Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/04/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ηχεία Βάσης

TRF Audio WTCB 652HS

TRF Audio WTCB 652HS

Με ύψος 410 χιλιοστά και πλάτος 220, το 652HS είναι αυτό που θα λέγαμε “κανονικών” διαστάσεων ηχείο βάσης, ίσως λίγο μεγάλο για τοποθέτηση σε ράφι αλλά απολύτως κατάλληλο για τοποθέτηση στον ελεύθερο χώρο.
Η καμπίνα είναι κατασκευασμένη από MDF 18 χιλιοστών και στην έκδοση της δοκιμής είναι φινιρισμένη με φυσικό ξύλο, λευκό στην περίπτωσή μας, ενώ διατίθενται εκδόσεις σε μαύρο και φυσικό χρώμα ξύλου. Για όποιον θα ήθελε κάτι πιο οικονομικό, το ηχείο διατίθεται και σε μια ποικιλία φινιρισμάτων με φύλλο PVC.

TRF Audio WTCB 652HS TRF Audio WTCB 652HS

Το 652HS είναι μια πολύ φροντισμένη κατασκευή, ειδικά αν λάβει κάποιος υπόψιν την κατηγορία τιμής του. Είναι διαθέσιμο σε δύο ομάδες φινιρισμάτων, με φυσικό ξύλο και με επένδυση PVC. Εδώ, φαίνεται η λευκή έκδοση του φυσικού ξύλου.

Όλες οι ακμές της καμπίνας είναι στρογγυλεμένες. Το προστατευτικό πλέγμα στηρίζεται μηχανικά.

Η TRF δεν έχει αρκεστεί σε μια τυπική κατασκευή. Οι ακμές είναι όλες καμπυλωμένες και το επάνω μέρος της μπάφλας τελειώνει σε μια “μαλακή” και ευχάριστη στο μάτι κάθετη εσοχή. Τα προστατευτικά πλέγματα των μεγαφώνων είναι κλασικά, με μηχανική ανάρτηση.
Σε ό,τι αφορά τις μονάδες, χρησιμοποιούνται, φυσικά, μεγάφωνα της ίδιας της TRF. Σχεδιάζονται στην Ελλάδα και παράγονται κατόπιν παραγγελίας με βάση τις προδιαγραφές της εταιρίας, η οποία φαίνεται πολύ έμπειρη σε αυτή τη διαδικασία. Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ μεταξωτού θόλου με διάμετρο μιας ίντσας και ενσωματωμένο κυψελοειδές προστατευτικό πλέγμα, ενώ οι μεσαίες/χαμηλές αποδίδονται από ένα γούφερ 6.5 ιντσών με κώνο από μείγμα ινών ξύλου και χαρτοπολτού, με ανάρτηση μεγάλης διαδρομής. Η φόρτιση του γούφερ γίνεται από ένα αεροδυναμικά φροντισμένο bass reflex που είναι τοποθετημένο στην πίσω πλευρά της καμπίνας.

TRF Audio WTCB 652HS

Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ μεταξωτού θόλου, ίντσας, το οποίο έχει το δικό του, μόνιμο, προστατευτικό.

TRF Audio WTCB 652HS

Οι μεσαίες/χαμηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα μιντ/γούφερ 6.5 ιντσών με κώνο από μείγμα ινών ξύλου και χαρτοπολτού. Όλες οι μονάδες σχεδιάζονται από την TRF.

Η σύνδεση του ηχείου με τον ενισχυτή γίνεται μέσω ενός ζεύγους ακροδεκτών πολύ καλής ποιότητας για την κατηγορία τιμής, οι οποίοι κατασκευάζονται από χαλκό και είναι επιχρυσωμένοι. Μπορούν να δεχτούν όλους τους τύπους ακροδεκτών. Η εσωτερική καλωδίωση του ηχείου γίνεται με χάλκινους αγωγούς.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένα ηχείο μεσαίας ευαισθησίας (η TRF δίνει 87dB SPL/1W/1m) με ονομαστική αντίσταση 6Ω και ελάχιστη 4Ω, το οποίο σε κερδίζει εύκολα με την φυσική του παρουσία.

TRF Audio WTCB 652HS

Η φόρτιση της καμπίνας γίνεται με bass reflex στο πίσω μέρος της καμπίνας. Τα χείλη του αυλού είναι στρογγυλεμένα για να ελαχιστοποιούνται οι αεροδυναμικοί θόρυβοι.

TRF Audio WTCB 652HS

Οι ακροδέκτες σύνδεσης του ηχείου με τον ενισχυτή είναι καλής ποιότητας και σφίγγουν εύκολα με το χέρι. Κατασκευάζονται από επιχρυσωμένο χαλκό.