Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/05/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ολοκληρωμένος ενισχυτής

Dayens Ecstasy III

Dayens Ecstasy III

Η αλήθεια είναι ότι η Dayens ήταν μια (ακόμη) εταιρία της οποίας την ύπαρξη αγνοούσαμε μέχρι πριν από μερικούς μήνες. Οι δικαιολογίες είναι μάλλον λίγες, καθώς βρίσκεται στην αγορά σχεδόν τριάντα χρόνια και, επίσης, έχει έδρα στην... γειτονιά μας (Σερβία), περιορίζονται δε στο γεγονός ότι ο Dejan Dobrin, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια, φαίνεται να είναι ένας τύπος μάλλον χαμηλών τόνων, αλλά και από το ότι αν και στην Ευρώπη, η εταιρία δεν έχει έδρα σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε κάθε περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με έναν κατασκευαστή ο οποίος διατηρεί μια αξιοσέβαστη σειρά συσκευών, με έμφαση στους ενισχυτές, διαθέτοντας οκτώ, συνολικά, συσκευές (τρεις ολοκληρωμένους, τρεις τελικούς και δύο προενισχυτές), αλλά και στα ηχεία, όπου διαθέτει δύο σειρές, την Tizo και την Grande με δέκα συνολικά μοντέλα.
Η προσέγγιση του Dobrin φαίνεται να βασίζεται στην απλότητα, την λιτή δομή και την καλή ποιότητα των υλικών. Η συσκευή που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε είναι ο Ecstasy IIΙ, ο κορυφαίος ολοκληρωμένος της εταιρίας, ένας καθαρόαιμος ενισχυτής (χωρίς ψηφιακές εισόδους ή άλλες πρόσθετες δυνατότητες για media streaming), ο οποίος δείχνει σχεδιασμένος να προσφέρει καλές δυνατότητες οδήγησης σε λογική τιμή (αν και κατά την διάρκεια της δοκιμής, διαπιστώσαμε ότι έχει γίνει αρκετή δουλειά και σε ό,τι αφορά την ηχητική ταυτότητα). Ας δούμε τις λεπτομέρειες...