Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/07/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΗΧΕΙΟ

Podspeakers MiniPod BT

Podspeakers MiniPod BT

Φωτογραφίες: Podspeakers, avmentor.gr

Αν κοιτάζοντας τις φωτογραφίες αυτού του άρθρου, το MiniPod ΒΤ που δοκιμάζουμε “κάτι σας θυμίζει”, έχετε κατά -κατά πάσα πιθανότητα- δίκιο. Η ιστορία του συγκεκριμένου ηχείου, με την καμπίνα που δεν περνά απαρατήρητη, ξεκίνησε το 1991 (σε passive εκδοχή, εννοείται) και ως προϊόν αποτέλεσε ένα από τα σύμβολα του design εκείνης της δεκαετίας. Όχι τυχαία, έκανε τις εμφανίσεις του σε διάσημες τηλεοπτικές σειρές και βιντεοκλίπ και πήρε την θέση που του αξίζει στις προθήκες του MoMA Design Store στην Νέα Υόρκη.
Πίσω από τον σχεδιασμό του ηχείου βρίσκονται δύο ονόματα που έγραψαν την δική τους ιστορία, ο κάθε ένας στον δικό του χώρο, ο Simon Ghahary, βιομηχανικός σχεδιαστής με μια εμφανή συμπάθεια στα ηχεία και ο Laurence Dickie, o άνθρωπος που μαζί με τον Robert Trunz προσπάθησε να αναμορφώσει την ιστορική Bowers & Wilkins, τρέχοντας το ερευνητικό πρόγραμμα που κατέληξε στο Nautilus και στις σειρές ηχείων που ακολούθησαν. Τον Dickie μπορεί κάποιος να τον γνωρίζει και ως τεχνικό διευθυντή της Vivid Audio.
Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, το ηχείο ονομάστηκε, από τον ίδιο τον Ghahary, Pod και αποτέλεσε την βάση για μια ολόκληρη σειρά προϊόντων που αποτελούν τους επιγόνους του, διατηρώντας την βασική του δομή και αισθητική, αλλά εξελισσόμενο στον χρόνο με βάση την διαθέσιμη τεχνολογία.

To MiniPod είναι αυτό που θα έλεγε κανείς η αυθεντική εκδοχή της αρχικής ιδέας των Ghahary και Dickie και υπήρξε μεγάλη εμπορική επιτυχία για την Δανέζικη Scandyna η οποία το κατασκεύαζε στην αρχή και κατάφερε να πουλήσει πάνω από 100.000 κομμάτια, βασισμένη στην προχωρημένη αισθητική του και μια μεγάλη παλέτα χρωμάτων στην οποία ήταν διαθέσιμο. Το MiniPod κατάφερε να κερδίσει ακόμη και τους φανατικούς φίλους της Apple οι οποίοι είδαν στον εκτός των συμβάσεων σχεδιασμό του το ιδανικό ηχείο για τους υπολογιστές τους.
Σήμερα, τα MiniPod κατασκευάζονται από την Podspeakers και η σειρά προϊόντων περιλαμβάνει δύο MiniPod, το κλασικό Passive και το BT (με δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth), το οποίο αποτελεί και το αντικείμενο της δοκιμής αυτής, καθώς επίσης και τρία ακόμη ηχεία, το MicroPod, το BigPod και το The Drop, όλα παραλλαγές του Mini που στοχεύουν σε διαφορετικές χρήσεις.
Το MiniPod BT είναι ένα ασύρματο ηχείο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο του είτε σε συνδεσμολογίες 2.0, master/slave και με ασύρματη ζεύξη μεταξύ των ηχείων. Εκτός του ασύρματου streaming, μπορεί να συνδεθεί και με συμβατικές πηγές, αναλογικές και ψηφιακές. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...