Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/10/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

CD PLAYER/DAC/ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ - ΗΧΕΙΑ

Quad Artera Play/Stereo/Z-2

Quad Artera Play/Stereo/Z-2

Πρόκειται, ίσως, για ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά συστήματα της Quad, όχι μόνο επειδή περιλαμβάνει δύο από τα πλέον πρόσφατα προϊόντα των Βρετανών, το ζευγάρι Play/Stereo και το ηχείο Z-2 αλλά, κυρίως, επειδή δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τις απόψεις ενός παραδοσιακού κατασκευαστή για το εγγύς μέλλον του απαιτητικού audio. Και είναι ένα μέλλον που αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία!
Αν θέλει να είναι κανείς προσγειωμένος, βεβαίως, θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι μιλάμε για μια εκδοχή από τις πολλές του μέλλοντος αυτού, καθώς οι ανάγκες των χρηστών και οι απαιτήσεις τους έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Ακόμη και έτσι, όμως, οι συσκευές που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον κυρίως με τα κριτήρια ενός φίλου της υψηλής πιστότητας. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Οι δύο συσκευές της σειράς Artera αποτελούν την πρόταση της Quad για όσους θέλουν ένα σύστημα πλήρες από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης και, παράλληλα, ικανό να οδηγήσει ηχεία με σοβαρές απαιτήσεις (η εταιρία αναφέρει ρητώς, εδώ, την σειρά ESL). O προενισχυτής Play περιλαμβάνει CD player και έναν μετατροπέα D/A με δυνατότητες streaming αρχείων υψηλής ανάλυσης μέσω USB και ρυθμιζόμενα φίλτρα, ενώ ο τελικός Stereo βασίζεται στην αγαπημένη τοπολογία της Quad, διαθέτοντας ένα στάδιο εξόδου Current Dumping. Στον σχεδιασμό της σειράς συμμετείχε ο Rodney Mead, ο σχεδιαστής-σύμβολο της Quad για δεκαετίες, ο οποίος έχει εν πολλοίς καθορίσει την αισθητική των προϊόντων της εταιρίας και το αποτέλεσμα είναι εμφανές στις φωτογραφίες: Τα Artera μπορούν να σταθούν άνετα παντού χωρίς να παραπέμπουν στις γνωστές macho προσεγγίσεις που συχνά συναντούμε στον συγκεκριμένο χώρο αλλά ταυτόχρονα και χωρίς να απεμπολούν και την ιδέα της χρηστικής συσκευής.
Τα ηχεία Z-2 είναι τα μεγαλύτερα ηχεία βάσης της σειράς Z, της κορυφαίας σειράς ηλεκτροδυναμικών ηχείων της Quad. Βασίζεται (όπως και τα υπόλοιπα μέλη της σειράς) σε ένα τουίτερ ribbon, τιμώντας μια παράδοση που ξεκίνησε το 1949 με το πρώτο ηχείο της εταιρίας, το οποίο επίσης χρησιμοποιούσε ribbon και δείχνοντας ότι η Quad όχι μόνο αναγνωρίζει ότι... υπάρχει ζωή και πέρα από τα ηλεκτροστατικά ηχεία αλλά και ότι σκοπεύει να κινηθεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στον συγκεκριμένο χώρο.
Το συνολικό πακέτο, είναι ένα μικρό σύστημα (μικρό με την έννοια των διαστάσεων) που κρύβει, όμως, ενδιαφέρουσες πλευρές. Διαβάστε τις λεπτομέρειες...