Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/07/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ηχείο Βάσης/Ραφιού

Epos ES-7N

Epos ES-7N

Μετά την -προφανώς- θερμή υποδοχή της αγοράς στο πολύ προσεγμένο και ενδιαφέρον ES-14N, πνευματικό παιδί του Kalr-Heinz Fink, η Epos ανακοίνωσε μια μικρότερη έκδοση, το ES-7N, προορισμένη να μπει σε χώρους, όπου η τοποθέτηση στο free field δεν είναι πάντοτε εφικτή.
Όπως θα περιμέναμε από την ομάδα Fink, η -σε πρώτη ανάγνωση- απλή αυτή ιδέα δεν αντιμετωπίστηκε με απλοϊκό τρόπο. Ένα μικρό ηχείο, είναι, φυσικά, μικρό σε διαστάσεις και όγκο αλλά αυτό είναι μια μακροσκοπική θεώρηση. Το μέγεθος του ηχείου δημιουργεί προβλήματα πέρα από την αναμενόμενα περιορισμένη απόκριση πολύ χαμηλά. Και, επιπροσθέτως, ένα μικρό ηχείο θα πρέπει να τοποθετείται εύκολα, σχεδόν παντού. Να αποδίδει σωστά τοποθετημένο στην κατάλληλη βάση αλλά να νοιώθει άνετα και κοντά στα όρια του χώρου, ή και στριμωγμένο σε κάποιο ράφι. Γνωστά πράγματα αυτά, που, με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα από την Epos και τον Fink, αντιμετωπίζονται με την δέουσα σοβαρότητα.
Έτσι, φτάσαμε στο 7N, ένα κόμπακτ ηχείο βασισμένο, προφανώς, σε τεχνολογίες και ιδέες που αναπτύχθηκαν για το 14Ν, αλλά μικρότερο σε διαστάσεις και με χαμηλότερη τιμή. Σε ποιόν απευθύνεται κάτι τέτοιο; Σε πρώτη ανάγνωση σε όσους έχουν μικρούς και δύσκολους χώρους, με μικρά περιθώρια για μια σωστή τοποθέτηση αλλά, ταυτόχρονα, έχουν σοβαρές απαιτήσεις. Αν πέρασε από μυαλό σας, πέρασε και από το δικό μας: Στα χαρτιά, το ES-7N μπορεί να αποτελέσει το ηχείο ενός μικρού αλλά ποιοτικού και μίνιμαλ συστήματος, αποτελώντας την σύγχρονη εκδοχή της βρετανικής άποψης για το Hi-Fi που γνωρίσαμε μερικές δεκαετίες πριν.
Ας δούμε τι γίνεται στην πράξη...