Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/03/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

DAC/Ενισχυτής Ακουστικών

Shanling UP4 Ver.22

Shanling UP4 Ver.22

Η Shanling είναι μια από εκείνες τις εταιρίες που καταφέρνουν να συνδυάσουν μια μεγάλη γκάμα με σταθερά υψηλή ποιότητα κατασκευής ακόμη και για προϊόντα των οποίων η τιμή είναι χαμηλή.
Οι περισσότεροι πιθανώς αναγνωρίζουν το όνομα της εταιρίας από το CD player CD-T1500, μια πραγματικά ενδιαφέρουσα κατασκευή που εμφανίστηκε το 2006, βασισμένη σε ψηφιακά κυκλώματα της Burr Brown, στο τρανσπόρτ CDM-12 Pro 2 της Philips, αναλογικό στάδιο με λυχνίες και αισθητική που ξεχώριζε.
Από την εποχή εκείνη, βεβαίως, πολλά έχουν αλλάξει και η στρατηγική της εταιρίας έχει προσανατολιστεί στο streaming και στον φορητό ήχο υψηλού επιπέδου. Ο κατάλογος προϊόντων της εταιρίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Streamer/DAC με ενισχυτή ακουστικών (EM7), Streamer/Combo, με ενισχυτή για την οδήγηση ηχείων (EA5 Plus), αμφότερα για επιτραπέζια χρήση, φορητούς DAC/Ενισχυτές ακουστικών (UA1 S, UA2 Plus, UA3, UA5), ένα ηχείο βάσης/ραφιού με τουίτερ AMT (JET1) καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από φορητά media players, ασύρματα ακουστικά και συσκευές Bluetooth. Η πλέον πρόσφατη προσθήκη είναι το το EC3, μια οικονομική λύση για όσους αναζητούν ένα -ακόμη απαραίτητο- CD player, top-loading, με διαστάσεις “μισού πλάτους”, ένα χαρακτηριστικό που το κάνει εύκολο στην τοποθέτηση του σε μικρούς χώρους, βασισμένο στον γνωστό μηχανισμό CD80 της Philips.
Το UP4 που δοκιμάζουμε εδώ είναι η δεύτερη έκδοση ενός μικρού σε διαστάσεις DAC/Ενισχυτή ακουστικών με δυνατότητες ασύρματου streaming. Δώστε έμφαση σε αυτό το “δεύτερη” επειδή οι διαφορές με την αρχική δεν είναι αμελητέες. Η νέα συσκευή ονομάζεται UP4 Ver.22 (από το έτος κυκλοφορίας) και καλόν είναι να το προσέξετε αυτό αν αποφασίσετε να την αποκτήσετε.
Το Ver. 22 βασίζεται σε διαφορετικό τσιπ DAC, αλλά προσφέρει, επίσης, υψηλότερη ισχύ και ελαφρώς χαμηλότερες παραμορφώσεις σε σχέση με το “σκέτο” UP4.
Μικροί DAC/Ενισχυτές υπάρχουν αρκετοί στην αγορά φυσικά. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του UP4 Ver.22 είναι το συνολικό πακέτο δυνατοτήτων από το οποίο δεν λείπει τίποτα, σε σχέση με την τιμή του.
Ας δούμε τι ακριβώς έχουν κάνει οι της Shanling...