Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/06/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

HXEIO ΔΑΠΕΔΟΥ

Definitive Technology Mythos STS Super Tower.

Definitive Technology Mythos STS Super Tower.

H εταιρία που ίδρυσε ο Sany Gross το 1990, ακολούθησε, λίγο-πολύ, το mainstream του audio των τελευταίων δεκαετιών, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον κατάλογο με τα προϊόντα της. Ξεκινώντας από το δίπολο BP-10 εξελίχθηκε από έναν αμιγώς “audiophile” κατασκευαστή σε μια εταιρία που κάλυψε, με επιτυχία κατά τα φαινόμενα, τις ανάγκες του χώρου των πολυκαναλικών συστημάτων και των εγκαταστάσεων αρχικώς, αλλά και πιο ελαφρές life-στυλίστικες απαιτήσεις αργότερα. Σήμερα, διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ηχείων σχεδόν για κάθε εφαρμογή. Ωστόσο, το ίχνος του Gross (του ανθρώπου που βρίσκεται, επίσης, πίσω από την Polk Audio και την GoldenEar Technology) διακρίνεται με σαφήνεια πίσω από τις δύο μεγάλες σειρές ηχείων, την BP και την Mythos Super Tower. Η πρώτη αποτελεί την φυσική εξέλιξη των πρώτων προϊόντων της Definitive, βασισμένη στην αρχή της διπολικής ακτινοβολίας ενώ η δεύτερη βασίζεται σε μια διαφορετική προσέγγιση, με καμπίνα από αλουμίνιο και οβάλ μεγάφωνα. Και οι δύο σειρές μοιράζονται τρεις από τις αγαπημένες λύσεις του Gross, την φόρτιση μέσω παθητικών ακτινοβολητών, τον ενεργό κλάδο χαμηλών συχνοτήτων και τις συστοιχίες MTM (D' Appolito) στην περιοχή των μεσαίων/υψηλών.
Το ηχείο της δοκιμής είναι το μικρότερο της σειράς Mythos Super Tower, η οποία περιλαμβάνει δύο ακόμη μοντέλα το ST-L και το ST, με τις βασικές διαφορές να εντοπίζονται στις διαστάσεις του γούφερ και των παθητικών ακτινοβολητών, την ισχύ του ενσωματωμένου ενισχυτή και τις διαστάσεις της καμπίνας.
Το Mythos STS Super Tower είναι ένα ηχείο δαπέδου τριών δρόμων, τεσσάρων μεγαφώνων, οι χαμηλές συχνότητες του οποίου αποδίδονται από έναν ενεργό κλάδο (με ενισχυτή σε κάθε ηχείο) και η καμπίνα του είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...