Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/01/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ενεργά/Ασύρματα Ηχεία - Ενεργό Subwoofer

KEF LS50 Wireless II/KC62

KEF LS50 Wireless II/KC62

Ποιός θα μπορούσε να προβλέψει, όταν η KEF είχε πρωτοπαρουσιάσει το LS50 to 2012, εορτάζοντας τα 50 της χρόνια, ότι βρισκόταν απέναντι από ένα από τα πιο σημαντικά ηχεία του ιστορικού κατασκευαστή; Εμφανισιακά ήταν πρωτοποριακό -δεν υπάρχει αμφιβολία- και η ομοαξονική μονάδα (η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1988 και απέκτησε τον χαρακτηριστικό κυματοδηγό-”μανταρίνι” το 2007 ) είχε να πει κάτι. Αλλά, πολύ συχνά, οι καλές ιδέες δεν βρίσκουν τον δρόμο προς την επιτυχία. Ευτυχώς, δεν συνέβη.
Δέκα και κάτι χρόνια μετά, το LS50 είναι ακόμη μαζί μας, το Uni-Q, η ομοαξονική μονάδα, μετράει δώδεκα γενιές, βρίσκεται σε πολλά ηχεία της εταιρίας και... οι εξελίξεις συνεχίζονται!
Αυτό το “συνεχίζονται”, είναι όλα τα λεφτά στην περίπτωση της KEF. Είναι προφανές ότι η εταιρία προσπαθεί να εξελίσσει τις ιδέες της συνεχώς (με λογικό ρυθμό -θα έλεγα) και να περνά την γνώση της στην αγορά. Πάρτε για παράδειγμα την τελευταία έκδοση του Uni-Q, η οποία παρουσιάστηκε το 2018. Χρησιμοποιήθηκε στο κορυφαίο μοντέλο της σειράς R (R11) και μάλιστα σε συστοιχία D'Appolito. Τέσσερα χρόνια μετά, στο τρέχον LS50 έχουμε την ίδια μονάδα αλλά με πρόσθετες βελτιώσεις, τόσο σημαντικές, ώστε η εταιρία να ανακοινώσει την “νέα” σειρά LS50, η οποία περιλαμβάνει δύο μοντέλα, το LS50 Meta και το LS50 Wireless II, με το τελευταίο να είναι το αντικείμενο της δοκιμής που μπορείτε να διαβάσετε σε αυτές τις σελίδες.
Το Wireless II είναι αυτό ακριβώς που νομίζετε: Η ενεργή/ασύρματη έκδοση του παθητικού LS50 Meta, ένα σύστημα κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των φίλων του streaming, που βλέπουν σε αυτή την κατηγορία ηχείων την βέλτιστη λύση.
Η σύνθεση της δοκιμής μας, πάντως, κάνει ένα βήμα ακόμη: Περιλαμβάνει και το ενεργό υπογούφερ της KEF, το KC62, ένα σύστημα που έχει πραγματικά μικρές διαστάσεις, βασίζεται στην αρχιτεκτονική Uni-Core και φαίνεται να προσαρμοσμένο στα μέτρα του LS50. Με άλλα λόγια, αν θέλετε ένα σύστημα βασισμένο στο LS50 Με Χαμηλό (αν πιάνετε το υπονοούμενο), αυτό είναι το σύστημα σας.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες...