Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/04/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ενεργά/Ασύρματα Ηχεία

Q Acoustics Q Active 200

Q Acoustics Q Active 200

Και εκεί που νομίζεις ότι έχεις καταλάβει μια εταιρία και την έχεις κατατάξει στον τρόπο που αναγνωρίζεις τον κόσμο γύρω σου, όλα αλλάζουν! H Q Acoustics είχε κερδίσει, εύκολα είναι η αλήθεια, την εκτίμησή μας με ηχεία όπως το 3030i και δεν είχαμε τον παραμικρό δισταγμό να την κατατάξουμε στους σοβαρούς Βρετανούς κατασκευαστές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η ανακοίνωση της σειράς Q Active στο τέλος της περασμένης χρονιάς δεν άλλαξε αυτή την αρχική θεώρηση. Η Q Acoustics παραμένει ένας σοβαρός Βρετανός κατασκευαστής, φυσικά, μόνο που τώρα ανήκει σε αυτούς που έχουν αποφασίσει να δοκιμάσουν την τύχη τους σε μια ιδιαίτερη κατηγορία προϊόντων, αυτή των ασύρματων ενεργών ηχείων. Κάτω από αυτό τον χαρακτηρισμό έχουμε δει πολλά και διάφορα: από απλές “προεκτάσεις” ενεργών ηχείων για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του Bluetooth streaming, μέχρι ριζοσπαστικές προσεγγίσεις που επιχειρούν να αλλάξουν τον τρόπο που κάποιος ακούει μουσική.
Η περίπτωση των Q Active είναι κάτι διαφορετικό: Η ενσωμάτωση της δυνατότητας για ασύρματη σύνδεση έχει κάνει ένα βήμα “downstream” στην αλυσίδα και δεν αφορά την μεταφορά του σήματος από την πηγή προς το ηχείο, αλλά την ασύρματη σύνδεση του ενεργού/ψηφιακού ηχείου με μια κεντρική μονάδα, η οποία διαχειρίζεται όλα τα σήματα (κυρίως ενσύρματα αλλά και ασύρματα) και, επιπροσθέτως, το κομμάτι της ηχητικής απόδοσης δεν έχει αφεθεί στην τύχη του. Αντιθέτως, έχει γίνει συνειδητή προσπάθεια για την ενσωμάτωση νέων ιδεών, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αποτελεί, στο μέτρο του δυνατού, μια πραγματικά διαφορετική πρόταση στον χώρο των ηχείων.
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε η σειρά περιλαμβάνει δύο μοντέλα, το βάσης Q Active 200 που δοκιμάζουμε εδώ και το δαπέδου Q Active 400 το οποίο αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά. Το πακέτο που παραλαμβάνει ο χρήστης αποτελείται από τα δύο ηχεία και μια κεντρική μονάδα ελέγχου. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...