Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/02/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ D/A -USB

Musical Fidelity MX-DAC

Musical Fidelity MX-DAC

Ο πολύ γνωστός κατασκευαστής είναι, ίσως, περισσότερο γνωστός από τις μεγάλες του συσκευές, όπως αυτές της σειράς Nu-Vista αλλά αυτή είναι μόνο μια πλευρά μιας εταιρίας που έχει γράψει τη δική της ιστορία στην βρετανική βιομηχανία audio. Η άλλη πλευρά είναι αυτή των “μικρών” συσκευών, είτε αναφερόμαστε σε συσκευές με πραγματικά κόμπακτ διαστάσεις, είτε σε συσκευές με χαμηλή τιμή, είτε και τα δύο.
Για τους φίλους των ιστορικών αναδρομών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλα ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια με τα χαρακτηριστικά κυλινδρικά σασί της σειράς X, στην οποία ανήκαν τα δημοφιλή X10-D (το λαμπάτο buffer) και το X-DAC. H εταιρία εξέλιξε την βασική ιδέα προς διάφορες κατευθύνσεις δημιουργώντας κατά καιρούς ιδιαίτερα ενδιαφέροντα concept, όπως τη εισαγωγική σειρά V και την σειρά M1(αμφότερων η παραγωγή έχει σταματήσει) καθώς επίσης και την τρέχουσα σειρά V90 με την οποία η εταιρία απευθύνεται στον νεοεισερχόμενο στον χώρο και σε αυτόν που έχει έναν περιορισμένο προϋπολογισμό.

Ο MX-DAC που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν ανήκει στη σειρά MX, η οποία αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ της V90 και των μεγαλύτερων σειρών της Musical Fidelity. Με σασί που έχουν μικρές διαστάσεις σε σχέση με αυτά των συμβατικών συσκευών αλλά προσεγμένη αισθητική και ποιότητα κατασκευής, τα συγκεκριμένα προϊόντα απευθύνονται σε αυτόν που θέλει το “κάτι παραπάνω” αλλά προσέχει και τον τελικό λογαριασμό. Την στιγμή αυτή, η σειρά περιλαμβάνει τρεις συσκευές, έναν προενισχυτή phono (MX-VYNL), ένα ενισχυτή ακουστικών (MX-HPA) και τον περί ου ο λόγος μετατροπέα d/a.
Μια γρήγορη ανάγνωση των βασικών χαρακτηριστικών που δίνει η ίδια η εταιρία, αποκαλύπτει μεγάλο μέρος των προθέσεών της: Ο MX-DAC περιλαμβάνει όλα όσα δικαιούται να ζητήσει ένας audiophile στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, δηλαδή δυνατότητα χειρισμού σημάτων υψηλής ανάλυσης PCM και DSD, θύρα USB και μια ποικιλία συμβατικών ψηφιακών εισόδων σε ένα πακέτο που είναι πραγματικά ελκυστικό αισθητικά και δίνει σαφώς την εντύπωση μιας ποιοτικής κατασκευής. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...