Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/02/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MEDIA PLAYER

Questyle QP1R.

Questyle QP1R.

Η Questyle είναι μια νέα, στην ελληνική αγορά, εταιρία η οποία έγινε, καταρχήν, γνωστή για τους ενισχυτές ακουστικών της. Οι περισσότεροι έμαθαν το όνομα της από τις συσκευές της σειράς CMA800, μια τριάδα ενισχυτών για ακουστικά που πήρε διάφορες μορφές από τον, πολύ πρόσφατο, ειδικό για ακουστικά Stax, CMA800P και τον CMA800i (με ενσωματωμένο DAC) μέχρι τον “κλασικό” CMA800R. Η εταιρία φαίνεται να έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια και μια αντίστοιχη τεχνογνωσία για αυτού του είδους τις συσκευές. Αν και ο κατάλογος της Questlyle δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, περιλαμβάνει, εντούτοις, μερικά ενδιαφέροντα κομμάτια, όπως είναι οι δύο DAC (CAS192D και Q192) καθώς και ένα πλήρες ασύρματο σύστημα το οποίο λειτουργεί στην περιοχή των 5GHz και μπορεί να πραγματοποιήσει μετάδοση σε υψηλό επίπεδο ποιότητας με πολύ μικρό latency.
Κατά τη διάρκεια της περυσινής έκθεσης High End στο Μόναχο, η εταιρία παρουσίασε το πρωτότυπο ενός ακόμη προϊόντος που είχε το δικό του, ξεχωριστό, ενδιαφέρον. Με τα προσωπικά media players υψηλών επιδόσεων να αποτελούν μια ενδιαφέρουσα πλευρά της αγοράς των συσκευών υψηλής ανάλυσης, τα QP1 και QP1R ήταν -χωρίς αμφιβολία- ένα ενδιαφέρον στοίχημα για τον Wang και την Questyle. Από την πρώτη στιγμή, μάλιστα, φάνηκε ότι η εταιρία ενδιαφερόταν να “παίξει” σοβαρά, καθώς η ποιότητα κατασκευής, το φινίρισμα και η τεχνολογία που είχε χρησιμοποιήσει μιλούσαν από μόνα τους. Σασί από μασίφ αλουμίνιο, υλικά και κύκλωμα επίπεδου οικιακής συσκευής, ενσωμάτωση της τεχνολογίας CMA (Current Mode Amplification) η οποία χρησιμοποιείται στα μεγάλα μοντέλα της εταιρίας και κατασκευή με την υπογραφή της Foxconn είναι ασφαλώς διαπιστευτήρια που τραβούν την προσοχή.

Το QP1R, το οποίο αποτελεί το αντικείμενο της δοκιμής αυτής είναι το κορυφαίο από τα δύο players της εταιρίας. Οι διαφορές του με το “απλό” QP1 είναι πραγματικά μικρές και εστιάζονται στο μέγεθος της ενσωματωμένης μνήμης (32GB αντί 16GB) και στην χρήση καλύτερης ποιότητας εξαρτημάτων σε μερικά κρίσιμα σημεία του κυκλώματος τα οποία οδηγούν σε λίγο καλύτερες επιδόσεις.
Η συσκευή είναι συμβατή με όλα τα δημοφιλή αρχεία υψηλής ανάλυσης και μπορεί να διαχειριστεί τόσο αρχεία PCM όσο και αρχεία DSD, διαθέτει έξοδο line και η σύνδεσή της με τον υπολογιστή για την μεταφορά των αρχείων αυτών γίνεται, πολύ απλά, μέσω USB. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...