Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/04/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΕΝΕΡΓΟ ΗΧΕΙΟ

Rois Acoustics IQ-2

Rois Acoustics IQ-2

Το IQ-2 είναι ένα μικρό σε διαστάσεις ηχείο, με ύψος 330 και πλάτος 210 χιλιοστά, το οποίο μπορεί άνετα να τοποθετηθεί σε ένα ράφι ή ακόμη και στο γραφείο, αν και για desktop χρήση θα απαιτήσει αρκετά μεγάλη επιφάνεια (210x230mm). Είναι σαφές ότι η Rois έχει καταβάλλει σημαντική προσπάθεια να σχεδιάσει ένα προϊόν που ξεχωρίζει και τα καταφέρνει, καθώς το IQ-2 θα τραβήξει αμέσως την προσοχή με το προσεγμένο του φινίρισμα, το οποίο περιλαμβάνει κάλυψη με δέρμα όλων των επιφανειών, πλην των πλευρικών, αλλά και εξαιτίας του ομοαξονικού μεγαφώνου που χρησιμοποιεί.

Rois Acoustics IQ-2

To IQ-2 ξεφεύγει αρκετά από την συμβατική προσέγγιση των αντίστοιχων ηχείων της αγοράς, καθώς περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά, το media player, και το user interface, εκτός από τους ενισχυτές. Στοιχεία που θα τραβήξουν αμέσως την προσοχή (εκτός της επτάιντσης οθόνης...), η ομοαξονική μονάδα και το φινίρισμα με δέρμα.

Το ενεργό ηχείο, φυσικά, ξεχωρίζει και εξαιτίας του ενσωματωμένου media player, καθώς η οθόνη επτά ιντσών καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της μπάφλας. Το σύνολο των ηλεκτρονικών του IQ-2 περιλαμβάνεται σε ένα κλασικό head unit με ύψος 2 DIN (100mm) το οποίο είναι σχεδιασμένο για εφαρμογές ICE και βασίζεται σε λειτουργικό Android. Η μονάδα περιλαμβάνει τους απαραίτητους ενισχυτές για την οδήγηση των ηχείων (τάξης D), την οθόνη αφής, καθώς και το απαραίτητο λογισμικό που υποστηρίζει ένα πλήρες πακέτο δυνατοτήτων. Σε αυτές περιλαμβάνεται, κατ'αρχήν, ένα media player με δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων MP3, WMA, WAV, FLAC, OGG και APΕ, με απεικόνιση metadata και δυνατότητα πρόσβασης σε μέσα όπου τα αρχεία είναι οργανωμένα σε διαφορετικά folders, ένας ραδιοφωνικός δέκτης FM με δεκαοκτώ θέσεις μνήμης και ένας επεξεργαστής σήματος που προσφέρει δυνατότητες ρύθμισης της τονικότητας και ισοστάθμισης και διόρθωση loudness. Το player μπορεί, εκτός των μουσικών αρχείων, να προβάλλει φωτογραφίες και βίντεο στην οθόνη.
Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες σύνδεσης, εκτός της κλασικής εισόδου στάθμης line (με βύσμα TRS 3.5mm), υπάρχει ακόμη μια θύρα USB όπου μπορούν να τοποθετηθούν μέσα αποθήκευσης, υποδοχή για κάρτα μνήμης Μicro SD (μέχρι 32GB) καθώς επίσης και δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth (v4.1).

Rois Acoustics IQ-2

Η κεντρική μονάδα είναι ένα head unit 2 DIN με οθόνη αφής, λειτουργικό Android και ένα καλό πακέτο δυνατοτήτων σύνδεσης, στοιχεία τα οποία συνδυάζονται με έναν αρκετά δυνατό ενισχυτή.

Τα ηχεία του IQ-2 βασίζονται σε μια ομοαξονική μονάδα η οποία χρησιμοποιεί ένα μιντ/γούφερ 6.5 ιντσών για την απόδοση των χαμηλών/μεσαίων συχνοτήτων και ένα τουίτερ θόλου ίντσας το οποίο μπορεί να προσανατολιστεί έτσι ώστε να ακτινοβολεί προς τον χρήστη (για τις περιπτώσεις που κάποιος ακούει από μικρές αποστάσεις). Το φίλτρο είναι παθητικό και η φόρτιση γίνεται μέσω bass reflex. Η αρχιτεκτονική του συστήματος είναι master/slave, με το παθητικό ηχείο να συνδέεται απευθείας στο ενεργό μέσω ακροδεκτών καλής ποιότητας (με ελατήριο). To ΙQ-2 της δοκιμής δεν διέθετε κάποιο είδος εξόδου, αλλά η εταιρία αναφέρει ότι θα υπάρξει έκδοση με line out, ώστε να μπορεί να οδηγηθεί ενεργό υπογούφερ ή ένα άλλο σύστημα. Το ηχείο συνοδεύεται από ένα πλήρες τηλεχειριστήριο σε μορφή κάρτας.

Rois Acoustics IQ-2

Το παθητικό ηχείο του ζεύγους συνδέεται με ένα απλό καλώδιο στο ενεργό. Η ποιότητα των ακροδεκτών είναι πολύ καλή.