Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/07/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Μετατροπέας D/A

Gustard DAC-X16

Gustard DAC-X16

Η αγορά των συσκευών ήχου στην Κίνα έχει έναν χαοτικό χαρακτήρα που δύσκολα αντιλαμβάνεται κάποιος στην Ευρώπη. Εκτός από κάποιες εταιρίες που κάνουν καριέρα στα καθ' ημάς, ακολουθώντας, λίγο-πολύ, το συμβατικό μοντέλο διακίνησης στο οποίο έχουμε συνηθίσει, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος κατασκευαστών με μια τεράστια ποικιλία συσκευών, ένας κόσμος μέσα στον οποίο είναι εύκολο να χαθεί κανείς.
Ας αρχίσουμε με λίγη γεωγραφία: Η Shenzen δεν είναι κάποιος κατασκευαστής, αλλά μια πόλη της Κίνας, η οποία θεωρείται από τα κορυφαία επιχειρηματικά κέντρα με έναν από τους βασικούς πυλώνες επιχειρηματικότητας να είναι η βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας. Η Shenzen Geshide Electronics, πάλι, είναι κατασκευαστής και είναι ένα όνομα-ομπρέλα που συναντά κανείς σε πολλούς τομείς. Ένα από τα brand name της είναι η Gustard, ένας κατασκευαστής εξειδικευμένος στις συσκευές ήχου, ο οποίος αν και όχι ιδιαίτερα γνωστός στην Ευρώπη, εν τούτοις φαίνεται να έχει έναν ενδιαφέροντα κατάλογο με προϊόντα. Σε αυτόν, περιλαμβάνονται επτά μετατροπείς D/Α, ένας από τους οποίους διαθέτει και ενισχυτή ακουστικών, τρεις καθαρόαιμοι ενισχυτές ακουστικών, ένα ψηφιακό interface και δύο clock.
Ο DAC-X16 είναι μια από τις πλέον πρόσφατες σχεδιάσεις της εταιρίας, μια συσκευή με προσεγμένο, κατά τα φαινόμενα, σχεδιασμό, δυνατότητες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του σύγχρονου audiophile και με αρκετά λογική τιμή ($499,99 στα e-shop της Κίνας και ελάχιστα κάτω από τα €400,- σε e-shop της Ευρώπης, ποσά στα οποία θα πρέπει να προσθέσετε κάποιες φορολογικές επιβαρύνσεις).
Τούτων λεχθέντων, όταν έφτασε η πρόταση της Gustard για την σχετική δοκιμή, η απάντησή μας ήταν θετική. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε επί μακρόν τον DAC-X16 και το αποτέλεσμα βρίσκεται στις σελίδες που ακολουθούν...