.
Brik Audio AP-32H - USB DAC/ADC - Ενισχυτής Ακουστικών. Με δυνατότητες αναπαραγωγής αλλά και εγγραφής (σε υπολογιστή) αρχείων στα 384kHz (32-bit και 24-bit αντιστοίχως), ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών και τιμή που θα την χαρακτήριζε κανείς κάτι παραπάνω από ελκυστική, ο AP-32H της Brik φαντάζει ως μια πραγματική ευκαιρία. Τον δοκιμάζουμε, μαζί με το εξωτερικό τροφοδοτικό Power Master και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Hegel H90 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC/Media Renderer.
Hegel H90 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC/Media Renderer. Ο Η90 παρουσιάστηκε πριν από έναν περίπου χρόνο, είναι ο μικρός ολοκληρωμένος ενισχυτής της Hegel και ο αντικαταστάτης του H80. Βασίζεται στις ιδέες που ανέπτυξε η εταιρία για τον πολύ επιτυχημένο Röst και περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες που χρειάζονται σε ένα σύγχρονο σύστημα. Βασισμένος στην σχεδιαστική κουλτούρα της Hegel, έχει τα εχέγγυα να αποτελέσει μια ελκυστική και ενδιαφέρουσα πρόταση!
North Star Design Magnifico/Venti - CD Transport/DAC.
North Star Design Magnifico/Venti - CD Transport/DAC. Με αφορμή την επέτειο των είκοσι χρόνων από την ίδρυσή της, η North Star επιχειρεί να επανακαθορίσει το ιδεώδες σύστημα ενός μηχανισμού ανάγνωσης CD και ενός DAC, παρουσιάζοντας δύο συσκευές οι οποίες περιλαμβάνουν το σύνολο της εμπειρίας της και των τεχνολογιών που έχει αναπτύξει. Καθόλου περίεργο, επομένως, που o συνδυασμός Magnifico/Venti κρατά τις αποστάσεις του από το σύνηθες και το τετριμμένο!
Rois Acoustics Minoas - Ηχείο δαπέδου, Ανοικτής μπάφλας.
Rois Acoustics Minoas Θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς ότι το κορυφαίο ηχείο της Rois είναι η φυσική συνέχεια του Kalypso, καθώς βασίζεται στο ίδιο μεγάφωνο πλήρους φάσματος. Θα έκανε λάθος. Το Minoas είναι ένα θεαματικό βήμα της ελληνικής εταιρίας προς μια νέα κατεύθυνση, αυτή των σχεδιάσεων ανοικτής μπάφλας σε μια προσπάθεια υπέρβασης της πεπατημένης, προσπάθεια η οποία επιβάλλεται, τελικώς, αν θέλεις να μένεις στην πρωτοπορία.
Ideon Audio Absolute - Μετατροπέας d/a.
Ideon Audio Absolute - Μετατροπέας d/a. Ο κορυφαίος μετατροπέας d/a της Ideon Audio είναι μια ιδιαίτερα φιλόδοξη συσκευή η οποία βασίζεται στον ES9038PRO, προσφέρει ένα πλήρες πακέτο από τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η εταιρία σε θέματα clocking και USB regeneration και αποτελεί το όχημα εισόδου του Έλληνα κατασκευαστή στον χώρο των ψηφιακών συσκευών υψηλών απαιτήσεων.
Benchmark DAC3 HGC - DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.
Benchmark DAC3 HGC - DAC/Προενισχυτής/Ενισχυτής Ακουστικών. Στην τρίτη της έκδοση πλέον, μια από τις πλέον χαρακτηριστικές συσκευές της τελευταίας δεκαπενταετίας, με αρχιτεκτονική που θεμελίωσε μια ολόκληρη κατηγορία προϊόντων και σχεδιαστική φιλοσοφία που βασίζεται περισσότερο στην λογική και λιγότερο σε αόριστες υποθέσεις, ο μετατροπέας D/A της Benchmark ενσωματώνει νέο ολοκληρωμένο της ESS και περιλαμβάνει μικρές, αλλά ενδιαφέρουσες βελτιώσεις!
North Star Design Blue Diamond CDp/DAC - ΙΑ.
North Star Design Blue Diamond CDp/DAC - ΙΑ. Με τις δύο συσκευές της σειράς Blue Diamond, η North Star Design φαίνεται να εισέρχεται σε έναν νέο τομέα της αγοράς, όπου το USB streaming παίζει πρωτεύοντα ρόλο και κάθε συσκευή οφείλει να το υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βασίζεται, φυσικά, την δική της προσέγγιση, κλείνοντας πονηρά το μάτι σε όσους διαθέτουν ήδη μια μεγάλη συλλογή από CD, με το CD player /DAC combo και με έναν δυνατό ολοκληρωμένο ενισχυτή που μπορεί να διαθέτει, φυσικά, και ψηφιακές εισόδους!
Electrocompaniet EC Living Tana SL-1/L1.
Electrocompaniet EC Living Tana SL-1/L1. Τα ασύρματα ηχεία είναι μαζί μας αρκετό καιρό, αλλά αυτό που λείπει, ίσως, από τον χώρο, είναι η εκπροσώπηση μεγάλων ονομάτων της βιομηχανίας σε ικανό αριθμό ώστε να καθορίζεται, με σχετική σαφήνεια, η έννοια ενός τέτοιου προϊόντος με υψηλές επιδόσεις. Η Electrocompaniet είναι ένα τέτοιο όνομα και το Tana είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον σύστημα.
Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red.
Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red. Χωρίς να μπορεί κανείς να της αρνηθεί το δικαίωμα σε μια ένδοξη ιστορία του παρελθόντος και σε ένα βαρύ όνομα, η "νέα" PE προσπαθεί με συνέπεια, εδώ και καιρό, να γράψει τις δικές της σελίδες στον χώρο των σύγχρονων αναλογικών συστημάτων. Το PE 1000 είναι το δεύτερο οικονομικό, εισαγωγικό της μοντέλο και, πιθανότατα, θα αποδειχθεί ένα ισχυρό επιχείρημα που θα το θυμόμαστε για καιρό!
Furutech Monza, SK III, SK-Filter, destat III & Sunhayato EG-5.
Furutech Monza, SK III, SK-Filter, destat III & Sunhayato EG-5. Επειδή... "όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια" δοκιμάζουμε μια σειρά αξεσουάρ της Furutech που έχουν ως στόχο την βελτίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ακούει κανείς τους αγαπημένους του δίσκους. Από το puck Monza μέχρι το αιωρούμενο σκουπάκι SK-Filter και από την τρίτη έκδοση του destat μέχρι το όργανο μέτρησης του στατικού ηλεκτρισμού της Sunhayato, σίγουρα θα βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει...
Musical Fidelity M6 Encore 225 - Media player/DAC, Ενισχυτής.
Musical Fidelity M6 Encore 225 - Media player/DAC, Ενισχυτής. Η Musical Fidelity δίνει την δική της εκδοχή για το πώς πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη συσκευή ήχου υψηλού επιπέδου, η οποία δεν απαιτεί τίποτε περισσότερο από ένα ζευγάρι ηχεία για να λειτουργήσει. Και είναι μια εκδοχή προσαρμοσμένη στην σημερινή, ψηφιακή, πραγματικότητα, βασισμένη όμως στις ιδέες και την άποψη που έχει για τα πράγματα μια εταιρία που δεν έπαψε να μας εκπλήσσει, σχεδόν πάντα ευχάριστα, από το 1982!
GoldenEar Triton Seven - Ηχείο Δαπέδου.
GoldenEar Triton Seven - Ηχείο Δαπέδου. Δοκιμάζουμε το μικρότερο ηχείο της σειράς Triton της GoldenEar, μια σχεδιαστική άσκηση του Sandy Gross ο οποίος επιχειρεί να "κατεβάσει" την τεχνογνωσία από τα κορυφαία του μοντέλα στην σκληρή αρένα της μεσαίας κατηγορίας. Το Seven φέρει, χωρίς αμφιβολία, φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, με συστοιχία D'Appolito, τουίτερ αναδιπλωμένου ribbon, και παθητικούς ακτινοβολητές. Μένει να δούμε αν έχει καταφέρει να διατηρήσει και το μαγικό του άγγιγμα.
Cyrus 6 DAC - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής/DAC.
Cyrus 6 DAC - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής/DAC. Η επάνοδος, στην ελληνική αγορά, του ιστορικού Βρετανού κατασκευαστή μας δίνει την ευκαιρία, ύστερα από πολλά χρόνια, να δοκιμάσουμε μια από τις συσκευές του. Μπορεί ο 6 DAC να είναι ο μικρότερος ολοκληρωμένος ενισχυτής της Cyrus, αλλά ενσωματώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την πορεία της σε μια αγορά που έχει, ασφαλώς, υποστεί μεγάλες αλλαγές από την χρυσή εποχή των One και Two, στα τέλη των '80s. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Cayin iDAC-6/iHA-6 - USB DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.
Cayin iDAC-6/iHA-6 - USB DAC/Ενισχυτής Ακουστικών. Η Cayin κάνει το επόμενο βήμα στον χώρο του ήχου υψηλής ανάλυσης και των απαιτητικών ακροάσεων μέσω ακουστικών, παρουσιάζοντας δύο συσκευές οι οποίες, καταρχήν, ξεχωρίζουν με την αισθητική τους, την ποιότητα κατασκευής και την απολύτως λογική τιμή τους. Ο μετατροπέας iDAC-6 και ο ενισχυτής ακουστικών iHA-6 είναι δύο πολύ φιλόδοξα προϊόντα τα οποία φαίνεται ότι βάζουν τον γνωστό κατασκευαστή στην κατηγορία των σοβαρών παικτών του συγκεκριμένου τμήματος της αγοράς.
Audionet DNA I - Streamer-DAC/Ολοκληρωμένος Ενισχυτής.
Audionet DNA I - Streamer-DAC/Ολοκληρωμένος Ενισχυτής. Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της Audionet ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις σύγχρονες απαιτήσεις που θέλουν τις συσκευές του είδους του να διαχειρίζονται με την ίδια άνεση αναλογικά και ψηφιακά σήματα, να έχουν δυνατότητες streaming και να κλείνουν πονηρά το μάτι στους φίλους του βινυλίου, αποτελώντας, στην ουσία, μια αναθεωρημένη -επί το οικονομικότερο- εκδοχή του εξαιρετικού προενισχυτή DNP, επαυξημένη με ένα στάδιο ισχύος που δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από τους μεγάλους τελικούς της εταιρίας.
McIntosh MB50/MP100/MHA100 - Streamer/Phono/Ενισχυτής.
McIntosh MB50/MP100/MHA100 Τα “μικρά” της McIntosh είναι κάτι παραπάνω από μια νέα αισθητική τάση στην μεγάλη σειρά προϊόντων της ιστορικής εταιρίας, καθώς αποδεικνύεται ότι αποτελούν μια πολύ συγκεκριμένη και καλά δομημένη πρόταση προς μια νέα ομάδα audiophiles της οποίας οι απαιτήσεις δεν περιορίζονται στις κόμπακτ διαστάσεις αλλά είναι, μάλλον, πιο σύνθετες παρά ποτέ. Και streaming, και phono, και ψηφιοποίηση, και ποιοτικός ενισχυτής ακουστικών με DAC και Autoformer. Γίνεται; Λοιπόν, ναι. Γίνεται.
Advance Acoustic WTX-Microstreamer - Wi-Fi Streamer.
Advance Acoustic WTX-Microstreamer - Wi-Fi Streamer/UPnP Renderer. Δοκιμάζουμε μια απλή και χαμηλού κόστους λύση της Αdvance Acoustic, η οποία απευθύνεται σε όσους αναζητούν έναν εύκολο τρόπο να πραγματοποιήσουν streaming μουσικών αρχείων από την μουσική τους βιβλιοθήκη σε ένα συμβατικό σύστημα χωρίς τέτοιες δυνατότητες και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Audiovector SR 1 Super Discreet/Hub - Ενεργό Ηχείο.
Audiovector SR 1 Super Discreet/Hub - Ενεργό Ηχείο. Με την τεχνολογία Discreet, η Audiovector επιχειρεί να διαφοροποιήσει την ιδέα του ενεργού ηχείου, προσαρμόζοντάς το στις απαιτήσεις και τις τάσεις της εποχής. Το αποτέλεσμα; Ένα ολοκληρωμένο σύστημα που μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει χωρίς να προσθέσει το παραμικρό (αρκεί να έχει ένα smartphone) ή να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μια σειρά από ψηφιακές και αναλογικές πηγές της εκλογής του.
Galactron MK 2400, Άπομονωτής/Φίλτρο τροφοδοσίας.
Galactron MK 2400, Άπομονωτής/Φίλτρο τροφοδοσίας. Δοκιμάζουμε ένα από τα μεγάλα συστήματα απομόνωσης της τροφοδοσίας της Galactron, το οποίο επαρκεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών ενός πλήρους συστήματος, περιλαμβανόμενων και των τελικών ενισχυτών και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Audioengine HD3, Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο.
Audioengine HD3, Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο. Το μικρότερο ασύρματο ηχείο της Audioengine συνδυάζει την καλή κατασκευή με ένα πλήρες πακέτο δυνατοτήτων, στοιχεία που το κάνουν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους αναζητούν καλό ήχο από υπολογιστή, αλλά θέλουν και το “κάτι παραπάνω”, σε θέματα συνδεσιμότητας.
Antipodes DX, Server/Media player/CD Ripper.
