Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 28/02/20209

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Δοκιμές Συσκευών 2020-2015


Lyric Audio PS 10 - Προενισχυτής Phono MM/MC.
Lyric Audio PS 10 - Προενισχυτής Phono MM/MC. Δοκιμάζουμε τον φροντισμένο στις λεπτομέρειες λαμπάτο προενισχυτή phono της γερμανικής Lyric και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από μια συσκευή που είναι ευέλικτη και καλόηχη, αποδεικνύοντας ότι οι Stefan Noll και Thomas Deyerling εφαρμόζουν σωστά μια πραγματικά καλή συνταγή.
Fyne Audio F500 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Fyne Audio F500 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού. Δοκιμάζουμε ένα από το μικρά σε όγκο ηχεία της νέας εταιρίας από την Σκωτία και ανακαλύπτουμε μια φρέσκια προσέγγιση που ξεπερνά κατά πολύ τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας τιμής και καταλήγει σε ένα προϊόν που θα μπορούσε να θεωρηθεί ριζοσπαστικό. Για κάτι τέτοια ζούμε...
Rois Acoustics Status 2 - Ηχείο Δαπέδου.
Rois Acoustics Status 2 - Ηχείο Δαπέδου. Είναι σαφές ότι με το μικρότερο, μέχρι στιγμής, μοντέλο της, η Rois στοχεύει σε μια από τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες ηχείων, εκεί όπου η ανάγκη για μια λογική τιμή συμβαδίζει με τις σοβαρές απαιτήσεις σε θέματα ποιότητας ήχου. Δοκιμάζουμε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ηχεία της ελληνικής εταιρίας και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Cambridge Audio Alva TT Bluetooth - Πλατό/Βραχίονας/Κεφαλή.
Cambridge Audio Alva TT Bluetooth - Πλατό/Βραχίονας/Κεφαλή. Με το Alva TT η Cambridge Audio επιχειρεί να μιλήσει στις καρδιές των όψιμων φίλων του βινυλίου, οι οποίοι απαιτούν απλότητα στην χρήση και ευελιξία (λέγε με προεγκατεστημένη κεφαλή, phono και Bluetooth), χωρίς να απογοητεύσει τους ήδη μυημένους, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τα στοιχεία που κάνουν ένα πλατό να ξεχωρίζει. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας...
Οι αναλογικές ταινίες της STS.
Οι αναλογικές ταινίες της STS. Ακούμε δύο αντιπροσωπευτικά δείγματα από την αναλογική ταινιοθήκη της Ολλανδικής STS για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες που έχει σήμερα ο απαιτητικός ακροατής στο να προσεγγίσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο του αναλογικού ήχου, ξεκινώντας από την πρωταρχική του πηγή: το master.
Acoustic Energy AE100 - Ηχείο βάσης/ραφιού.
Acoustic Energy AE100 - Ηχείο βάσης/ραφιού. Είναι το μικρότερο μοντέλο της σειράς 100, ένα απλό δίδρομο κόμπακτ με λογική τιμή. Όλα έδειχναν ότι πρόκειται για μια δοκιμή που θα κυλήσει "κανονικά". Τι το διαφορετικό θα μπορούσε να έχει κάνει η Acoustic Energy με δεδομένους τους περιορισμούς της καμπίνας και της κατηγορίας; Όσο ζεις μαθαίνεις...
Podspeakers MiniPod BT - Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο.
Podspeakers MiniPod BT - Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο. Με τα ασύρματα ηχεία να αποτελούν πλέον κοινό τόπο στην αγορά, το βέβαιο είναι ότι αργά ή γρήγορα όλοι αισθάνονται την ανάγκη να αποκτήσουν ένα. Το MiniPod BT είναι μια πρόταση με προχωρημένη αισθητική και καλή ποιότητα κατασκευής που -αν μη τι άλλο- αξίζει να προσέξει κανείς λίγο παραπάνω, επειδή είναι πνευματικό παιδί του Laurence Dickie!
Perpetuum Ebner PE 800/PE TO 2017/Ortofon 2M Red.
Perpetuum Ebner PE 800 | PE TO 2017 | Ortofon 2M Red. Η Perpetuum Ebner επιχειρεί να απευθυνθεί στον νεοεισερχόμενο στον χώρο του αναλογικού ήχου, με ένα νέο εισαγωγικό πλατό το οποίο φαντάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς η τιμή του είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν του αμέσως επόμενου μοντέλου της εταιρίας. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
MusiChi SRV-01/PSU-MC-01 | Audio Server/Renderer.
MusiChi SRV-01/PSU-MC-01 | Audio Server/Renderer. Το SRV-01/PSU-MC-01 είναι μια πλατφόρμα για αναπαραγωγή αρχείων, πλήρως βελτιστοποιημένη για εφαρμογές ήχου, στο επίπεδο του λογισμικού και στο επίπεδο της τροφοδοσίας και του USB conditioning. Αυτό, έχει τη σημασία του, ακόμη και αν -προς το παρόν- η κοινότητα του audio δεν φαίνεται προετοιμασμένη να αποδεχθεί την ύπαρξη μιας νέας σειράς παραμέτρων που φαίνεται ότι παίζουν ρόλο στην τελική ηχητική ποιότητα.
