Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 31/12/2004

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

Δοκιμές Συσκευών 2004

Thule DVA250B
Thumbnail Το κορυφαίο DVD-Video player της Thule είναι μία προσεγμένη στις λεπτομέρειές της συσκευή, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, balanced δικαναλική έξοδο, συμβατότητα με DVD-Audio, προοδευτική σάρωση και δυνατότητα αναβάθμισης με upsampler.
Philips 37PF9986
Thumbnail H νέα σειρά LCD FlatTV της Philips, βασισμένη στο PixelPlus2 και στην τεχνολογία Ambilight, αποτελεί έναν πρώτης τάξεως λόγο να επενδύσει κανείς σε μία μεγάλη TFT-LCD οθόνη.
Sony RDR-HX1000
Thumbnail Tα HD/DVD Recorders είναι, ίσως, η σημαντικότερη ιδέα μετά το vhs και η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτουν είναι αυτή της ευχρησίας. Το HX1000 είναι ο κορυφαίος εγγραφέας της Sony και δίνει μία σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες υποσχέσεις...
Μeridian Audio G08
Thumbnail Συνεχίζοντας την παράδοση του 588 και της σειράς 800, και δικαιώνοντας την φήμη της ως ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές ψηφιακού audio, η Meridian παρουσίασε το G08, το cd player της σειράς G επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τις υποψίες μας: Τελικώς, μόνο τώρα -την τελευταία στιγμή- και μέσα από ολίγες εμπνευσμένες και σοβαρές σχεδιάσεις θα ακούσουμε τις πραγματικές δυνατότητες του CD-Αudio...
Lehmann Audio Black Cube Linear
Thumbnail Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να αναζητήσει κανείς ποιοτικές ακροάσεις μέσω ακουστικών (οι αγανακτισμένοι οικείοι και οι γείτονες είναι ένας, αλλά όχι -μάλλον- και ο σοβαρότερος). Το πρόβλημα είναι πως ένα καλό ζευγάρι ακουστικών από μόνο του δεν φέρνει την άνοιξη... Χρειάζεται και ένας ανάλογων προσόντων ενισχυτής.  Ευτυχώς, υπάρχουν τύποι σαν τον Norbert Lehmann...
Pro-Ject 2 Xperience/Clearaudio Aurum Classics Wood
Thumbnail Mε κόστος κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1000 ευρώ, το αναλογικό σύστημα που παρουσιάζουμε αποτελεί ένα πρώτης τάξεως εργαλείο για αναζητήσεις και εμπειρίες από τον κόσμο των δίσκων βινυλίου.
DPS (Der PlattenSpieler)/Rega RB250 /XYZ R100-02H
Thumbnail Oπου αποδεικνύεται ότι ο Willi Bauer επέλεξε έναν τρίτο δρόμο προς το βινύλιο εγκαταλείποντας τα δύο άκρα, αυτά της ψυχρής υπερ-ανάλυσης και της ύποπτης υπερ-απλούστευσης και, κινούμενος σε μία λεπτή πορεία ισορροπίας ανάμεσά τους, κέρδισε πάνω από όλα την δικαίωση εκ του αποτελέσματος.
Sony KE-P37XS1 (PDP, 37 ιντσών)
Thumbnail Τώρα που η μάχη των ιντσών περνάει (ελπίζουμε) σε μία φάση εκλογικευτικής ύφεσης, η προσοχή στρέφεται σε άλλες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα στο πώς συμπεριφέρεται η συσκευή στα σήματα εικόνας που δέχεται στις εισόδους της.  Η βασική ιδέα πίσω από την WEGA Engine της Sony είνα ακριβώς αυτή: Ολα τα σήματα μετατρέπονται σε ψηφιακά από την αρχή και η ιστορία τελειώνει κάπου εκεί...
Hush Mini ITX, AVX Music Server, ATX
Thumbnail Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα μίας συσκευής που θα μπορούσε να καλύψει όλες τις απαιτήσεις σας σε θέματα διαχείρισης και αναπαραγωγής ήχου και εικόνας και μάλιστα σε ένα κορυφαίο επίπεδο που θα ζήλευαν πολλά από τα συμβατικά συστήματα; Ονειρο Θερινής Νυκτός; Λοιπόν, μερικές φορές ακόμη και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. (21.09.2004)
Rotel RSP-1098
Thumbnail Θα τραβήξει την προσοχή σας με την επτάιντση οθόνη που δεσπόζει στην πρόσοψη, αλλά, μην γελιέστε.  Οι αξίες του RSP-1098 βρίσκονται καλά κρυμμένες και δεν αποκαλύπτονται παρά μόνο όταν τον χρησιμοποιήσεις.  Από 'δω το έφερε, από 'κει το έφερε, η Rotel έκανε πάλι την σωστή κίνηση... (14.09.2004)
Sony SCD-XA9000ES
Thumbnail Δεν είναι τόσο η ίδια η κατασκευή και οι σχεδιαστικές της ιδιαιτερότητες που αποτελούν δήλωση, άλλωστε ανέκαθεν η σειρά ES ήταν μία σειρά κορυφαίων συσκευών στην κατηγορία τους, όσο η ίδια η ύπαρξή της.  Μπορούν οι μεγάλες εταιρίες  να κάνουν high end;  Βεβαίως! (25.05.2004)
Sony TA-DA9000ES
Thumbnail Sony  με τον TA-DA9000ES προσφέρει για πρώτη φορά την ευκαιρία στο DSD stream να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο στα ηχεία επιτρέπει η σημερινή τεχνολογία:  μόνο ένα low pass φίλτρο χωρίζει το ψηφιακό κομμάτι του σήματος από το αναλογικό και αυτό από μόνο του κάνει το πράγμα άκρως ενδιαφέρον. (25.05.2004)
Τeac Esoteric P70/D70
Thumbnail Είναι ο συνδυασμός P70/D70 το καλύτερο cd player που έχουμε ακούσει; Ναι!  Η Teac Esoteric κάνει μία εκπληκτική επίδειξη know-how και μερικοί-μερικοί θα πρέπει να ανησυχούν -και πολύ μάλιστα. Αν έχετε μία αξιοσέβαστη συλλογή CDs, είναι μία μηχανή που πρέπει να αγοράσετε. (20.04.2004)
Tsakiridis Devices Artemis
Thumbnail To πρώτο από μία νέα σειρά προιόντων της γνωστής ελληνικής εταιρίας, είναι ένας μονομπλόκ με δυνατότητα λειτουργίας Ultra Linear, προσεγμένη κατασκευή, εξαιρετικό ήχο και... σχεδόν απίστευτη τιμή! (04.02.2004)
Audio Physic Padua
Thumbnail Tο Padua παρά την εξαιρετικά χαμηλών τόνων παρουσία του, ή, ίσως, ακριβώς εξ αιτίας της, είναι ένα μικρό θαύμα-παράδειγμα αν θέλετε, για τα επίπεδα στα οποία μπορεί να φτάσει μία απλή αλλά καλά μελετημένη κατασκευή. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν... (21.01.2004)