Antipodes DX, Server/Media player/CD Ripper. Αν η επιλογή ενός γενικής χρήσης υπολογιστή για την διαχείριση και την αναπαραγωγή των μουσικών σας αρχείων δεν σας φαίνεται ως η άριστη επιλογή, μια εξειδικευμένη προσέγγιση, βελτιστοποιημένη για την συγκεκριμένη ομάδα εφαρμογών οι οποίες υποστηρίζουν μια μουσική βιβλιοθήκη, έχει να προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα που δύσκολα μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς. Η Antipodes, έχει, εν προκειμένω, μια πολύ καλή πρόταση!
Rois Acoustics Status 8.4, Ηχείο δαπέδου.
Rois Acoustics Status 8.4, Ηχείο δαπέδου. To Status 8 είναι ένα από τα μακροβιότερα ελληνικά ηχεία. Όντας στην τέταρτη έκδοσή του, πλέον, αποτελεί ένα πραγματικό case study για το πώς μπορεί να εξελιχθεί ένα προϊόν μέσα στον χρόνο αλλά και μια πρώτης τάξης απόδειξη ότι, πράγματι, το καλό μπορεί να γίνει και καλύτερο, αρκεί να ξέρεις τους κανόνες του παιχνιδιού.
Thixar Silence Plus/Thixar Eliminator.
Thixar Silence Plus/Thixar Eliminator. Η σωστή στήριξη μιας συσκευής ήχου και η επιτυχής απομόνωσή της από τους κραδασμούς του περιβάλλοντος αποτελεί έναν πάγιο στόχο για την επίτευξη του οποίου έχουν, κατά καιρούς, επιστρατευθεί διάφορες (άλλοτε επιτυχημένες και άλλοτε όχι και τόσο...) προσεγγίσεις. H Thixar εξειδικεύεται σε αυτόν, ακριβώς, τον τομέα και προτείνει δύο λύσεις με αρκετό ενδιαφέρον. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Air Tight ATC-2, Προενισχυτής line.
Air Tight ATC-2, Προενισχυτής line. Σε αντίθεση με την χαμηλών τόνων παρουσία της, η Air Tight είναι κάτι παραπάνω από “ένας ακόμη” κατασκευαστής λαμπάτων συσκευών. Η εταιρία που ίδρυσε ο Atsushi Miura πριν από τριάντα περίπου χρόνια, έθεσε -εν πολλοίς- τους όρους επιστροφής της λυχνίας στον κόσμο των συσκευών ήχου, κερδίζοντας επάξια μια θέση στην ιστορία της υψηλής πιστότητας. Η εμπειρία που είχαμε με τον ATC-2 εξηγεί, σε μεγάλο βαθμό, το πώς τα κατάφερε...
Echo Diastasis Ι-79, Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
Echo Diastasis Ι-79, Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Η Echo Diastasis είναι μια νέα ελληνική εταιρία στον χώρο των συσκευών ήχου υψηλών επιδόσεων, με έμφαση στην ποιότητα των υλικών, στην απλότητα των κυκλωμάτων και τον έλεγχο των εξωγενών θορύβων. Οι χειροποίητες κατασκευές της έχουν προσεγμένη αισθητική και απευθύνονται, χωρίς αμφιβολία, στον ψαγμένο φίλο της υψηλής πιστότητας. Δοκιμάζουμε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή I-79 και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας...
Ideon Audio 3R USB Renaissance.
Ideon Audio 3R USB Renaissance. Με το 3R USB Renaissance η Ideon Audio επιχειρεί να κινηθεί σε έναν χώρο που λίγοι έχουν τολμήσει μέχρι σήμερα. Έξω από τα όρια του audio, εκεί που βρίσκονται τα data πριν εισέλθουν στον μετατροπέα, στον δίαυλο USB. H Ideon έχει καλές ιδέες και η υλοποίησή της είναι κάτι παραπάνω από φιλόδοξη. Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει κανείς ώστε να μετακινηθεί από την περιοχή της απλής αποδοχής σε μια περιοχή με περισσότερο λογικά επιχειρήματα. Η περιπλάνησή μας αποδείχθηκε ενδιαφέρουσα και χρήσιμη!
Polk Audio Signature S55, Ηχείο Δαπέδου.
Polk Audio Signature S55, Ηχείο Δαπέδου. Η νέα σειρά ηχείων της Polk Audio, με την ονομασία Signature, παρουσιάστηκε προς το τέλος της περασμένης χρονιάς και αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, μια φρέσκια ματιά στον τρόπο με τον οποίο ο ιστορικός κατασκευαστής αντιμετωπίζει τον σχεδιασμό των ηχείων του. Δοκιμάσαμε ένα από τα ηχεία δαπέδου της σειράς και βρεθήκαμε απέναντι από μια μικρή έκπληξη.
Mola-Mola Makua/Kaluga, Προενισχυτής/Τελικός ενισχυτής.
Mola-Mola Makua/Kaluga, Προενισχυτής/Τελικός. Όντας κάτι πολύ περισσότερο από μια πλατφόρμα επίδειξης της τεχνολογίας Ncore, συμβατή με τους όρους του highend-ικού αισθητισμού, το σύστημα Makua/Kaluga είναι συνεπές με τις απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει ο Bruno Putzeys γύρω από το πώς πρέπει να είναι μια πραγματική συσκευή υψηλής πιστότητας. Ετοιμαστείτε για τεράστιες ποσότητες ορθολογισμού και συνέπειας στη σχεδίαση, σοφά υπολογισμένη τάση για διαφοροποίηση και βατ. Δηλαδή, πολλά βατ.
Ayon S-3 Junior - Network Player/Streamer.
Ayon S-3 Junior - Network Player/Streamer. Το S-3 Junior είναι η πρόταση της Ayon σε όσους αναζητούν ένα ποιοτικό network player/streamer που κάνει ένα βήμα παραπάνω, περιλαμβάνοντας, εκτός από τον DAC, και έναν πλήρη αναλογικό προενισχυτή. Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκληρωμένο hub αναλογικών και ψηφιακών σημάτων, με δυνατότητα επιλεγόμενου upsampling, το οποίο, επειδή μιλάμε για την Ayon, βρίσκεται πίσω από ένα single ended λαμπάτο στάδιο εξόδου.
Cayin i5 - Media player/USB DAC/Streamer.
Cayin i5 - Media player/USB DAC/Streamer. Έχοντας σαν στόχο τους απαιτητικούς ακροατές, αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς ακόμη και όταν βρίσκονται καθ'οδόν, η Cayin παρουσίασε μια σειρά φορητών συσκευών με έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, στις δυνατότητες και φυσικά στην ηχητική απόδοση. Το i5 που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, δείχνει ότι οι Κινέζοι έχουν κάνει σοβαρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα, με επιλογές που, κατά περίπτωση απέχουν από την πεπατημένη!
Audioengine HD6 - Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο.
Audioengine HD6 - Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο. Με το HD6, η Audioengine εισέρχεται για τα καλά στον χώρο του ηχείου υψηλής πιστότητας, προσφέροντας ένα προϊόν που μπορεί να καλύψει πολλές διαφορετικές ανάγκες. Σε συστήματα desktop audio ή σε συστήματα 2.0, με ασύρματη, ψηφιακή ή συμβατική, αναλογική σύνδεση, το μεγαλύτερο μοντέλο της εταιρίας δείχνει μια ευελιξία που πολλοί θα ζήλευαν και μια ποιότητα που ξεπερνά αρκετά τον μέσο όρο της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Questyle CMA800R - Ενισχυτής Ακουστικών.
Questyle CMA800R - Ενισχυτής Ακουστικών. Για ένα μεγάλο αριθμό φίλων του καλού ήχου, ο ενισχυτής ακουστικών είναι -τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια- άρρηκτα δεμένος με την ιδέα μιας σύνθετης συσκευής η οποία περιλαμβάνει, τουλάχιστον, έναν USB-DAC. Ωστόσο, όταν το επίπεδο ανεβαίνει, η ιδέα ενός “καθαρόαιμου” ενισχυτή ακουστικών, με έμφαση στην ποιότητα του κυκλώματος και μόνο, αρχίζει να γίνεται περισσότερο πειστική. Ο κορυφαίος ενισχυτής ακουστικών της Questlye είναι ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα προς αυτή την κατεύθυνση...
Audiovector SR 3 Signature - Ηχείο δαπέδου.
Audiovector SR 3 Signature - Ηχείο δαπέδου. Άρτι αφιχθείσα στην ελληνική αγορά, η Audiovector ανήκει στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σχολή των Δανών κατασκευαστών ηχείων και αυτό -αν μη τι άλλο- διατήρησε τις προσδοκίες μας από την συγκεκριμένη δοκιμή σε υψηλό επίπεδο. Το SR 3 Signature δεν μας απογοήτευσε καθόλου, αντιθέτως απέδειξε ότι οι “σχολές” δημιουργούνται και διατηρούνται για κάποιους λόγους στην συνείδηση των audiophiles. H σχεδιαστική συνέπεια του Ole Klifoth και των ανθρώπων του είναι ένας από αυτούς.
Galactron MK 2250 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
Galactron MK 2250 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Ο γνωστός κατασκευαστής από την Ιταλία θέτει σε δοκιμασία μερικές από τις βασικές σχεδιαστικές αρχές του, σε μια συσκευή με σοβαρές φιλοδοξίες: Ο MK 2250 φαίνεται να είναι ένας ενισχυτής για όσους αναζητούν την ξεχωριστή προσέγγιση, εκείνη που διαφοροποιείται από τον κοινό τόπο της αγοράς αλλά το κάνει με σεβασμό στις αξίες της υψηλής πιστότητας, χωρίς να γίνεται ιδιότροπη -απλώς- για το θεαθήναι...
Sonos Play:5 (gen2) - Ασύρματο Ηχείο/Network player.
Sonos Play:5 (gen2) - Ασύρματο Ηχείο/Network player. Το κορυφαίο ηχείο της Sonos, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ικανότητα της εταιρίας όχι μόνο να συσσωρεύει εμπειρία αλλά και να την χρησιμοποιεί εποικοδομητικά: H δεύτερη γενιά του Play:5, σπάει τα στερεότυπα των ασύρματων ηχείων προσφέροντας έναν συνδυασμό ηχητικής ποιότητας, δυνατοτήτων και ποιότητας κατασκευής που είναι δύσκολο να περάσει απαρατήρητος.
Audionet DNP/AMP I V2 - Προενισχυτής/Τελικός Ενισχυτής.
Audionet DNP/AMP I V2 Στην πρώτη μας επαφή, μετά από πολύ καιρό, με τα προϊόντα ενός από τους σημαντικότερους Γερμανούς κατασκευαστές, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει μια συσκευή ήχου υψηλού επιπέδου, όταν η φιλοσοφία πίσω από την σχεδίαση της βασίζεται σε μια ισορροπημένη σειρά από τεχνοκρατικά κριτήρια. Γιατί δεν είναι μόνο οι δυνατότητες και οι επιδόσεις του ζεύγους DNP/AMP I V2 που δικαιώνουν τις όποιες επιλογές της Audionet, είναι και οι επιλογές καθ' αυτές που κρύβουν το δικό τους μήνυμα δείχνοντας έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης που δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε!
Focal Chorus 706 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Focal Chorus 706 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού. Φθάνοντας, αισίως, στην τέταρτη γενιά, η σειρά “700” της Focal είναι, ίσως, μια από τις μακροβιότερες σειρές ηχείων και αυτό έχει τη σημασία του. Οι Γάλλοι φαίνεται να γνωρίζουν καλά την τέχνη της σταδιακής βελτίωσης ενός προϊόντος και αυτό γίνεται σαφές στην περίπτωση του Chorus 706, ενός ηχείου που παρουσιάστηκε το 2013 αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μια σοβαρή πρόταση για όποιον θέλει μια οικονομική λύση που κινείται σε σοβαρά επίπεδα ηχητικής ποιότητας.
Meridian Explorer2 - USB DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.
Meridian Explorer 2 - USB DAC/Ενισχυτής Ακουστικών. Η δεύτερη έκδοση του Explorer, μιας από τις πλέον συζητημένες συσκευές της Meridian τα τελευταία χρόνια, ενσωματώνει ενδιαφέρουσες αλλαγές σε σχέση με την αρχική συσκευή που παρουσιάστηκε το 2013, παραμένει όμως αμετάβλητη σε ένα σημείο: Αποτελεί μια πρώτης τάξης λύση για όποιον θέλει να βελτιώσει τον ήχο του υπολογιστή του έναντι ενός λογικού αντιτίμου...
Mission MX1 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Mission MX1 Κατασκευαστής χωρίς ιδιαίτερη ανάγκη για συστάσεις, η Mission επανέκαμψε εδώ και κάποια χρόνια στην παγκόσμια και, προσφάτως, στην ελληνική αγορά με μια πλήρη γκάμα προϊόντων. Η πρώτη μας επαφή (μετά από πολλά χρόνια) έγινε μέσω του πολυσυζητημένου MX1, ενός κόμπακτ ηχείου που επιχειρεί να κατεβάσει την ιδέα της υψηλής πιστότητας σε μια κατηγορία τιμής πραγματικά χαμηλή. Τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα ηχείο με τιμή σημαντικά χαμηλότερη των €300; Οι Βρετανοί δέχτηκαν την πρόκληση και το αποτέλεσμα μας εξέπληξε ευχάριστα!
Elac BS 243.3 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Elac BS 243.3 Το μικρότερο ηχείο της σειράς 240.3, βασίζεται σε ένα από τα ισχυρότερα ατού της εταιρίας, τα μεγάφωνά της, για να κινηθεί με χαρακτηριστική άνεση στο όριο των δυνατοτήτων μιας σχεδίασης με τον συγκεκριμένο όγκο, στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής και αυτό δεν αποτελεί υπερβολή: Όποιος δεν έχει ακούσει το 243.3 δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το που μπορεί να φτάσει ένα ηχείο βάσης με διαστάσεις καμπίνας που δεν ξεπερνούν τα 30 εκατοστά...
