Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/01/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΠΛΑΤΟ/ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ/ΚΕΦΑΛΗ

Delta Audio Titan I/Jelco SA-250/Nagaoka MP-150.

Delta Audio Titan I/Jelco SA-250/Nagaoka MP-150.

Η Delta Audio και ο Γιώργος Δάρας δεν είναι άγνωστοι στην ελληνική κοινότητα των audiophiles. To όνομα του ανθρώπου πίσω από την εταιρία έχει ακουστεί κατά καιρούς με την ευκαιρία της παρουσίασης διάφορων ανακατασκευών (όπως αυτή του “κάθετου” Mitsubishi LT-5V) και της εμφάνισης διαφόρων προϊόντων που έχει σχεδιάσει ο ίδιος (βάσεις ηχείων και ρακ) ή λύσεων που έχουν ενσωματωθεί σε άλλες ελληνικές προσπάθειες, όπως ήταν τα συστήματα στήριξης των μεγάλων ηχείων της Bluetone και τα σασί των ενισχυτών της.
Με παρουσία στο χώρο από το 2006 και με τεχνική υποδομή υψηλού επιπέδου που επιτρέπει τον σχεδιασμό και την κατασκευή εξαρτημάτων με μεγάλη ακρίβεια, ο Δάρας έκανε τελικά ένα αναμενόμενο, όσο και τολμηρό, βήμα: την παρουσίαση του πρώτου πλατό της Delta Audio. Είχα την τύχη να δω από κοντά και να δοκιμάσω για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ένα από τα πρωτότυπα του Titan I όπως λέγεται αυτό το πρώτο και μικρότερο (τρόπους του λέγειν) μοντέλο της εταιρίας, το οποίο πλέον δεν είναι το μοναδικό της Delta, αφού υπάρχει και το μεγάλο Titan II. Το κείμενο που ακολουθεί είναι το αποτέλεσμα αυτής συμβίωσης.
Το Titan I, είναι μια επιβλητική αλλά εκλογικευμένη αναλογική πηγή, ιδιαίτερα προσεγμένη σε ό,τι αφορά την αισθητική της. Το πακέτο της δοκιμής περιελάμβανε έναν βραχίονα της Jelco (SA-250) και μια κεφαλή της Nagaoka (MP-150) και αποτελεί μια βασική έκδοση που προσφέρει η εταιρία. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...