Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/11/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΒΑΣΗΣ/ΡΑΦΙΟΥ

Mission MX1

Mission MX1

Με ιστορία που ξεκινά το 1977, δηλαδή σχεδόν σαράντα χρόνια πριν, η Mission είναι ένας από τους κατασκευαστές ηχείων που καθόρισαν την ιστορία της βρετανικής βιομηχανίας audio. Η εταιρία που δημιούργησε ο Farad Azima (ο άνθρωπος που ήταν, επίσης, πίσω από την Cyrus Electronics και την NXT) αποτέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα έναν σημαντικό παράγοντα της αγοράς, με πολλά και ενδιαφέροντα προϊόντα. Τον ρυθμό τον έδωσε το 1978 ο ίδιος ο Azima με την παρουσίαση του πιο διάσημου ηχείου της εταιρίας, του 770, ενός από τα πρώτα ηχεία που χρησιμοποίησαν γούφερ με κώνο πολυπροπυλενίου (οι παλαιότεροι ασφαλώς θυμούνται το χαρακτηριστικό “διαφανές” μεγάφωνο του συγκεκριμένου μοντέλου το οποίο κατασκεύαζε η SEAS ειδικά για την Mission). O Azima δούλεψε πολύ πάνω στο συγκεκριμένο προϊόν επιστρατεύοντας επιρροές (από το Spendor BC1 όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα) και μετρήσεις με τα εργαλεία της εποχής και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε: Το Mission 770 θεωρείται σήμερα ένα από τα σημαντικά ηχεία της Βρετανικής βιομηχανίας ήχου.
Σήμερα, η Mission βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του εταιρικού ομίλου IAG αλλά διατηρεί πολλά από τα χαρακτηριστικά του παρελθόντος. Με τέσσερις σειρές ηχείων (VX, MX, SX και LX), σειρά υπογούφερ (MS), καθώς και τρία συστήματα για πιο εξειδικευμένες εφαρμογές (το μικρό πακέτο για κινηματογραφικό ήχο M3, το ασύρματο ηχείο Aero και το desktop Pulse), καλύπτει ένα σημαντικό μέρος της αγοράς, έχοντας σαφή προσανατολισμό προς τις οικονομικές, προσγειωμένες προτάσεις και στην δυνατότητα δημιουργίας πολυκαναλικών συστημάτων.
Το ΜΧ1 είναι το δεύτερο μικρότερο ηχείο της σειράς MX, (το μικρότερο MΧS είναι, περισσότερο, για χρήση σε ρόλο περιφερειακού) η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα μεγαλύτερο μοντέλο βάσης, τέσσερα δαπέδου και τρία μοντέλα για χρήση στο κεντρικό κανάλι. Δεν είναι ιδιαίτερα καινούριο αλλά έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς ενσωματώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά της Mission και αποτελεί ένα είδος πρεσβευτή των αξιών της εταιρίας σε μια κατηγορία τιμής όπου οι αξιόλογες προτάσεις δεν αποτελούν τον κανόνα. Το βασικό ερώτημα που μπορεί να θέσει κανείς, εν προκειμένω, είναι “τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα προϊόν με κόστος σημαντικά κάτω από τα €300 με όρους Hi-Fi;”. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...