Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/05/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Προενισχυτής/Ενισχυτής ακουστικών/Streamer/DAC

hARt Lab Tune Two

hARt Lab Tune Two

Γνωρίσαμε την ελληνική hARt Lab από την δοκιμή του τελικού ενισχυτή Tune 3 πριν από δύο περίπου χρόνια και, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό κείμενο, είχαμε εντυπωσιαστεί τόσο με την δομή της συσκευής και τον τρόπο σκέψης της εταιρίας, όσο και από την ακουστική εμπειρία. Ήδη, από το 2022, η σειρά προϊόντων της hARt ήταν σχεδόν πλήρης, με δύο τελικούς (στερεοφωνικό και μονομπλόκ) και δύο προενισχυτές το κορυφαίο μοντέλο Tune Four και το μικρότερο, Tune Two, το οποίο δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν, ενώ στο φετινό Μόναχο αναμένεται η πρώτη παρουσίαση του πολλά υποσχόμενου ολοκληρωμένου ενισχυτή Tune One.
Από τους περισσότερους, δεν διαφεύγει, ασφαλώς το γεγονός ότι η έννοια “προενισχυτής” έχει διασταλεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Μια σκέτη, line level, σχεδίαση μας αφήνει ολίγον τι ανικανοποίητους, μια πλήρης αναλογική συσκευή, με προενισχυτή phono, μας ικανοποιεί -στο περίπου- και ένας προενισχυτής με ψηφιακό μέρος, δηλαδή με ψηφιακές εισόδους και DAC, θεωρείται ως η βασική γραμμή αποδοχής, συνοδευόμενη, βεβαίως, από “ξινά” σχόλια του τύπου “μα δεν έχει streamer;”. Γνωστά αυτά και οι άνθρωποι της hARt είπαν να πάνε για το... Full Monty, μη αφήνοντας τίποτα απέξω. Επιπροσθέτως, σχεδίασαν τον Tune Two (και τον Four), με τρόπο που μπορούν να επεκταθούν ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Μπορείς να αγοράσεις τον Two ως σκέτο Line level αλλά και να προσθέσεις, αν τα χρειάζεσαι, το phono και τον DAC. Ως κερασάκι στην τούρτα, θεωρείστε τον ενισχυτή ακουστικών, ο οποίος πολύ απέχει από το να είναι απλώς μια διεκπεραιωτική προσθήκη, όπως θα δούμε.
Σε όλα αυτά, θα πρέπει να προστεθεί η πάντα προσεγμένη αισθητική και η ποιότητα κατασκευής της hARt Lab, ένα ενδιαφέρον user interface (τόσο σε φυσικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο app) καθώς και η δυνατότητα χρήσης του, είτε ως καθαρόαιμο λαμπάτο στάδιο, είτε ως υβριδικό με ημιαγωγική έξοδο. Πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες...