Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/06/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΡΑΦΙΟΥ/ΒΑΣΗΣ

Q Acoustics 3030i

Q Acoustics 3030i

Η Q Acoustics είναι μια σχετικώς νέα στον χώρο Βρετανική εταιρία, με έτος ίδρυσης το 2006. Είναι επίσης καινούρια στην ελληνική αγορά, καθώς η επίσημη παρουσίαση της έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019. Αν και δεν έχει το χρόνο με το μέρος της, δεν πρόκειται, δηλαδή, για έναν παραδοσιακό και σεβάσμιο κατασκευαστή, δεν φαίνεται να “κολλάει” σε τέτοιες λεπτομέρειες. Είναι ιδιαίτερα δραστήρια, με εκτεταμένη γκάμα προϊόντων, στην οποία περιλαμβάνοντα δέκα μοντέλα ραφιού/βάσης (ανάμεσά τους και το κορυφαίο Concept 300), πέντε μοντέλα δαπέδου, συστήματα ηχείων για πολυκαναλικές εγκαταστάσεις ηχεία για τηλεοράσεις (soundbars, soundbases και συστήματα 2.1) καθώς και ηχεία για εγκαταστάσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Η σειρά 3000i εμφανίστηκε πριν από δύο περίπου χρόνια και από την αρχή φάνηκε ότι δίνει βάρος σε κατασκευές μικρού όγκου, περιλαμβάνοντας δύο μοντέλα βάσης και ένα δαπέδου, τέσσερα πακέτα για πολυκαναλικό ήχο, ηχείο διαλόγων και ενεργό υπογούφερ. Τα 3010i και 3020i είναι ηχεία με πραγματικά μικρό όγκο (4 και 6 λίτρα αντιστοίχως) και με σχετικώς μικρές μονάδες χαμηλών/μεσαίων συχνοτήτων (100mm και 120mm), κάτι που φαίνεται στις αποκρίσεις τους χαμηλά, οι οποίες δεν πέφτουν κάτω από τα 65Hz, ένα στοιχείο που κάνει την χρήση υπογούφερ σχεδόν μονόδρομο, αν κάποιος σκοπεύει να καλύψει έναν -έστω μικρό- χώρο τηρώντας μια τυπική απόσταση ακρόασης.
Με βάση αυτά, η παρουσίαση του 3030i, πριν από λίγο καιρό, είναι μια άκρως λογική κίνηση από την πλευρά της εταιρίας. Αν και παραμένει, τύποις, ένα μικρού όγκου ηχείο ραφιού/βάσης, το 3030i είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το 3020i, έχοντας τον διπλάσιο όγκο (12,5 λίτρα) και υποστηρίζοντάς τον με ένα “καθώς πρέπει” μιντ/γούφερ 165 χιλιοστών, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται (αλλά εις διπλούν) στο ηχείο δαπέδου της σειράς, 3050i.
Αν και το 3030i δεν φαίνεται να ξεφεύγει από την επιτυχημένη συνταγή της σειράς 3000i, είναι λογικό να περιμένει κανείς καλύτερη απόδοση χαμηλά, ενώ η τιμή του είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, οριακά κάτω από τα €400,- . Στα “χαρτιά” το ηχείο αποτελεί μια σαφή προσπάθεια δημιουργίας αναταράξεων σε μια δύσκολη (και απαιτητική) κατηγορία τιμής. Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν η συνταγή είναι επιτυχημένη...