Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/05/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

DAC-ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ-ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ

Benchmark DAC3 HGC

Benchmark DAC3 HGC

Παρά το γεγονός ότι η Benchmark φαίνεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσει του τόνους χαμηλά, η εμφάνιση μιας νέας έκδοσης του δημοφιλούς DAC/Ενισχυτή ακουστικών της δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια σοβαρή είδηση στον χώρο των συσκευών υψηλών επιδόσεων. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μιλάμε για την τρίτη έκδοση μιας συσκευής η οποία έχει μείνει στην αγορά για πάνω από δεκαπέντε χρόνια, είναι και η στρατηγική της ανανέωσης που εφαρμόζει η εταιρία η οποία έχει το δικό της, ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Αν και ο DAC3 περιλαμβάνει μια από τις πλέον ουσιώδεις αλλαγές που μπορεί να υποστεί ένας μετατροπέας d/a, δηλαδή την αλλαγή του ολοκληρωμένου που κάνει την μετατροπή, η Benchmark δεν φαίνεται να θεωρεί ότι πρόκειται για μια καλή ευκαιρία για μια εκ βάθρων ανανέωση, διατηρώντας όλα τα υπόλοιπα τμήματα, σχεδόν, ανέγγιχτα υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό την διαχρονικότητα των λύσεων που έχει εφαρμόσει εδώ και καιρό και επιδεικνύοντας μια συνέπεια στον τρόπο σκέψης που -κατά τη γνώμη μου- την τιμά.
Στην πράξη, αυτό που θα πάρει στα χέρια του ο αγοραστής ενός DAC3 HGC είναι ένα σασί DAC2 HGC (που όμως θα... γράφει DAC3 HGC), το οποίο, πλέον, περιλαμβάνει τον κορυφαίο ES9028PRO (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και μερικές βελτιώσεις “στα σημεία”, όπως το ταχύτερο κλείδωμα του ψηφιακού interface. Η συσκευή διατηρεί όλες τις βασικές τεχνολογίες του DAC2, δηλαδή την τεχνολογία καταστολής jitter UltraLock (στην τρίτη της έκδοση), την υβριδική προσέγγιση στην ρύθμιση της στάθμης (HGC) και την επίμονη φροντίδα της Benchmark στο θέμα της ρύθμισης της ευαισθησίας και της στάθμης εξόδου. Επιπροσθέτως, ο DAC3 είναι διαθέσιμος σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Μπορεί κανείς να επιλέξει μεταξύ του “πλήρη” DAC3 HGC, του DAC3 L, ο οποίες δεν διαθέτει ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών και το DAC3 DX, ο οποίος δεν περιλαμβάνει αναλογικές εισόδους αλλά διαθέτει μία ακόμη ψηφιακή είσοδο, AES/EBU. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...