Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/11/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΒΑΣΗΣ/ΡΑΦΙΟΥ

Mission MX1

Mission MX1

Παρά την χαμηλή κατηγορία τιμής στην οποία κινείται, το MX1 είναι ένα αρκετά προσεγμένο, ως προς την εμφάνιση, προϊόν. Η μπάφλα είναι κατασκευασμένη από συνθετικό υλικό και ενσωματώνει μια δεύτερη, ειδικά διαμορφωμένη, επιφάνεια η οποία συγκρατεί και τα δύο μεγάφωνα στη θέση τους. Το προστατευτικό ύφασμα ακολουθεί τις καμπύλες των μεγαφώνων και το συνολικό αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ενδιαφέρον, και σίγουρα επιτρέπει στο ηχείο να ξεχωρίζει. Η θέση των μεγαφώνων τηρεί μια παράδοση δεκαετιών για την Mission, με το τουίτερ τοποθετημένο κάτω από το γούφερ. Η επιλογή αυτή εξασφαλίζει, κατά την εταιρία, καλύτερη χρονική ευθυγράμμιση των μονάδων. Όταν ο ακροατής καθίσει στο ύψος του μιντ/γούφερ, η απόσταση του από το τουίτερ είναι μεγαλύτερη, ώστε να αντισταθμίζει το γεγονός ότι το ακουστικό κέντρο του τελευταίου είναι πιο κοντά από ότι του μεγαφώνου χαμηλών, το οποίο είναι, λογικά, πιο “βαθύ”.

Mission MX1

Παρά την χαμηλή κατηγορία τιμής του, το MX 1 είναι ενδιαφέρον οπτικά, κυρίως λόγω της διαμόρφωσης της μπάφλας του και του προστατευτικού πλέγματος το οποίο ακολουθεί τις καμπύλες των μεγαφώνων. Σίγουρα εδώ, η Mission έχει κάνει το “κάτι παραπάνω”...

To ΜΧ1 είναι ένα ηχείο δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων και χρησιμοποιεί ένα τουίτερ μαλακού θόλου μίας ίντσας για την απόδοση των υψηλών συχνοτήτων και ένα μιντ/γούφερ 5 ιντσών με θόλο από επεξεργασμένο χαρτί για την απόδοση των μεσαίων και των χαμηλών συχνοτήτων. Το φίλτρο που χρησιμοποιείται έχει συχνότητα cross στα 3kHz. Και τα δύο μεγάφωνα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την ίδια την Mission. Η φόρτιση του μεγαφώνου των χαμηλών συχνοτήτων γίνεται μέσω bass reflex το οποίο είναι τοποθετημένο στην πίσω πλευρά της καμπίνας. Η Mission συνοδεύει το ηχείο με δύο βύσματα από αφρώδες υλικό τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στην οπή εκτόνωσης του reflex για να αλλάξουν την συμπεριφορά του ηχείου κοντά στην κάτω συχνότητα αποκοπής, διευκολύνοντας την τοποθέτησή του σε χώρους ή θέσεις που ενισχύουν την περιοχή γύρω και πάνω από τα 100Hz.

Mission MX1

Οι χαμηλές και οι μεσαίες συχνότητες αποδίδονται από μια μονάδα με διάφραγμα σε μορφή κώνου, από επεξεργασμένο χαρτί, διαμέτρου 130 χιλιοστών (5 ιντσών). Όπως είναι σύνηθες για την Mission, το μιντ/γούφερ είναι τοποθετημένο πάνω από το τουίτερ.

Mission MX1

Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ μαλακού θόλου μίας ίντσας. Σε αυτή η φωτογραφία φαίνεται η ειδική επιφάνεια που χρησιμοποιείται για την στήριξη και των δύο μεγαφώνων. Το προστατευτικό πλέγμα εφαρμόζει στο εσωτερικό χείλος.

Το φινίρισμα της καμπίνας είναι τυπικά καλό (όπως θα περίμενε κανείς από ένα ηχείο αυτής της κατηγορίας τιμής και η Mission προσφέρει την δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών χρωματισμών (Black Wood, Rosewood, Cinnamon Cherry και Walnut είναι οι σχετικές ονομασίες, το ηχείο που φαίνεται στις φωτογραφίες της δοκιμής έχει το φινίρισμα Black Wood). Η σύνδεση των ηχείων με τον ενισχυτή γίνεται μέσω ακροδεκτών καλής ποιότητας και το MX1 (ίσως με κάποια δόση υπερβολής, η οποία ερμηνεύεται πάντως, με βάση την οικονομία κλίμακας) υποστηρίζει διπλοκαλωδίωση. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, είναι ένα ηχείο με απόκριση 58Hz-20kHz, ευαισθησία 86dB (1W/1m) και ονομαστική αντίσταση 8Ω.

Mission MX1

Το bass reflex είναι τοποθετημένο στην πίσω πλευρά τις καμπίνας. Ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει αφρώδη βύσματα ώστε να αλλάξει ελαφρώς την απόκριση του ηχείου χαμηλά, αν αυτό είναι απαραίτητο.

Mission MX1

Καλής ποιότητας ακροδέκτες σύνδεσης οι οποίοι προσφέρουν και δυνατότητα διπλοκαλωδίωσης.