Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/11/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Προενισχυτής Phono MM/Step-Up MC

Thivan Labs P10/ST10

Thivan Labs P10/ST10

Το Βιετνάμ μπορεί να το γνωρίζει κάποιος για πολλούς λόγους (ανάμεσα στους οποίους η φύση και ο πολιτισμός του, ή ακόμη και η κουζίνα του και η ταραχώδης ιστορία του) αλλά, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, το audio υψηλού επιπέδου δεν ήταν ένας από αυτούς. Ωστόσο, για τους παρατηρητικούς, αυτό ήταν κάτι που θα γινόταν αργά ή γρήγορα. Στην χώρα υπάρχουν αρκετοί OEM κατασκευαστές και η αγορά συσκευών ανθεί με την έκθεση στην Σαϊγκόν να φαίνεται αρκούντως ενδιαφέρουσα. Ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούν και επώνυμοι κατασκευαστές. Η Thivan Labs είναι η πρώτη που γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Η σχετική ανακοίνωση έγινε πριν από μερικούς μήνες και η πρώτη μας δοκιμή είναι αυτή που διαβάζετε.
Πίσω από την Thivan βρίσκονται οι Thi Hoang Nguyen και Van Anh Nguyen (εξ ου και το όνομα της εταιρίας), οι οποίοι ηγούνται μια ομάδας σχεδιαστών που δίνουν έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, την ηχητική ποιότητα και την προσεγμένη αισθητική. Η εταιρία διαθέτει αυτή την στιγμή μια πλήρη σειρά ενισχυτών, βασισμένους σε όλες τις... σημαντικές λυχνίες (805, 833, 211, 300B, 5998), ενισχυτές με έξοδο για οδήγηση ηχείων και ακουστικών, τέσσερις προενισχυτές καθώς και τρεις DAC. Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η σειρά ηχείων της Thivan, η οποία ξεκινά από “συντηρητικά” δίδρομα βάσης/ραφιού και καταλήγει σε μοντέλα με χοάνη και ανοικτής μπάφλας.
Ο P10 που βλέπετε σε αυτές τις σελίδες, είναι ο μοναδικός προενισχυτής phono της εταιρίας και για τις ανάγκες της δοκιμής συνοδεύτηκε από ένα στάδιο προ-προενίσχυσης για κεφαλές κινητού πηνίου, το ST10. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...