Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/05/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΠΛΑΤΟ/ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ/ΚΕΦΑΛΗ

Perpetuum Ebner PE 4040 MK II/TP 92/Ortofon Cadenza Bronze.

Perpetuum Ebner PE 4040 MK II/TP 92/Ortofon Cadenza Bronze.

Στην πραγματικότητα, το 4040 ΜΚΙΙ δεν αποτελεί εξαίρεση. Τον τελευταίο καιρό, η PE ασχολείται εντατικά με την παρουσίαση αναβαθμισμένων εκδόσεων των μοντέλων που ήδη διαθέτει στην αγορά. Από τα πέντε συνολικά πλατό, έχουν εμφανισθεί εκδόσεις “MK II” στα τρία (1010 MK II, 2525 MK ii και 4040 ΜΚ II). Με δεδομένο ότι το 4040 ήταν -και παραμένει- το κορυφαίο προϊόν της εταιρίας από τον Μέλανα Δρυμό, έχει αρκετό ενδιαφέρον να δει κανείς ποιές ακριβώς είναι οι αλλαγές που έγιναν και ποιά ήταν τα αποτελέσματα τους.
Είχαμε δοκιμάσει το PE 4040 πριν από τέσσερα περίπου χρόνια και είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι “αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής" και ότι “συστήνεται χωρίς επιφυλάξεις", ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα για μια εταιρία η οποία εκείνη την εποχή προσπαθούσε να μπει στην αγορά με μοναδικό εφόδιο το ιστορικό της όνομα.
Το 4040, στην αρχική του έκδοση, ήταν η επιτομή των απόψεων της Perpetuum Ebner γύρω από την αρχιτεκτονική των πλατό. Με αναρτημένο υποσασί, πλατό/υποπλατό, οδήγηση με ιμάντα και έναν επώνυμο βραχίονα, ήταν σαφές ότι στόχευε στους... κλασικιστές του χώρου. Αυτό, δεν εμπόδισε την εταιρία να κάνει μερικά βήματα παραπάνω, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό έλεγχο κλειστού βρόχου, μαγνητική άπωση στο έδρανο και καλά δουλεμένη αισθητική (με τον χαρακτηριστικό, “διαχωρισμένο” πλίνθο).
Η νέα εκδοχή του 4040 έχει αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πρώτο μοντέλο, οι περισσότερες από τις οποίες δεν φαίνονται εξωτερικά, καθώς η έκδοση MK II διατηρεί την αισθητική του προηγούμενου μοντέλου. Σε γενικές γραμμές, από τις αρχικές περιγραφές της ίδιας της εταιρίας, μας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε με μια πιο ώριμη κατασκευή που προσπαθεί λιγότερο και πετυχαίνει περισσότερα. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...