Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/04/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ηχεία Βάσης

TRF Audio WTCB 652HS

TRF Audio WTCB 652HS

Είδα την TRF για πρώτη φορά στο πρόσφατο Black Box Show. Στην είσοδο του δωματίου στεκόταν απειλητικό ένα τεράστιο υπογούφερ 33 ιντσών, ένα καλό στοιχείο για το ότι η εταιρία εξειδικεύεται σε πράγματα που... ξεχωρίζουν και κάνουν τη διαφορά. Και πράγματι, η εταιρία του Χρήστου Τάσιου δεν είναι ένας παραδοσιακός μικρός κατασκευαστής συσκευών για οικιακό ήχο, στο στυλ που έχουμε συνηθίσει από τους Έλληνες κατασκευαστές, τουλάχιστον. Διαθέτει μια πολύ εκτεταμένη γκάμα προϊόντων τα οποία είναι επικεντρωμένα σε μεγάλες εγκαταστάσεις (περιλαμβανόμενων και ναυτικών εφαρμογών) και στον χώρο του αυτοκινήτου σε πολύ υψηλό επίπεδο (το car audio είναι μια κατηγορία αφ' εαυτού, με τα δικά του προβλήματα και κώδικες), με παραγωγή ικανή να υποστηρίξει μια αγορά που απαιτεί, κατά τα φαινόμενα σημαντικό όγκο και ποικιλία, αν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός.
Τούτων λεχθέντων, το μάτι του πεπειραμένου περί τις εκθέσεις υπογράφοντος, πήρε αμέσως είδηση τα δύο μικρά ηχεία βάσης που βρίσκονταν στον χώρο (δεν ήταν και κρυμμένα, βεβαίως, λειτουργούσαν). Το πρώτο που είδα ήταν μια ασυνήθιστα προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος για την τιμή, που μου φάνηκε πάνω από αυτό που θα λέγαμε λογική, στα όρια της ευκαιρίας. Η κατάσταση εξελίχθηκε κατά τα γνωστά...
Εδώ είμαστε λοιπόν, με την δοκιμή του 652HS, του μεγαλύτερου από τα δύο μοντέλα της TRF για χρήση σε οικιακό χώρο. Ο Τάσιος συγκράτησε τη... δημιουργικότητά του και σχεδίασε ένα αρκούντως κλασικό ηχείο, δύο δρόμων, με δύο μεγάφωνα και φόρτιση bass reflex, με διαστάσεις και βάρος λογικά για κάθε εφαρμογή. Με τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των €500,-, ακόμη και για την έκδοση με τα ακριβά φινιρίσματα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση δημιουργεί αναταράξεις στην αγορά.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες...