Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/03/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ

Meze 99 Classics.

Meze 99 Classics.

Είδα και άκουσα, για πρώτη φορά, ακουστικά της Meze πριν από μερικούς μήνες, κατά τη διάρκεια του Ήχος-Εικόνα Show και η αλήθεια είναι ότι το συνολικό “πακέτο” μου άφησε άριστες εντυπώσεις. Γράφω “πακέτο” επειδή δεν ήταν μόνο τα ίδια τα προϊόντα της εταιρίας που μου άφησαν μια θετική εντύπωση (στο μέτρο που μια σύντομη -στο όρθιο-εμπειρία σε μια έκθεση το επιτρέπει) αλλά η γενική εικόνα των ανθρώπων της. Οι εκπρόσωποι της Meze που είχαν έλθει στην Αθήνα για να συμμετέχουν στο σόου ήταν νέοι και ενθουσιώδεις με τα προϊόντα τους και ο ενθουσιασμός αυτός φάνηκε να μεταφέρεται και σε όσους σταματούσαν στο στάντ τους για να τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Η συμπεριφορά αυτή είχε συνέπεια όπως φάνηκε: Λίγο καιρό μετά, ένα δείγμα για δοκιμή βρισκόταν απέναντί μου και το αποτέλεσμα το βλέπετε στις σελίδες που ακολουθούν.
Η Meze είναι μια εταιρία με έδρα τη Ρουμανία και ιδρύθηκε το 2009 από τον Antonio Meze. Είναι ένας μικρός σε μέγεθος κατασκευαστής ο οποίος εξειδικεύεται στα ακουστικά. Ο κατάλογος με τα διαθέσιμε προϊόντα περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή δύο in-ear ακουστικά, το 11 Classics και το 11 Deco καθώς και το αντικείμενο της δοκιμής αυτής, το 99 Classics, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο μοντέλο της εταιρίας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο πλαίσιο της οποίας γνωρίσαμε την Meze, επιδείχθηκε και το πρωτότυπο ενός νέου μοντέλου για το οποίο ωστόσο δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερες πληροφορίες. Ένα από τα χαρακτηριστικά που μοιράζονται και τα τρία τρέχοντα μοντέλα της Meze είναι ότι χρησιμοποιούν το ξύλο ως ένα από τα βασικά υλικά κατασκευής. Η επιλογή αυτή δίνει μια ιδιαίτερη ταυτότητα στην αισθητική των ακουστικών και τους επιτρέπει να ξεχωρίζουν σε μια αγορά που αυξάνεται σε όγκο και προσφορά μοντέλων με πολύ υψηλούς ρυθμούς.
Το 99 Classics είναι μια over-ear σχεδίαση, κατά κύριο λόγο χειροποίητη η οποία στοχεύει τόσο στον χρήστη που μετακινείται συχνά, εκτός σπιτιού, όσο και σε αυτόν που αναζητά μια λύση για χρήση σε οικιακό περιβάλλον. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...