Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/04/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΕΝΕΡΓΟ ΗΧΕΙΟ

Rois Acoustics IQ-2

Rois Acoustics IQ-2

Την ιδέα του μικρού ηχείου για εφαρμογές desktop, η Rois φάνηκε ότι την είχε καταλάβει καλά από το 2008, όταν είχε παρουσιάσει το πρώτο της ενεργό, το iQ, μια κατασκευή η οποία μας είχε αφήσει ιδιαίτερα ικανοποιημένους με την ποιότητα της και τον ήχο της. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων έχει εξελιχθεί σημαντικά, κυρίως σε θέματα συνδεσιμότητας και το iQ, ως αρχιτεκτονική, δείχνει τα χρονάκια της, με την “σκέτη” είσοδο line να μην επαρκεί, όταν ο χρήστης έχει μεγαλύτερες ανάγκες. Η κλασική συνταγή, σήμερα, είναι ένα ηχείο που περιλαμβάνει -τουλάχιστον- μια θύρα USB ώστε να συνδέεται σε υπολογιστή, μεταφέροντας το βάρος της διαχείρισης των media σε αυτόν, συνοδευόμενη, ενίοτε, από ένα πακέτο άλλων εισόδων, ανάλογα με τον κατασκευαστή και την κατηγορία τιμής, ή/και με δυνατότητα ασύρματου streaming.
Η Rois με το IQ-2 ακολουθεί έναν διαφορετικό δρόμο. Μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος στο ίδιο το ηχείο, το οποίο, πλέον, περιλαμβάνει το media player, τους ενισχυτές, το user interface καθώς και τις απαραίτητες δυνατότητες φυσικών συνδέσεων, δημιουργώντας ένα πλήρες, αυτόνομο, σύστημα. Αν το IQ-2 πρέπει να παρομοιαστεί με κάτι, αυτό δεν είναι ένα απλό smart ηχείο, αλλά -μάλλον- με ένα πλήρες, micro ηχοσύστημα.
Σε αυτή την προσέγγιση, θα πρέπει να προσθέσει κανείς και την ευέλικτη προσέγγιση της εταιρίας σε ό,τι αφορά την σύνθεση ενός συστήματος με IQ-2. Μπορεί κάποιος να προμηθευτεί το ενεργό IQ-2, ως μεμονωμένο ηχείο, για να το χρησιμοποιήσει ως μικρό δευτερεύον σύστημα σε κάποιο χώρο, να δημιουργήσει ένα σύστημα master/slave με ένα ενεργό και ένα παθητικό IQ-2 ή, ακόμη, να αγοράσει δύο παθητικά IQ-2, για να τα χρησιμοποιήσει ως μικρά ηχεία, όπου το κρίνει σκόπιμο. Η εταιρία, αναφέρει την πρόθεσή της να δημιουργήσει μια ακόμη παραλλαγή, με τέσσερα ηχεία (ένα ενεργό με τέσσερις ενισχυτές και τρία παθητικά) και αυξημένες δυνατότητες διαχείρισης video.
Τούτων λεχθέντων και με δεδομένη την αναμφισβήτητη ικανότητα της Rois να σχεδιάσει ένα καλό, οικονομικό ηχείο, το IQ-2 έχει πράγματι ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...