Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/09/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

USB DAC/ADC - ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ

Brik Audio AP-32H

Brik Audio AP-32H

Γνωρίσαμε, για πρώτη φορά, την Brik, πριν από μερικούς μήνες, με αφορμή τον DAC/Ενισχυτή ακουστικών AP-24H τον οποίο δοκιμάσαμε στα πλαίσια της αντίστοιχης συγκριτικής δοκιμής. Εκείνη η συσκευή, όπως και αυτή που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν ευθυγραμμίζονται πλήρως με την βασική φιλοσοφία της εταιρίας, η οποία φαίνεται να επικεντρώνεται σε συσκευές ήχου με κόμπακτ διαστάσεις, κατάλληλες για χρήση σε μικρά ή desktop ηχοσυστήματα, όπου ο χώρος που καταλαμβάνει το κάθε μηχάνημα αλλά και η προσεγμένη αισθητική παίζουν σημαντικό ρόλο.
Οι επιλογές της Brik σε ό,τι αφορά την δομή της σειράς των προϊόντων της, είναι αρκετά ισορροπημένες καθώς ο υποψήφιος αγοραστής θα βρει ένα πλήρες ψηφιακό “πακέτο”, το οποίο περιλαμβάνει μετατροπέα d/a (με δύο συμβατικές ψηφιακές εισόδους και θύρα USB), interface για ασύρματο streaming μέσω Bluetooth και μια συσκευή ειδική για πρόσβαση σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά δεν θα του λείψουν και οι αναλογικές λύσεις, όπως ο προενισχυτής phono (με δυνατότητα υποστήριξης κεφαλών MM και MC) ή ακόμη και ένας συμβατικός γραφικός ισοσταθμιστής δέκα περιοχών.
Αν και ο AP-32H απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί νέο προϊόν για την Brik, έχει -εντούτοις- το ενδιαφέρον του. Η εταιρία από την Ταϊβάν δεν αρκέστηκε στην δημιουργία ενός ακόμη συμβατικού DAC/Ενισχυτή ακουστικών, αλλά παρουσίασε μια συσκευή η οποία διαθέτει και μετατροπέα αναλογικού σήματος σε ψηφιακό, ώστε να μπορεί ο χρήστης να ψηφιοποιήσει τα αναλογικά του μέσα. Αν σε αυτό προσθέσετε και το ότι η συσκευή μπορεί να διαχειριστεί streams 32-bit/384kHz (μέσω USB) και να ψηφιοποιήσει με ανάλυση 24-bit/384kHz το πράγμα γίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον (η τιμή του είναι κάτω από τα €400,-)! Την εποχή που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, ο AP-32H ήταν -αναφέρει η εταιρία- η πρώτη συσκευή με αυτές τις δυνατότητες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και σήμερα θα ανήκει σε μια μικρή μειοψηφία.
Το πακέτο που είχαμε στη διάθεσή μας περιελάμβανε, εκτός του AP-32H, το εξωτερικό τροφοδοτικό της εταιρίας, Power Master, μια συσκευή που απευθύνεται σε όσους σκοπεύουν να στήσουν ένα πλήρες σύστημα με Brik αλλά δεν πολυσυμπαθούν τα μικρά εξωτερικά πακ. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...