Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/04/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Streamer/DAC

Métronome DSC

Métronome DSC

Ο μετρονόμος είναι μια συσκευή που κρατά το ρυθμό και επιβάλλει το μέτρο. Βάζει τα πράγματα σε τάξη. Εισάγει την έννοια της πειθαρχίας απωθώντας τα χάος. Κάνει τα πράγματα προβλέψιμα, περισσότερο αρμονικά και, συνήθως, τη ζωή ευκολότερη. Η Γαλλική εταιρία, διάλεξε ένα όνομα με σημασία στο χώρο του audio. Και ο DSC τιμά το όνομα αυτό και με το παραπάνω!
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά... Τι γνωρίζετε για την Métronome; Είναι ένας κατασκευαστής από την Γαλλία, με αρκετά χαμηλό προφίλ, επομένως, μπορεί να μην γνωρίζετε και πολλά. Αν πηγαίνετε σε εκθέσεις, είναι πιθανόν να έχετε πέσει επάνω στην κορυφαία σειρά Kalista, στην πραγματικότητα προϊόντα μιας θυγατρικής της Métronome, και να αναγνωρίζετε τις πηγές της σειράς Dreamplay. Υπάρχει και ένα ηχείο Kalista, το EA, το οποίο φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αν και δεν το έχω δει ποτέ από κοντά. H “κανονική” Métronome, ιδρύθηκε το 1987 και εξειδικεύεται στα ψηφιακά. Διαθέτει, αυτή την στιγμή, τρεις σειρές προϊόντων, την Digital Sharing, την AQWO και την Classica, με τις δύο τελευταίες να περιλαμβάνουν “βαριά” transport CD SACD και DAC και την πρώτη δύο λύσεις για την διαχείριση αρχείων και δικτυακών πόρων. Το κορυφαίο προϊόν Sharing είναι το DSC (Digital Sharing Converter), μια σχεδίαση που περιλαμβάνει την απαραίτητη υποδομή για σύνδεση και streaming αρχείων από το οικιακό δίκτυο και το διαδίκτυο, ένα user interface και μετατροπέα d/a, ενώ για όσους θέλουν απλώς την υποδομή του streaming υπάρχει η αισθητά πιο προσιτή λύση (στο 1/5 της τιμής του DSC περίπου), το DSS 2, το οποίο, όμως, απαιτεί κάποιον εξωτερικό DAC.
Το DSC, το οποίο μας απασχολεί στις σελίδες που ακολουθούν, είναι ένα πλήρες πακέτο, στην πραγματικότητα είναι ένας ψηφιακός προενισχυτής για κάθε χρήση. Τον όρο “προενισχυτής” επιβεβαιώνει η ύπαρξη ρυθμιστικού στάθμης (η συσκευή, επομένως μπορεί να συνδεθεί απευθείας σε τελικούς ενισχυτές). Το ίδιο το ρυθμιστικό στάθμης, αξίζει ιδιαίτερης μνείας καθώς υπερβαίνει τις συμβατικές λύσεις, όντας βασισμένο στην δουλειά (και τον αλγόριθμο) του Gilles Milot της Acoustical Beauty και υπόσχεται ελαχιστοποίηση του θορύβου κβαντισμού.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες...