Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/03/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ηχείο Βάσης/Ραφιού

Elac Debut Reference DBR62

Elac Debut Reference DBR62

Οφείλει κανείς να το αναγνωρίσει στην Elac ότι η ιδέα της σταδιακής εξέλιξης ενός μοντέλου όχι μόνο αποτελεί πρακτική της αλλά βρίσκεται ενσωματωμένη, αποκρυπτογραφημένη θα έλεγε κανείς, στις ίδιες τις ονομασίες των μοντέλων της. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό:
Η οικονομική σειρά Debut, η οποία είχε, όπως φαίνεται μεγάλη επιτυχία στην αγορά, περιελάμβανε το κόμπακτ Debut Β6, ένα μικρό δίδρομο ηχείο. Η Elac εξέλιξε την σειρά Debut σε Debut 2.0 η οποία, εννοείται, “κουβάλησε” μαζί της το Debut Β6, ως Debut B6.2, ή επί το συντομότερο, B62. Το επόμενο βήμα των Γερμανών ήταν μια καλύτερη εκδοχή της σειράς Debut 2.0, η οποία ονομάστηκε Debut Reference και, θα το μαντέψατε, περιελάμβανε την εξελιγμένη, “Reference” έκδοση του B62 οπότε, Voila! Το Debut Reference B62, ή DBR62 είναι γεγονός. Αν βάλετε τα τρία ηχεία το ένα δίπλα στο άλλο, η εξέλιξη είναι κάτι παραπάνω από σαφής, τουλάχιστον στο κομμάτι της φυσικής παρουσίας. Το B6, εξελίχθηκε, από ένα προσεγμένο οικονομικό, αρκούντως συντηρητικό ως προς την εμφάνιση, δίδρομο σε ένα πραγματικά ξεχωριστό ηχείο. Τυχαίο; Μάλλον όχι. Η Elac έχει αναθέσει την σειρά Debut στον Andrew Jones, έναν σχεδιαστή ηχείων που έχει γράψει τη δική του ιστορία σε εταιρίες όπως η KEF και η TAD, επομένως είναι σαφές ότι δίνει ιδιαίτερη βάση στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.
Η σειρά Debut Reference δεν είναι μεγάλη, περιλαμβάνοντας μόλις τρία μοντέλα (το περί ου ο λόγος DBR62, το δαπέδου DFR52 και το κεντρικό DCR52) σε αντίθεση με τα οκτώ της Debut 2.0, αλλά είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι υπάρχουν αλλαγές και βελτιώσεις σε πολλά σημεία, έτσι ώστε να δικαιολογείται η δημιουργία μιας νέας σειράς. Το DBR62 χρησιμοποιεί νέο γούφερ, νέο κυματοδηγό (αλλά το ίδιο τουίτερ), διαφορετικό δέσιμο καμπίνας και διαφορετικό bass reflex. Ας δούμε το πώς συνδυάζονται όλα αυτά...