Quad Artera Play/Stereo/Z-2.
Quad Artera Play/Stereo/Z-2 Πρόκειται, ίσως, για ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά συστήματα της Quad, όχι μόνο επειδή περιλαμβάνει δύο από τα πλέον πρόσφατα προϊόντα των Βρετανών, το ζευγάρι Play/Stereo και το ηχείο Z-2 αλλά, κυρίως, επειδή δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τις απόψεις ενός παραδοσιακού κατασκευαστή για το εγγύς μέλλον του απαιτητικού audio. Και είναι ένα μέλλον που αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία!
Perpetuum Ebner PE 4040/Thorens TP 92/Ortofon 2M Bronze.
Perpetuum Ebner PE 4040/Thorens TP 92/Ortofon 2M Bronze Δοκιμάζουμε το κορυφαίο πλατό της Perpetuum Ebner, μιας εταιρίας που έχει γράψει την δική της ιστορία στον χώρο του αναλογικού ήχου και πρόσφατα επανήλθε στην αγορά, και ανακαλύπτουμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με την απλή αναβίωση ενός ονόματος που ποντάρει στην νοσταλγική ψηλάφηση ενός ένδοξου παρελθόντος, αλλά με μια συνειδητή προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου κορυφαίου κατασκευαστή, επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Advance Acoustic X-i75 - Ολοκληρωμένος Eνισχυτής/DAC.
Advance Acoustic X-i75 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC Ένας πλήρης, από πλευράς δυνατοτήτων, ολοκληρωμένος ενισχυτής, κατάλληλος για τις ανάγκες ενός σύγχρονου ηχοσυστήματος, με επαρκή ισχύ, καλή ποιότητα κατασκευής και προσεγμένη αισθητική, o Χ-i75 κλείνει πονηρά το μάτι τόσο στον απλό, καθημερινό, χρήστη όσο και στον audiophile που αναζητά το κάτι παραπάνω. Δοκιμάζουμε το “επόμενο βήμα” του γνωστού κατασκευαστή από τη Γαλλία στον χώρο των ενισχυτών, όπως αυτό πραγματοποιήθηκε μέσα από την σειρά “X” και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Cayin MT-12N - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
Cayin MT-12N - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Με τις λυχνίες σε ρόλο ενισχυτών να παραμένουν πειστικά κάτι παραπάνω από μια απλή και περαστική μόδα, αργά ή γρήγορα ο φίλος της υψηλής πιστότητας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις... ευθύνες του: Να βασίσει ή όχι ένα σύστημα σε λαμπάτο ενισχυτή; Και αν η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι “ναι”, πώς μπορεί να ξεκινήσει με λογικό κόστος; Επί του προκειμένου, η Cayin, με τον MT-12N, κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση!
Auralic Aries Mini - Media Server/Streamer, DAC
Auralic Aries Mini - Media Server/Streamer, DAC Αν με το Aries κατάφερε να κεντρίσει τον ενδιαφέρον των απανταχού απαιτητικών του audio streaming, με την μικρότερη έκδοση του, το Aries Mini, η Auralic επιχειρεί να κάνει το επόμενο βήμα: Να “κατεβάσει” την τεχνολογία και τις δυνατότητες του μεγάλου μοντέλου σε μια κατηγορία τιμής σαφώς χαμηλότερη, χωρίς καθοριστικούς συμβιβασμούς και με ένα επιπλέον δέλεαρ: Έναν ενσωματωμένο DAC!
Mytek Brooklyn, USB DAC/Προενισχυτής Line-Phono.
Mytek Brooklyn, USB DAC/Προενισχυτής Line-Phono. Αφού συστήθηκε στο κοινό των απαιτητικών ακροατών με τον “pro” Stereo192 και εδραίωσε τη θέση της στην αγορά των συστημάτων για το σπίτι με τον Manhattan, η Mytek κάνει το επόμενο βήμα με τον Brooklyn, μια συσκευή με αυξημένες δυνατότητες και αναλογικές... ευαισθησίες, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει την επιτομή του σύγχρονου audio hub.
Definitive Technology Mythos STS Super Tower.
Definitive Technology Mythos STS Super Tower. Ισορροπώντας επιδέξια μεταξύ των δικαναλικών και των πολυκαναλικών (υψηλής ανάλυσης και home cinema) εφαρμογών, το μικρότερο μοντέλο της σειράς Mythos Super Tower -το οποίο βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια- είναι ένα all-around ηχείο από μια εταιρία με πολύ συγκεκριμένη άποψη για το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα και η οποία σπανίως ακολουθεί την πεπατημένη.
Hegel H160 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/Streaming DAC.
Hegel H160 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/Streaming DAC. Έχοντας χαράξει την δική της ιστορία στον χώρο των ευρωπαϊκών audiophile κατασκευαστών, η Hegel του Bent Holter είναι, ασφαλώς, ικανή στο να συλλάβει τον παλμό και της ανάγκες ενός κοινού το οποίο απαιτεί κάτι παραπάνω από έναν απλό ολοκληρωμένο ενισχυτή. Ο H160 είναι, ακριβώς, μια από τις απαντήσεις της Νορβηγικής εταιρίας στις τρέχουσες προκλήσεις του χώρου. Δοκιμάζουμε και γράφουμε τις εντυπώσεις μας.
ATC SCM19 - Ηχείο Βάσης.
ATC SCM19 - Ηχείο Βάσης. Δοκιμάζουμε το μεγαλύτερο “μικρό” της εισαγωγικής σειράς ηχείων του γνωστού κατασκευαστή και επιβεβαιώνουμε τις υποψίες μας: Το SCM19 είναι ένα από τα κορυφαία κόμπακτ ηχεία που μπορεί να αγοράσει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής, αν αυτό που ζητά είναι η πραγματική υψηλή πιστότητα!
Delta Audio Titan II/Jelco SA-750L/Nagaoka MP-150.
Delta Audio Titan II/Jelco SA-750L/Nagaoka MP-150 Λίγο παραπάνω από ένα χρόνο μετά την πρώτη μας γνωριμία με μια από τις σχεδιάσεις του Γιώργου Δάρα, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και το μεγαλύτερο μοντέλο της Delta Audio. To Titan II είναι, σαφώς, μια ακόμη πιο φιλόδοξη κατασκευή η οποία δείχνει ότι αναζητά τα όρια των δυνατοτήτων που προσφέρει η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική που έχει επιλέξει η εταιρία και το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια.
Scheu Analog Diamond/Rega RB202/Benz Micro Silver.
Scheu Analog Diamond/Rega RB202/Benz Micro Silver. Σχεδιασμένο, εξαρχής, ώστε να αποτελεί μια πλήρη και έτοιμη για χρήση αναλογική πηγή, το Diamond της Scheu Analog είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, καθώς συνδυάζει την τεχνογνωσία του Γερμανού κατασκευαστή στην σχεδίαση του πλατό με δύο αναγνωρισμένης ποιότητας επιλογές σε ό,τι αφορά τον βραχίονα και την κεφαλή. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε, κάλλιστα, να θεωρηθεί ως μια προσωπική επιτυχία της Ulla Scheu...
Benchmark DAC2 HGC/AHB2 - Προενισχυτής/Τελικός Ενισχυτής.
Benchmark DAC2 HGC/AHB2 - Προενισχυτής/Τελικός Ενισχυτής. Βασισμένος σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δέσμη ιδεών με μακρά ιστορία αλλά ελάχιστα δείγματα πρακτικής εφαρμογής, ο AHB2 της Benchmark αποτελεί από μόνος του μια εξαιρετική ευκαιρία να διαμορφώσει κανείς γνώμη για το πώς θα μπορούσε να είναι το μέλλον των τελικών ενισχυτών. Σε συνδυασμό με τον πασίγνωστο DAC της εταιρίας, δημιουργεί ένα σύστημα πολύ υψηλού επιπέδου από το οποίο λείπουν μόνο τα ηχεία!
Ideon Audio Ayazi - USB DAC.
Meze 99 Ideon Audio Ayazi - USB DAC Η πρώτη συσκευή του νέου Έλληνα κατασκευαστή αποτελεί μια φιλόδοξη όσο και ενδιαφέρουσα προσπάθεια σε μια δύσκολη, καυτή θα έλεγε κανείς, κατηγορία τιμής. Αλλά, η αξία ενός εγχειρήματος έγκειται και στο μέγεθος της πρόκλησης που καλείται να αντιμετωπίσει και -σε αυτό το επίπεδο- η Ideon Audio φαίνεται να έχει κάνει τις σωστές επιλογές, τηρώντας αξιοθαύμαστα τις ισορροπίες και προσφέροντας στο Ayazi την ευκαιρία να αναδειχθεί εν μέσω ανταγωνισμού ουδόλως αμελητέου!
Meze 99 Classics - Ακουστικά.
Meze 99 Classics Με εντυπωσιακή -το λιγότερο- εμφάνιση και αρκούντως λογική τιμή, τα 99 Classics αποκλείεται να περάσουν απαρατήρητα. Η προσπάθεια της εταιρίας του Antonio Meze είναι κάτι παραπάνω από θεαματική και αξίζει της προσοχής μας. Είχαμε την ευκαιρία να συμβιώσουμε για αρκετό καιρό με το κορυφαίο μοντέλο ακουστικών της Meze και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Questyle QP1R - Media player.
Questyle QP1R. Το QP1R είναι η προσπάθεια της Questyle να μπει στον χώρο των προσωπικών media players με τον ίδιο τρόπο που μπήκε και στον χώρο των ενισχυτών ακουστικών: Με θόρυβο. Η σχεδίαση του Fengshuo Wang παρουσιάστηκε πριν από έναν περίπου χρόνο και είναι, πράγματι, ξεχωριστή από πολλές απόψεις!
Musical Fidelity MX-DAC - USB-DAC.
Musical Fidelity MX-DAC - USB-DAC Ο μετατροπέας d/a από τη σειρά MX της Musical Fidelity είναι μια μικρή σε διαστάσεις αλλά φιλόδοξη συσκευή καθώς αποτελεί μια προσπάθεια να συνδυαστούν η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και οι αυξημένες δυνατότητες με μια ελκυστική τιμή. Με δεδομένη την επιτυχημένη προϊστορία της εταιρίας σε παρόμοιες προσπάθειες, ο MX-DAC δεν μπορεί παρά να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση...
Heed Audio Canalot III/Q-PSU III - Ενισχυτής Ακουστικών.
Heed Audio Canalot III/Q-PSU III Δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες αναβάθμισης, στα εξωτερικά τροφοδοτικά και στις λογικές, για τα προσφερόμενα, τιμές, η Heed Audio δεν μπορεί παρά να είναι ένας -καταρχήν- ελκυστικός κατασκευαστής. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει ο Canalot III, ένας λιτός σε σύλληψη και εκτέλεση ενισχυτής που προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία να αξιοποιήσει κανείς τα ακουστικά του...
Magnum Dynalab MD806T - Διαδικτυακός δέκτης
Magnum Dynalab MD806T - Διαδικτυακός δέκτης Η Magnum Dynalab χρησιμοποιεί τα διαπιστευτήριά της ως κορυφαίος κατασκευαστής ραδιοφωνικών δεκτών για να προσεγγίσει μια εντελώς νέα αγορά και δείχνει να έχει αυτό που χρειάζεται για να τα καταφέρει.
The Vintage Zone: Πλατό/Βραχίονας Denon DP-59L.
The Vintage Zone: Denon DP-59L. Εγκαινιάζοντας μια νέα θεματική ενότητα στο avmentor.gr, o Δημήτρης Κωστόπουλος αναζητά τις λεπτομέρειες, ξεσκεπάζει τις ιδιαιτερότητες και περιγράφει τις εμπειρίες του από ένα κλασικό Denon DP-59L, ένα “μεγάλο” πλατό της που μπήκε στην αγορά στα μέσα των '80s.
Lab 12 Gordian - Φίλτρο τροφοδοσίας/PQA
Lab 12 Gordian - Φίλτρο τροφοδοσίας/PQA Το Gordian την ελληνικής Lab 12 είναι μια πολύ έξυπνη και εύχρηστη συσκευή η οποία, εκτός από την καταστολή των θορύβων στη γραμμή τροφοδοσίας και την προστασία από υπερτάσεις που παρέχει, δίνει και μια καλή, αντικειμενική εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στο δίκτυο παροχής του σπιτιού.
Thoeress Phono Equalizer - Phono/Ισοσταθμιστής.
Thoeress Phono Equalizer. Το να δίνεις υπερεξουσίες στον ακροατή, επιτρέποντάς του να ρυθμίζει “με το αυτί” διάφορες παραμέτρους σε ένα σύστημα είναι κάτι που συζητείται ως προς την σκοπιμότητά του αλλά ο προενισχυτής φωνογραφικών κεφαλών του Reinhard Thoeress κάνει ακριβώς αυτό: Είναι μια πολύ ευέλικτη συσκευή για τον απαιτητικό ακροατή βινυλίων που είναι πρόθυμος να ασχοληθεί με κάθε δίσκο του ξεχωριστά και να βελτιώσει το συνολικό αποτέλεσμα, ένα κλικ τη φορά...
ΦΩΣ 211 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής SET.
ΦΩΣ 211 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής SET. Η ΦΩΣ είναι μια νέα ελληνική εταιρία κατασκευής ενισχυτών η οποία εξειδικεύεται στις λαμπάτες σχεδιάσεις, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των υλικών και στην χρήση λυχνιών και εξαρτημάτων NOS, απευθυνόμενη στον απαιτητικό audiophile που ψάχνει το ενδιαφέρον και το ξεχωριστό. Δεν πρέπει, επομένως, να εκπλήσσει το γεγονός ότι ο 211 που δοκιμάσαμε αποτελεί, ακριβώς, μια τέτοια περίπτωση.
King Sound M-10/M-03 – H2.
King Sound M-10/M-03 – H2 - Eνισχυτές ακουστικών/Ηλεκτροστατικά ακουστικά. Γνωρίσαμε την King Sound ως έναν κατασκευαστή που αγαπά τις ηλεκτροστατικές μονάδες και τις χρησιμοποιεί τόσο στα ηχεία όσο και στα ακουστικά της. Η ανακοίνωση, την περασμένη άνοιξη, ενός φορητού ενισχυτή ακουστικών μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε και από κοντά τις δυνατότητες της εταιρίας αξιολογώντας όχι ένα, αλλά τρία προϊόντα ταυτόχρονα!
Rois Acoustics Kalypso Passive - Ηχείο Δαπέδου.
Rois Acoustics Kalypso Passive To Kalypso είναι, ίσως, το πιο πολυσυζητημένο ηχείο της ελληνικής εταιρίας τα τελευταία δύο χρόνια καθώς, εκτός από κορυφαίο μοντέλο της, είναι και ένα ενδιαφέρον πείραμα που, στην πλήρη του μορφή, θα συνδυάζει ενεργή οδήγηση, ψηφιακή αντιστάθμιση και full range μονάδα με φόρτιση χοάνης. Σε πρώτη φάση δοκιμάζουμε την παθητική εκδοχή, που κλείνει πονηρά το μάτι στους φανατικούς του είδους!
Vitus Audio RI-100 - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής.
Vitus Audio RI-100 Είναι ο μικρότερος ολοκληρωμένος του Hans Ole Vitus αλλά τα κάτι παραπάνω από σαράντα κιλά του βάρους του και τα 300 βατ του υποδηλώνουν σαφώς ότι αυτό το “μικρότερος” δεν σημαίνει και... “μικρός”. Το βασικό μοντέλο ενισχυτή της εταιρίας από τη Δανία αποδείχθηκε μια προσεγμένη στην σχεδίαση και την υλοποίηση συσκευή η οποία μπορεί όχι απλώς να σταθεί άνετα σε ένα σύστημα υψηλών αξιώσεων αλλά, μάλλον, να το αναδείξει.
Cabasse Iroise 3 - Ηχείο Δαπέδου.
Cabasse Iroise 3 - Ηχείο Δαπέδου. Βασισμένο στις γνωστές απόψεις της Cabasse περί ομοαξονικών μονάδων, το Iroise 3 είναι ένα μεγάλο ηχείο δαπέδου που φιλοδοξεί να κερδίσει το ενδιαφέρον του απαιτητικού ακροατή χωρίς να καταφεύγει σε εντυπωσιακά τεχνάσματα. Και οι Γάλλοι ξέρουν τα κόλπα καλά...
Polk Audio TSx550T - Ηχείο Δαπέδου.
Polk Audio TSx550T Το μεγαλύτερο ηχείο της σειράς TSx είναι μια επιβλητική κατασκευή η οποία βασίζεται στο δόγμα των πολλών μονάδων που ασπάζεται η εταιρία και αποτελεί μια ελκυστική πρόταση για όσους αναζητούν ένα μεγάλο ηχείο δαπέδου με λογική τιμή. Δοκιμάζουμε το TSx550T και ανακαλύπτουμε ότι εκτός από το... ανάστημα έχει να επιδείξει και άλλες -σοβαρές- αρετές.
Mytek Manhattan, DAC- Προενισχυτής-Ενισχυτής Ακουστικών
Mytek Manhattan, DAC- Προενισχυτής-Ενισχυτής Ακουστικών Με τον Manhattan η MyTek δοκιμάζει την τύχη της στην σκληροπυρηνική αγορά του οικιακού audio απαιτήσεων, μια επιλογή που έχουν κάνει αρκετοί pro- κατασκευαστές πριν από αυτήν με σημαντική επιτυχία. Είχαμε ακούσει γι' αυτόν εδώ και καιρό, τον περιμέναμε (με υπομονή) και έφτασε η ώρα να δούμε από κοντά τι έχουν φτιάξει οι Νεοϋορκέζοι!
One2One: Crystal Audio Teevy 6
One2One: Crystal Audio Teevy 6 Με την ποιότητα ήχου των τηλεοράσεων να βρίσκεται σε σχέση αντίστροφης αναλογίας με το βάθος τους (δηλαδή, για να το πούμε καθαρά, να χειροτερεύει γρήγορα και σταθερά), η λύση ενός εξωτερικού ηχείου που θα επαναφέρει μια αξιοπρεπή ισορροπία φαντάζει λογική. H ελληνική Crystal Audio έχει μια πολύ καλή πρόταση και ο Στάθης Ασπιώτης εξετάζει τα δεδομένα στην πράξη...
Galactron MK 2240 - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής.
Galactron MK 2240 Δοκιμάζουμε τον μικρότερο ολοκληρωμένο ενισχυτή της Ιταλικής εταιρίας της οποίας το όνομα μας ταξιδεύει πίσω στο 1966 και διαπιστώνουμε ότι η “παράδοση” δεν έχει απλώς τιμηθεί, εν είδει συμβόλου κενού πραγματικών αξιών αλλά έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση για συσκευές συνεπείς, καλοκατασκευασμένες και ιδιαίτερα ευχάριστες στο αυτί!
Audioengine A2+, Ηχείο Desktop Audio/Multimedia.
Audioengine A2+ Το μικρότερο μοντέλο της Audioengine απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε όσους αναζητούν ένα ηχείο με περιορισμένες διαστάσεις που να μπορεί να υποστηρίξει ήχο από υπολογιστή μέσα από μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, είτε αυτές αφορούν επεξεργασία/αναπαραγωγή μουσικών αρχείων, είτε απλή “καθημερινή” χρήση σε περιβάλλον πολυμέσων. Ωστόσο, τα βασικά χαρακτηριστικά της εταιρίας είναι παρόντα και σαφή. Το μόνο που είναι μικρό, τελικώς, είναι -όντως- οι διαστάσεις.
Advance Acoustic X-Uni.
Advance Acoustic X-Uni. Το X-Uni είναι μια πολύ φιλόδοξη συσκευή με δομή και δυνατότητες που αποτελούν, ίσως, την βάση επάνω στην οποία πρέπει να κτίζεται μια σύγχρονη, “all around” πηγή κατάλληλη για το ευρύ κοινό. Εύκολο; Όχι και τόσο. Αξίζει να δούμε πόσο καλά τα κατάφεραν οι Γάλλοι...
Enigmacoustics Mythology M1.
Enigmacoustics Mythology M1. Ως φυσική συνέπεια της δοκιμής του Sopranino, την οποία δημοσιεύσαμε πριν από μερικούς μήνες, η δοκιμή ενός ολοκληρωμένου συστήματος της Enigmacoustics, όπου το σούπερ τουίτερ της χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα υψηλού επιπέδου μίνι μόνιτορ, δεν επιχειρεί τόσο να επιβεβαιώσει το πόσο καλά λειτουργεί το πρώτο (αυτό το γνωρίζουμε ήδη) όσο το να διερευνήσει την αποτελεσματικότητα μιας σχεδίασης που, εν τέλει, χρησιμοποιεί δύο τουίτερ, όταν αυτή γίνεται από τον καθ' ύλην αρμόδιο!
Tandem Audio Statement/Ultimate.
Tandem Audio Statement/Ultimate Ο γνωστός Έλληνας κατασκευαστής συστημάτων στήριξης παρουσίασε δύο βάσεις κατάλληλες για τελικούς ενισχυτές και εμείς είχαμε την ευκαιρία να δούμε ισάριθμα δείγματα από κοντά, να κάνουμε μια προσπάθεια εκτίμησης της μηχανικής τους συμπεριφοράς και να αξιολογήσουμε την επίδραση τους στον ήχο του συστήματός μας. Λεπτομέρειες θα πει κάποιος, σημαντικές, όμως για τον απαιτητικό audiophile!
PS Audio PerfectWave Memory Player/DirectStream DAC.
PS Audio PerfectWave Memory Player/DirectStream DAC Δοκιμάζουμε ένα από τα πλέον συζητημένα πακέτα για ψηφιακή αναπαραγωγή από CD και αρχεία και βρισκόμαστε απέναντι από ένα καλοστημένο σύστημα, με μεγάλες δυνατότητες διαχείρισης μέσων, το οποίο βασίζεται σε μερικές εξόχως ενδιαφέρουσες ιδέες. Πόσο καλά μπορεί να ακούγεται; Η απάντηση, εδώ, είναι “πολύ”, αλλά -μη προτρέχετε- χρειάζονται και επιχειρήματα...
FIM Audio Precision Preamplifier/Pure Class A Amplifier.
FIM Audio Precision Preamplifier/Pure Class A Amplifier. Αν, όπως λέγεται, έχεις μόνο μια ευκαιρία για να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση, η FIM Audio του Θόδωρου Καρατζά βρίσκεται σε καλό δρόμο: Ο προενισχυτής και ο τελικός ενισχυτής που δοκιμάσαμε, οι πρώτες συσκευές της ελληνικής εταιρίας, διακρίνονται για την εμπνευσμένη προσέγγισή τους, αντλώντας ιδέες από διανοητές του χώρου όπως ο Baxandall και ο Self, την ορθολογική, χωρίς υπερβολές, κατασκευή τους και τιμές προσαρμοσμένες στην ελληνική πραγματικότητα. Τι άλλο να ζητήσεις;
Definitive Technology Incline.
Definitive Technology Incline Ένας κατασκευαστής με δίκαια κερδισμένη καλή φήμη, επιχειρεί μια τολμηρή είσοδο σε έναν χώρο όπου το ηχείο ως μέρος ενός συστήματος είναι -το λιγότερο- παρεξηγημένο. Τι σημαίνει το Incline για τον κομπιουτερά-audiophile και πόσο καλά μεταφέρει την ουσία των απόψεων της Definitive στο ασυνήθιστο περιβάλλον όπου καλείται να λειτουργήσει;
One2One: Κάντο Σωστά! Advance Acoustic WTX-1000.
One2One: Advance Acoustic WTX-1000 Οι φορητές συσκευές σήμερα, smartphones και tablets κυρίως, εκτός από εργαλεία επικοινωνίας έχουν και τον ρόλο των φορητών βιβλιοθηκών multimedia, τις οποίες μπορούμε να έχουμε συνεχώς μαζί μας. Ο ασύρματος δέκτης Bluetooth της Advance Acoustic έρχεται να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ μιας φορητής συσκευής με Bluetooth και ενός σοβαρού συστήματος μουσικής αναπαραγωγής.
Magico S1, Ηχείο Δαπέδου
Magico S1 Η Magico είναι, ίσως, ένας από τους πλέον ενδιαφέροντες κατασκευαστές ηχείων αυτή την στιγμή, συνδυάζοντας την ελευθερία που προσφέρει η in-house παραγωγή των μεγαφώνων με μια χαρακτηριστική τόλμη σε ότι αφορά την προσέγγιση στο σχεδιασμό της καμπίνας. Το S1 είναι το πλέον προσιτό τους μοντέλο και έχει το δικό του, ξεχωριστό, ενδιαφέρον!
One2One: Το Monitor Audio PL300 από κοντά!
One2One: Το Monitor Audio PL300 από κοντά! Είναι, ίσως, απλό να κατασκευάσεις ένα ηχείο υπέρ-φορτωμένο με τεχνολογία, ή να στραφείς στο άλλο άκρο, εκείνο του αφαιρετικού μινιμαλισμού, με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην ηχητική απόδοση. Οι πραγματικές δυσκολίες όμως υπάρχουν και ξεκινούν όταν θα πρέπει να αποδείξεις στην πράξη τις ικανότητες σου απέναντι σε έναν απαιτητικό ακροατή. Αυτό είναι το στοίχημα που δεν φοβάται να βάλει η Monitor Audio με το PL300. Ο Στάθης Ασπιώτης μεταφέρει τις εντυπώσεις του...
Playback Designs IPS-3, ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC.
Playback Designs IPS-3, ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC. Αθόρυβη αλλά πάντοτε κινούμενη στον χώρο του state of the art σε ό,τι αφορά την ψηφιακή τεχνολογία, η εταιρία των Andreas Koch και Jonathan Tinn δοκιμάζει την τύχη της σε μια συσκευή με ευρύτερους ορίζοντες. Ο IPS-3 είναι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής με πολλές φιλοδοξίες και ενδιαφέροντα εσωτερικό κόσμο, τόσο στο ψηφιακό όσο και στο αναλογικό πεδίο!
Delta Audio Titan I/Jelco SA-250/Nagaoka MP-150.
Delta Audio Titan I/Jelco SA-250/Nagaoka MP-150. Δοκιμάζουμε το πρώτο προϊόν της ελληνικής Delta Audio, ένα ιδιαίτερα προσεγμένο και καλοκατασκευασμένο πλατό πολύ υψηλού επιπέδου και ανακαλύπτουμε μια (ακόμη) επιβεβαίωση της υποψίας που έχουμε εδώ και αρκετό καιρό: Στην Ελλάδα, ο χώρος των κατασκευών audio βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι!