Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/12/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Wi-Fi Streamer/DAC/Ενισχυτής - Ηχεία δαπέδου

Adastra STA40 - Magnat Tempus 55

Adastra STA40 - Magnat Tempus 55
Review Follow Up (20/12/2021): Μετά την δημοσίευση της δοκιμής, διαπίστώσαμε ότι οι τιμές των συσκευών έχουν αλλάξει αισθητά σε σχέση με αυτές που είχαμε όταν ξεκινήσαμε την διαδικασία (αρκετούς μήνες πριν, εν προκειμένω η ευθύνη είναι δική μας, επειδή δεν τις ελέγξαμε και πάλι, πριν την δημοσίευση). Ως εκ τούτου, έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές στους πίνακες και στο κείμενο, ώστε να αντανακλούν τις μεταβολές αυτές.

Πέραν του προφανούς, δηλαδή την ανάγκη να διατηρηθεί ο προϋπολογισμός μιας αγοράς σε χαμηλά επίπεδα, οι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα ήθελε ένα μίνιμαλ, σχετικώς οικονομικό σύστημα δεν είναι λίγοι. Μπορεί να θέλεις να συνθέσεις ένα δεύτερο σύστημα για το σπίτι, ή ένα μικρό σύστημα για το εξοχικό. Μπορεί να χρειάζεσαι ηχητική κάλυψη σε έναν μικρό χώρο όπου δεν χωρούν πολλά πράγματα. Μπορεί να υπάρχει ανάγκη να εξυπηρετηθούν χρήστες με ανάγκες διαφορετικές από τις δικές σου (για παράδειγμα παιδιά) ή -τελευταίο αλλά όχι έσχατο- να θέλεις να κρατήσεις αυτούς τους χρήστες μακρυά από το (δικό σου) κυρίως ηχοσύστημα. Ας μην το συζητάμε περισσότερο. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίος τα ασύρματα ηχεία κέρδισαν, από την αρχή, ένα μερίδιο αγοράς και είναι δημοφιλή.
Τί γίνεται όμως αν θέλεις κάτι παραπάνω; Λίγο παραπάνω στάθμη, ας πούμε, ή (ακόμη σημαντικότερο) λίγο παραπάνω μπάσο; Εδώ, θα πρέπει να το ψάξεις λίγο και λύσεις όπως το ζευγάρι που δοκιμάζουμε εδώ δεν είναι καθόλου (μα καθόλου) αδιάφορες. Το πακέτο έφτασε στα χέρια μας από την Audiodesigner και έχει έναν... διπλό χαρακτήρα, καθώς βασίζεται σε ένα από τα κλασικά ηχεία δαπέδου ενός πολύ γνωστού Γερμανού κατασκευαστή (Magnat) και ένα streamer/DAC/Ενισχυτή από μια όχι και τόσο γνωστή εταιρία (Adastra), οι διαστάσεις του οποίου είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, σε σημείο, ο συνολικός όγκος του συστήματος να μπορεί να εξισωθεί με τον όγκο του ηχείου. Με απλά λόγια, αν μπορείτε να βάλετε τα δύο Magnat στον χώρο σας, τότε έχετε ένα πλήρες σύστημα για streaming μέσω Wi-Fi και όχι μόνο.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες...