Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/06/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ηχείο Βάσης

MoFi Electronics SourcePoint 10

MoFi Electronics SourcePoint 10

Η Mobile Fidelity ασχολείται με τις συσκευές ήχου εδώ και κάποια χρόνια. Σε αυτόν, τον νέο χώρο την γνωρίζουμε, πλέον, ως MoFi Electronics και το πρώτο της ηχείο ήταν κάτι που το περιμέναμε, αργά ή γρήγορα. Το SourcePoint 10 είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, με την υπογραφή του Andrew Jones, o οποίος έφυγε από την Elac (και από την TAD και την Pioneer και -παλαιότερα- από την KEF και την Infinity), αλλά φαίνεται ότι δεν έχει καμία πρόθεση να... κάτσει φρόνιμος.
Το θεμέλιο του ηχείου της MoFi είναι, φυσικά, το προφανές, δηλαδή το ομοαξονικό μεγάφωνο που χρησιμοποιεί, μια σχεδίαση που ανέπτυξε ο Jones δουλεύοντας πάνω από ένα χρόνο επάνω στις ιδέες του, γύρω από τα υλικά, την ανάρτηση, το μαγνητικό σύστημα, ακόμη και την διάμετρο.
Το αποτέλεσμα της δουλειάς του Jones είναι ένα μεγάλο μόνιτορ βάσης (δικά του λόγια), όπου η ακρίβεια και η τονική ουδετερότητα συνδυάζονται με σοβαρή απόδοση χαμηλά και λογικές ανάγκες οδήγησης. Για όσους θα ήθελαν κάτι μικρότερο, υπάρχει πλέον και το SourcePoint 8 με μικρότερο γούφερ, ενώ στο φετινό Μόναχο, παρουσιάστηκε και η λογική εξέλιξη των πραγμάτων, το SourcePoint 888 με τρία γούφερ οκτώ ιντσών (το ένα είναι ομοαξονικό με το τουίτερ).
Φυσικά, από τα δύο διαθέσιμα μοντέλα εμείς διαλέξαμε το... βαρύτερο.
Ιδού τι ανακαλύψαμε...