Audionet Planck - CD Player/DAC.
Audionet Planck - CD Player/DAC. Με στόχο όσους αναζητούν ένα κορυφαίο CD player, η Audionet έχει συμπεριλάβει στην κορυφαία της σειρά το Planck, μια ψηφιακή πηγή η οποία θα εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις δυνατότητες των ασημένιων δίσκων αλλά, ταυτόχρονα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μετατροπέας d/a υψηλής ανάλυσης για κάθε άλλη πηγή καθώς και για USB streaming. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Αναζητώντας τον Χαμένο (Αναλογικό)Ήχο:
Naxatras III - Magnetic Fidelity LP/Duplicated Master.
Αναζητώντας τον Χαμένο (Αναλογικό)Ήχο: Naxatras III - Magnetic Fidelity LP/Duplicated Master. Ακούμε παράλληλα την audiophile χάραξη του νέου βινύλιου των Naxatras και την μεταφορά της ηχογράφησης σε ταινία, απευθείας από το master, όπως τις επιμελήθηκε ο Jesus Agnew της Magnetic Fidelity και επιχειρούμε μια εκτίμηση των αξιών που προσφέρει ο αναλογικός ήχος, όταν οι διαδικασίες από τις οποίες προκύπτει κινούνται σε πραγματικά σοβαρό επίπεδο, αναλογιζόμενοι -παράλληλα- τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάδειξη των αξιών αυτών.
Rega Planar 2/Rega RB220/Rega Carbon.
Rega Planar 2/Rega RB220/Rega Carbon Για όσους αναζητούν το κατάλληλο, εισαγωγικό, πλατό που θα καλύψει τις αναζητήσεις τους στον χώρο του βινυλίου και του αναλογικού ήχου, η Rega έχει μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση. Το Planar 2 δεν είναι, απλώς, η νέα έκδοση μιας συσκευής που έχει γράψει την δική της ιστορία, αλλά σχεδιάστηκε, από την αρχή, με το μυαλό στην απλότητα, χωρίς να αφήνει τίποτε στην τύχη.
Chord Electronics Hugo 2 - DAC/Ενισχυτής ακουστικών.
Chord Electronics Hugo 2 - DAC/Ενισχυτής ακουστικών. Το επόμενο βήμα, μετά τον Hugo, στον χώρο των φορητών DAC/Ενισχυτών ακουστικών από την Chord Electronics, ονομάζεται -απλώς- Hugo 2. Γνωρίζοντας την λογική της εταιρίας, η διαφορετική προσέγγιση στην ψηφιακή επεξεργασία, βασισμένη στις ιδέες του Rob Watts και η αντισυμβατική αισθητική ήταν δεδομένα. Το ζητούμενο ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
LAB12 melto2, προενισχυτής phono.
LAB12 melto2, προενισχυτής phono. Περιμέναμε τον προενισχυτή phono της ελληνικής εταιρίας με μεγάλη ανυπομονησία, είναι η αλήθεια και είχαμε τους λόγους μας. Η LAB12 έχει αποδείξει ότι κατέχει την τέχνη του ισορροπημένου σχεδιασμού, όπου η τεχνική αρτιότητα συμβαδίζει με την παραδειγματική ευελιξία. Διαβάστε τις εντυπώσεις μας...
Audioengine A5+ Wireless: Ασύρματο Ηχείο.
Audioengine A5+ Wireless: Ασύρματο Ηχείο. H Audioengine ενσωματώνει δυνατότητες wireless σε ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της, το A5+ και συνδυάζοντάς τις με μικρές αλλαγές στον συνολικό σχεδιασμό, απευθύνεται, πλέον, σε ένα ευρύτερο κοινό. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Για τους βινυλιόφιλους: Τα αξεσουάρ της Simply Analog.
Για τους βινυλιόφιλους: Τα αξεσουάρ της Simply Analog. Η Ελληνική εταιρία διαθέτει μια μεγάλη σειρά από αξεσουάρ που κάνουν την ζωή του φίλου των δίσκων βινυλίου περισσότερο εύκολη και ευχάριστη, από προστατευτικά και εσώφυλλα για άλμπουμ, μέχρι καθαριστικά και εργαλεία για ρυθμίσεις. Δοκιμάσαμε μερικά από αυτά και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Acoustic Energy AE1 Active - Ενεργό ηχείο.
Acoustic Energy AE1 Active - Ενεργό ηχειο. Εμφανίστηκε το 1987 και ήταν το πρώτο ηχείο της Acoustic Energy. Ο λόγος για το ΑΕ1, ένα από τα πλέον διαχρονικά και χαρακτηριστικά προϊόντα της εταιρίας το οποίο κυκλοφορεί, πλέον, σε ενεργή έκδοση. Έχει τα εχέγγυα να αποτελέσει ένα ακόμη Βρετανικό classic που τηρεί τις αποστάσεις του και κάνει την διαφορά. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
D1, D2, D3 - H σειρά "D" της Audioengine.
D1, D2, D3 - H σειρά D της Audioengine. Αν και η Audioengine είναι περισσότερο γνωστή για τα ηχεία της (ενεργά και ασύρματα), διαθέτει, επίσης, μια σειρά από ηλεκτρονικά, με έμφαση στην μετατροπή d/a και την ασύρματη ζεύξη, η οποία είναι γνωστή και ως σειρά “D”. Δοκιμάζουμε τρεις από τις μικρές συσκευές του Αμερικανού κατασκευαστή και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
FIM Audio TK003 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
FIM Audio TK003 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Αρκετό καιρό μετά την πρώτη της εμφάνιση στην αγορά, με ένα ζευγάρι προενισχυτή/τελικού, το οποίο άφησε άριστες εντυπώσεις, η ελληνική FIM Audio κάνει το επόμενο βήμα με έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή, συνδυάζοντας την ευελιξία ενός προενισχυτικού σταδίου με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο volume με ένα ποιοτικό phono και το γνωστό trimodal τελικό στάδιο του Douglas Self.
RME ADI-2 DAC FS - USB DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.
RME ADI-2 DAC FS - USB DAC/Ενισχυτής Ακουστικών. Μια εταιρία, όχι ιδιαίτερα γνωστή στο κοινό έξω από τον χώρο του επαγγελματικού audio, προσφέρει έναν DAC/Ενισχυτή Ακουστικών. Κάτι σας θυμίζει; Σίγουρα ναι, αλλά η περίπτωση του ADI-2 DAC είναι εντελώς ξεχωριστή, καθώς προσφέρει μια σειρά από ευκολίες και δυνατότητες που βλέπουμε σπάνια σε συσκευές που απευθύνονται στους audiophiles. Εξαιρετικά ενδιαφέρον κομμάτι, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, το οποίο θα συζητηθεί!
Synergistic Research
PowerCell 12 UEF SE/Active Ground Block SE/Galileo UEF.
Synergistic Research PowerCell 12 UEF SE/Active Ground Block SE/Galileo UEF. Αν αυτό που ονομάζουμε high end audio είναι η αναζήτηση των άκρων σε ό,τι αφορά τις ιδέες, την υλοποίηση και το κόστος μιας συσκευής ήχου, τότε το πακέτο της Synergistic Research που δοκιμάσαμε τους τελευταίους μήνες ανήκει σε αυτή την περιοχή. Ο Ted Denney έχει ιδέες και δεν διστάζει να τις θέσει σε εφαρμογή, με τρόπο που, δεν το κρύβουμε, είναι θαυμαστός. Αν θέλετε να αποκτήσετε μια άποψη για το τι μπορεί να είναι και τι κάνει ένα σύστημα power conditioning που ξεπερνά τα €20.000, διαβάστε!
Audionet WATT - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής.
Audionet WATT - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής. Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της κορυφαίας σειράς συσκευών Scientist της Audionet είναι μια επίδειξη ισχύος του κατασκευαστή από την Γερμανία, καθώς προσφέρει όλα όσα θα επιθυμούσε ο απαιτητικός ακροατής που δεν σκοπεύει να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα της ενίσχυσης. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή σε επιδόσεις και ήχο συσκευή για την οποία αξίζει να διαβάσετε λεπτομέρειες.
Brik Audio AP-32H - USB DAC/ADC - Ενισχυτής Ακουστικών.
Brik Audio AP-32H - USB DAC/ADC - Ενισχυτής Ακουστικών. Με δυνατότητες αναπαραγωγής αλλά και εγγραφής (σε υπολογιστή) αρχείων στα 384kHz (32-bit και 24-bit αντιστοίχως), ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών και τιμή που θα την χαρακτήριζε κανείς κάτι παραπάνω από ελκυστική, ο AP-32H της Brik φαντάζει ως μια πραγματική ευκαιρία. Τον δοκιμάζουμε, μαζί με το εξωτερικό τροφοδοτικό Power Master και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Hegel H90 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC/Media Renderer.
Hegel H90 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC/Media Renderer. Ο Η90 παρουσιάστηκε πριν από έναν περίπου χρόνο, είναι ο μικρός ολοκληρωμένος ενισχυτής της Hegel και ο αντικαταστάτης του H80. Βασίζεται στις ιδέες που ανέπτυξε η εταιρία για τον πολύ επιτυχημένο Röst και περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες που χρειάζονται σε ένα σύγχρονο σύστημα. Βασισμένος στην σχεδιαστική κουλτούρα της Hegel, έχει τα εχέγγυα να αποτελέσει μια ελκυστική και ενδιαφέρουσα πρόταση!
North Star Design Magnifico/Venti - CD Transport/DAC.
North Star Design Magnifico/Venti - CD Transport/DAC. Με αφορμή την επέτειο των είκοσι χρόνων από την ίδρυσή της, η North Star επιχειρεί να επανακαθορίσει το ιδεώδες σύστημα ενός μηχανισμού ανάγνωσης CD και ενός DAC, παρουσιάζοντας δύο συσκευές οι οποίες περιλαμβάνουν το σύνολο της εμπειρίας της και των τεχνολογιών που έχει αναπτύξει. Καθόλου περίεργο, επομένως, που o συνδυασμός Magnifico/Venti κρατά τις αποστάσεις του από το σύνηθες και το τετριμμένο!
Rois Acoustics Minoas - Ηχείο δαπέδου, Ανοικτής μπάφλας.
Rois Acoustics Minoas Θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς ότι το κορυφαίο ηχείο της Rois είναι η φυσική συνέχεια του Kalypso, καθώς βασίζεται στο ίδιο μεγάφωνο πλήρους φάσματος. Θα έκανε λάθος. Το Minoas είναι ένα θεαματικό βήμα της ελληνικής εταιρίας προς μια νέα κατεύθυνση, αυτή των σχεδιάσεων ανοικτής μπάφλας σε μια προσπάθεια υπέρβασης της πεπατημένης, προσπάθεια η οποία επιβάλλεται, τελικώς, αν θέλεις να μένεις στην πρωτοπορία.
Ideon Audio Absolute - Μετατροπέας d/a.
Ideon Audio Absolute - Μετατροπέας d/a. Ο κορυφαίος μετατροπέας d/a της Ideon Audio είναι μια ιδιαίτερα φιλόδοξη συσκευή η οποία βασίζεται στον ES9038PRO, προσφέρει ένα πλήρες πακέτο από τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η εταιρία σε θέματα clocking και USB regeneration και αποτελεί το όχημα εισόδου του Έλληνα κατασκευαστή στον χώρο των ψηφιακών συσκευών υψηλών απαιτήσεων.
Benchmark DAC3 HGC - DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.
Benchmark DAC3 HGC - DAC/Προενισχυτής/Ενισχυτής Ακουστικών. Στην τρίτη της έκδοση πλέον, μια από τις πλέον χαρακτηριστικές συσκευές της τελευταίας δεκαπενταετίας, με αρχιτεκτονική που θεμελίωσε μια ολόκληρη κατηγορία προϊόντων και σχεδιαστική φιλοσοφία που βασίζεται περισσότερο στην λογική και λιγότερο σε αόριστες υποθέσεις, ο μετατροπέας D/A της Benchmark ενσωματώνει νέο ολοκληρωμένο της ESS και περιλαμβάνει μικρές, αλλά ενδιαφέρουσες βελτιώσεις!
North Star Design Blue Diamond CDp/DAC - ΙΑ.
North Star Design Blue Diamond CDp/DAC - ΙΑ. Με τις δύο συσκευές της σειράς Blue Diamond, η North Star Design φαίνεται να εισέρχεται σε έναν νέο τομέα της αγοράς, όπου το USB streaming παίζει πρωτεύοντα ρόλο και κάθε συσκευή οφείλει να το υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βασίζεται, φυσικά, την δική της προσέγγιση, κλείνοντας πονηρά το μάτι σε όσους διαθέτουν ήδη μια μεγάλη συλλογή από CD, με το CD player /DAC combo και με έναν δυνατό ολοκληρωμένο ενισχυτή που μπορεί να διαθέτει, φυσικά, και ψηφιακές εισόδους!
Electrocompaniet EC Living Tana SL-1/L1.
Electrocompaniet EC Living Tana SL-1/L1. Τα ασύρματα ηχεία είναι μαζί μας αρκετό καιρό, αλλά αυτό που λείπει, ίσως, από τον χώρο, είναι η εκπροσώπηση μεγάλων ονομάτων της βιομηχανίας σε ικανό αριθμό ώστε να καθορίζεται, με σχετική σαφήνεια, η έννοια ενός τέτοιου προϊόντος με υψηλές επιδόσεις. Η Electrocompaniet είναι ένα τέτοιο όνομα και το Tana είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον σύστημα.
Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red.
Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red. Χωρίς να μπορεί κανείς να της αρνηθεί το δικαίωμα σε μια ένδοξη ιστορία του παρελθόντος και σε ένα βαρύ όνομα, η "νέα" PE προσπαθεί με συνέπεια, εδώ και καιρό, να γράψει τις δικές της σελίδες στον χώρο των σύγχρονων αναλογικών συστημάτων. Το PE 1000 είναι το δεύτερο οικονομικό, εισαγωγικό της μοντέλο και, πιθανότατα, θα αποδειχθεί ένα ισχυρό επιχείρημα που θα το θυμόμαστε για καιρό!
Furutech Monza, SK III, SK-Filter, destat III & Sunhayato EG-5.
Furutech Monza, SK III, SK-Filter, destat III & Sunhayato EG-5. Επειδή... "όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια" δοκιμάζουμε μια σειρά αξεσουάρ της Furutech που έχουν ως στόχο την βελτίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ακούει κανείς τους αγαπημένους του δίσκους. Από το puck Monza μέχρι το αιωρούμενο σκουπάκι SK-Filter και από την τρίτη έκδοση του destat μέχρι το όργανο μέτρησης του στατικού ηλεκτρισμού της Sunhayato, σίγουρα θα βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει...
Musical Fidelity M6 Encore 225 - Media player/DAC, Ενισχυτής.
Musical Fidelity M6 Encore 225 - Media player/DAC, Ενισχυτής. Η Musical Fidelity δίνει την δική της εκδοχή για το πώς πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη συσκευή ήχου υψηλού επιπέδου, η οποία δεν απαιτεί τίποτε περισσότερο από ένα ζευγάρι ηχεία για να λειτουργήσει. Και είναι μια εκδοχή προσαρμοσμένη στην σημερινή, ψηφιακή, πραγματικότητα, βασισμένη όμως στις ιδέες και την άποψη που έχει για τα πράγματα μια εταιρία που δεν έπαψε να μας εκπλήσσει, σχεδόν πάντα ευχάριστα, από το 1982!
GoldenEar Triton Seven - Ηχείο Δαπέδου.
GoldenEar Triton Seven - Ηχείο Δαπέδου. Δοκιμάζουμε το μικρότερο ηχείο της σειράς Triton της GoldenEar, μια σχεδιαστική άσκηση του Sandy Gross ο οποίος επιχειρεί να "κατεβάσει" την τεχνογνωσία από τα κορυφαία του μοντέλα στην σκληρή αρένα της μεσαίας κατηγορίας. Το Seven φέρει, χωρίς αμφιβολία, φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, με συστοιχία D'Appolito, τουίτερ αναδιπλωμένου ribbon, και παθητικούς ακτινοβολητές. Μένει να δούμε αν έχει καταφέρει να διατηρήσει και το μαγικό του άγγιγμα.
Cyrus 6 DAC - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής/DAC.
Cyrus 6 DAC - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής/DAC. Η επάνοδος, στην ελληνική αγορά, του ιστορικού Βρετανού κατασκευαστή μας δίνει την ευκαιρία, ύστερα από πολλά χρόνια, να δοκιμάσουμε μια από τις συσκευές του. Μπορεί ο 6 DAC να είναι ο μικρότερος ολοκληρωμένος ενισχυτής της Cyrus, αλλά ενσωματώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την πορεία της σε μια αγορά που έχει, ασφαλώς, υποστεί μεγάλες αλλαγές από την χρυσή εποχή των One και Two, στα τέλη των '80s. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Cayin iDAC-6/iHA-6 - USB DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.
Cayin iDAC-6/iHA-6 - USB DAC/Ενισχυτής Ακουστικών. Η Cayin κάνει το επόμενο βήμα στον χώρο του ήχου υψηλής ανάλυσης και των απαιτητικών ακροάσεων μέσω ακουστικών, παρουσιάζοντας δύο συσκευές οι οποίες, καταρχήν, ξεχωρίζουν με την αισθητική τους, την ποιότητα κατασκευής και την απολύτως λογική τιμή τους. Ο μετατροπέας iDAC-6 και ο ενισχυτής ακουστικών iHA-6 είναι δύο πολύ φιλόδοξα προϊόντα τα οποία φαίνεται ότι βάζουν τον γνωστό κατασκευαστή στην κατηγορία των σοβαρών παικτών του συγκεκριμένου τμήματος της αγοράς.
Audionet DNA I - Streamer-DAC/Ολοκληρωμένος Ενισχυτής.
Audionet DNA I - Streamer-DAC/Ολοκληρωμένος Ενισχυτής. Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της Audionet ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις σύγχρονες απαιτήσεις που θέλουν τις συσκευές του είδους του να διαχειρίζονται με την ίδια άνεση αναλογικά και ψηφιακά σήματα, να έχουν δυνατότητες streaming και να κλείνουν πονηρά το μάτι στους φίλους του βινυλίου, αποτελώντας, στην ουσία, μια αναθεωρημένη -επί το οικονομικότερο- εκδοχή του εξαιρετικού προενισχυτή DNP, επαυξημένη με ένα στάδιο ισχύος που δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από τους μεγάλους τελικούς της εταιρίας.
McIntosh MB50/MP100/MHA100 - Streamer/Phono/Ενισχυτής.
McIntosh MB50/MP100/MHA100 Τα “μικρά” της McIntosh είναι κάτι παραπάνω από μια νέα αισθητική τάση στην μεγάλη σειρά προϊόντων της ιστορικής εταιρίας, καθώς αποδεικνύεται ότι αποτελούν μια πολύ συγκεκριμένη και καλά δομημένη πρόταση προς μια νέα ομάδα audiophiles της οποίας οι απαιτήσεις δεν περιορίζονται στις κόμπακτ διαστάσεις αλλά είναι, μάλλον, πιο σύνθετες παρά ποτέ. Και streaming, και phono, και ψηφιοποίηση, και ποιοτικός ενισχυτής ακουστικών με DAC και Autoformer. Γίνεται; Λοιπόν, ναι. Γίνεται.
Advance Acoustic WTX-Microstreamer - Wi-Fi Streamer.
Advance Acoustic WTX-Microstreamer - Wi-Fi Streamer/UPnP Renderer. Δοκιμάζουμε μια απλή και χαμηλού κόστους λύση της Αdvance Acoustic, η οποία απευθύνεται σε όσους αναζητούν έναν εύκολο τρόπο να πραγματοποιήσουν streaming μουσικών αρχείων από την μουσική τους βιβλιοθήκη σε ένα συμβατικό σύστημα χωρίς τέτοιες δυνατότητες και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Audiovector SR 1 Super Discreet/Hub - Ενεργό Ηχείο.
Audiovector SR 1 Super Discreet/Hub - Ενεργό Ηχείο. Με την τεχνολογία Discreet, η Audiovector επιχειρεί να διαφοροποιήσει την ιδέα του ενεργού ηχείου, προσαρμόζοντάς το στις απαιτήσεις και τις τάσεις της εποχής. Το αποτέλεσμα; Ένα ολοκληρωμένο σύστημα που μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει χωρίς να προσθέσει το παραμικρό (αρκεί να έχει ένα smartphone) ή να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μια σειρά από ψηφιακές και αναλογικές πηγές της εκλογής του.
Galactron MK 2400, Άπομονωτής/Φίλτρο τροφοδοσίας.
Galactron MK 2400, Άπομονωτής/Φίλτρο τροφοδοσίας. Δοκιμάζουμε ένα από τα μεγάλα συστήματα απομόνωσης της τροφοδοσίας της Galactron, το οποίο επαρκεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών ενός πλήρους συστήματος, περιλαμβανόμενων και των τελικών ενισχυτών και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Audioengine HD3, Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο.
Audioengine HD3, Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο. Το μικρότερο ασύρματο ηχείο της Audioengine συνδυάζει την καλή κατασκευή με ένα πλήρες πακέτο δυνατοτήτων, στοιχεία που το κάνουν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους αναζητούν καλό ήχο από υπολογιστή, αλλά θέλουν και το “κάτι παραπάνω”, σε θέματα συνδεσιμότητας.
Antipodes DX, Server/Media player/CD Ripper.
Antipodes DX, Server/Media player/CD Ripper. Αν η επιλογή ενός γενικής χρήσης υπολογιστή για την διαχείριση και την αναπαραγωγή των μουσικών σας αρχείων δεν σας φαίνεται ως η άριστη επιλογή, μια εξειδικευμένη προσέγγιση, βελτιστοποιημένη για την συγκεκριμένη ομάδα εφαρμογών οι οποίες υποστηρίζουν μια μουσική βιβλιοθήκη, έχει να προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα που δύσκολα μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς. Η Antipodes, έχει, εν προκειμένω, μια πολύ καλή πρόταση!
Rois Acoustics Status 8.4, Ηχείο δαπέδου.
Rois Acoustics Status 8.4, Ηχείο δαπέδου. To Status 8 είναι ένα από τα μακροβιότερα ελληνικά ηχεία. Όντας στην τέταρτη έκδοσή του, πλέον, αποτελεί ένα πραγματικό case study για το πώς μπορεί να εξελιχθεί ένα προϊόν μέσα στον χρόνο αλλά και μια πρώτης τάξης απόδειξη ότι, πράγματι, το καλό μπορεί να γίνει και καλύτερο, αρκεί να ξέρεις τους κανόνες του παιχνιδιού.
Thixar Silence Plus/Thixar Eliminator.
Thixar Silence Plus/Thixar Eliminator. Η σωστή στήριξη μιας συσκευής ήχου και η επιτυχής απομόνωσή της από τους κραδασμούς του περιβάλλοντος αποτελεί έναν πάγιο στόχο για την επίτευξη του οποίου έχουν, κατά καιρούς, επιστρατευθεί διάφορες (άλλοτε επιτυχημένες και άλλοτε όχι και τόσο...) προσεγγίσεις. H Thixar εξειδικεύεται σε αυτόν, ακριβώς, τον τομέα και προτείνει δύο λύσεις με αρκετό ενδιαφέρον. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Air Tight ATC-2, Προενισχυτής line.
Air Tight ATC-2, Προενισχυτής line. Σε αντίθεση με την χαμηλών τόνων παρουσία της, η Air Tight είναι κάτι παραπάνω από “ένας ακόμη” κατασκευαστής λαμπάτων συσκευών. Η εταιρία που ίδρυσε ο Atsushi Miura πριν από τριάντα περίπου χρόνια, έθεσε -εν πολλοίς- τους όρους επιστροφής της λυχνίας στον κόσμο των συσκευών ήχου, κερδίζοντας επάξια μια θέση στην ιστορία της υψηλής πιστότητας. Η εμπειρία που είχαμε με τον ATC-2 εξηγεί, σε μεγάλο βαθμό, το πώς τα κατάφερε...
Echo Diastasis Ι-79, Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
Echo Diastasis Ι-79, Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Η Echo Diastasis είναι μια νέα ελληνική εταιρία στον χώρο των συσκευών ήχου υψηλών επιδόσεων, με έμφαση στην ποιότητα των υλικών, στην απλότητα των κυκλωμάτων και τον έλεγχο των εξωγενών θορύβων. Οι χειροποίητες κατασκευές της έχουν προσεγμένη αισθητική και απευθύνονται, χωρίς αμφιβολία, στον ψαγμένο φίλο της υψηλής πιστότητας. Δοκιμάζουμε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή I-79 και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας...
Ideon Audio 3R USB Renaissance.
Ideon Audio 3R USB Renaissance. Με το 3R USB Renaissance η Ideon Audio επιχειρεί να κινηθεί σε έναν χώρο που λίγοι έχουν τολμήσει μέχρι σήμερα. Έξω από τα όρια του audio, εκεί που βρίσκονται τα data πριν εισέλθουν στον μετατροπέα, στον δίαυλο USB. H Ideon έχει καλές ιδέες και η υλοποίησή της είναι κάτι παραπάνω από φιλόδοξη. Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει κανείς ώστε να μετακινηθεί από την περιοχή της απλής αποδοχής σε μια περιοχή με περισσότερο λογικά επιχειρήματα. Η περιπλάνησή μας αποδείχθηκε ενδιαφέρουσα και χρήσιμη!
Polk Audio Signature S55, Ηχείο Δαπέδου.
Polk Audio Signature S55, Ηχείο Δαπέδου. Η νέα σειρά ηχείων της Polk Audio, με την ονομασία Signature, παρουσιάστηκε προς το τέλος της περασμένης χρονιάς και αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, μια φρέσκια ματιά στον τρόπο με τον οποίο ο ιστορικός κατασκευαστής αντιμετωπίζει τον σχεδιασμό των ηχείων του. Δοκιμάσαμε ένα από τα ηχεία δαπέδου της σειράς και βρεθήκαμε απέναντι από μια μικρή έκπληξη.
Mola-Mola Makua/Kaluga, Προενισχυτής/Τελικός ενισχυτής.
Mola-Mola Makua/Kaluga, Προενισχυτής/Τελικός. Όντας κάτι πολύ περισσότερο από μια πλατφόρμα επίδειξης της τεχνολογίας Ncore, συμβατή με τους όρους του highend-ικού αισθητισμού, το σύστημα Makua/Kaluga είναι συνεπές με τις απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει ο Bruno Putzeys γύρω από το πώς πρέπει να είναι μια πραγματική συσκευή υψηλής πιστότητας. Ετοιμαστείτε για τεράστιες ποσότητες ορθολογισμού και συνέπειας στη σχεδίαση, σοφά υπολογισμένη τάση για διαφοροποίηση και βατ. Δηλαδή, πολλά βατ.
Ayon S-3 Junior - Network Player/Streamer.
Ayon S-3 Junior - Network Player/Streamer. Το S-3 Junior είναι η πρόταση της Ayon σε όσους αναζητούν ένα ποιοτικό network player/streamer που κάνει ένα βήμα παραπάνω, περιλαμβάνοντας, εκτός από τον DAC, και έναν πλήρη αναλογικό προενισχυτή. Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκληρωμένο hub αναλογικών και ψηφιακών σημάτων, με δυνατότητα επιλεγόμενου upsampling, το οποίο, επειδή μιλάμε για την Ayon, βρίσκεται πίσω από ένα single ended λαμπάτο στάδιο εξόδου.
Cayin i5 - Media player/USB DAC/Streamer.
Cayin i5 - Media player/USB DAC/Streamer. Έχοντας σαν στόχο τους απαιτητικούς ακροατές, αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς ακόμη και όταν βρίσκονται καθ'οδόν, η Cayin παρουσίασε μια σειρά φορητών συσκευών με έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, στις δυνατότητες και φυσικά στην ηχητική απόδοση. Το i5 που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, δείχνει ότι οι Κινέζοι έχουν κάνει σοβαρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα, με επιλογές που, κατά περίπτωση απέχουν από την πεπατημένη!
Audioengine HD6 - Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο.
Audioengine HD6 - Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο. Με το HD6, η Audioengine εισέρχεται για τα καλά στον χώρο του ηχείου υψηλής πιστότητας, προσφέροντας ένα προϊόν που μπορεί να καλύψει πολλές διαφορετικές ανάγκες. Σε συστήματα desktop audio ή σε συστήματα 2.0, με ασύρματη, ψηφιακή ή συμβατική, αναλογική σύνδεση, το μεγαλύτερο μοντέλο της εταιρίας δείχνει μια ευελιξία που πολλοί θα ζήλευαν και μια ποιότητα που ξεπερνά αρκετά τον μέσο όρο της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Questyle CMA800R - Ενισχυτής Ακουστικών.
Questyle CMA800R - Ενισχυτής Ακουστικών. Για ένα μεγάλο αριθμό φίλων του καλού ήχου, ο ενισχυτής ακουστικών είναι -τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια- άρρηκτα δεμένος με την ιδέα μιας σύνθετης συσκευής η οποία περιλαμβάνει, τουλάχιστον, έναν USB-DAC. Ωστόσο, όταν το επίπεδο ανεβαίνει, η ιδέα ενός “καθαρόαιμου” ενισχυτή ακουστικών, με έμφαση στην ποιότητα του κυκλώματος και μόνο, αρχίζει να γίνεται περισσότερο πειστική. Ο κορυφαίος ενισχυτής ακουστικών της Questlye είναι ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα προς αυτή την κατεύθυνση...
Audiovector SR 3 Signature - Ηχείο δαπέδου.
Audiovector SR 3 Signature - Ηχείο δαπέδου. Άρτι αφιχθείσα στην ελληνική αγορά, η Audiovector ανήκει στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σχολή των Δανών κατασκευαστών ηχείων και αυτό -αν μη τι άλλο- διατήρησε τις προσδοκίες μας από την συγκεκριμένη δοκιμή σε υψηλό επίπεδο. Το SR 3 Signature δεν μας απογοήτευσε καθόλου, αντιθέτως απέδειξε ότι οι “σχολές” δημιουργούνται και διατηρούνται για κάποιους λόγους στην συνείδηση των audiophiles. H σχεδιαστική συνέπεια του Ole Klifoth και των ανθρώπων του είναι ένας από αυτούς.
Galactron MK 2250 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
Galactron MK 2250 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Ο γνωστός κατασκευαστής από την Ιταλία θέτει σε δοκιμασία μερικές από τις βασικές σχεδιαστικές αρχές του, σε μια συσκευή με σοβαρές φιλοδοξίες: Ο MK 2250 φαίνεται να είναι ένας ενισχυτής για όσους αναζητούν την ξεχωριστή προσέγγιση, εκείνη που διαφοροποιείται από τον κοινό τόπο της αγοράς αλλά το κάνει με σεβασμό στις αξίες της υψηλής πιστότητας, χωρίς να γίνεται ιδιότροπη -απλώς- για το θεαθήναι...
Sonos Play:5 (gen2) - Ασύρματο Ηχείο/Network player.
Sonos Play:5 (gen2) - Ασύρματο Ηχείο/Network player. Το κορυφαίο ηχείο της Sonos, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ικανότητα της εταιρίας όχι μόνο να συσσωρεύει εμπειρία αλλά και να την χρησιμοποιεί εποικοδομητικά: H δεύτερη γενιά του Play:5, σπάει τα στερεότυπα των ασύρματων ηχείων προσφέροντας έναν συνδυασμό ηχητικής ποιότητας, δυνατοτήτων και ποιότητας κατασκευής που είναι δύσκολο να περάσει απαρατήρητος.
Audionet DNP/AMP I V2 - Προενισχυτής/Τελικός Ενισχυτής.
Audionet DNP/AMP I V2 Στην πρώτη μας επαφή, μετά από πολύ καιρό, με τα προϊόντα ενός από τους σημαντικότερους Γερμανούς κατασκευαστές, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει μια συσκευή ήχου υψηλού επιπέδου, όταν η φιλοσοφία πίσω από την σχεδίαση της βασίζεται σε μια ισορροπημένη σειρά από τεχνοκρατικά κριτήρια. Γιατί δεν είναι μόνο οι δυνατότητες και οι επιδόσεις του ζεύγους DNP/AMP I V2 που δικαιώνουν τις όποιες επιλογές της Audionet, είναι και οι επιλογές καθ' αυτές που κρύβουν το δικό τους μήνυμα δείχνοντας έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης που δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε!
Focal Chorus 706 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Focal Chorus 706 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού. Φθάνοντας, αισίως, στην τέταρτη γενιά, η σειρά “700” της Focal είναι, ίσως, μια από τις μακροβιότερες σειρές ηχείων και αυτό έχει τη σημασία του. Οι Γάλλοι φαίνεται να γνωρίζουν καλά την τέχνη της σταδιακής βελτίωσης ενός προϊόντος και αυτό γίνεται σαφές στην περίπτωση του Chorus 706, ενός ηχείου που παρουσιάστηκε το 2013 αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μια σοβαρή πρόταση για όποιον θέλει μια οικονομική λύση που κινείται σε σοβαρά επίπεδα ηχητικής ποιότητας.
Meridian Explorer2 - USB DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.
Meridian Explorer 2 - USB DAC/Ενισχυτής Ακουστικών. Η δεύτερη έκδοση του Explorer, μιας από τις πλέον συζητημένες συσκευές της Meridian τα τελευταία χρόνια, ενσωματώνει ενδιαφέρουσες αλλαγές σε σχέση με την αρχική συσκευή που παρουσιάστηκε το 2013, παραμένει όμως αμετάβλητη σε ένα σημείο: Αποτελεί μια πρώτης τάξης λύση για όποιον θέλει να βελτιώσει τον ήχο του υπολογιστή του έναντι ενός λογικού αντιτίμου...
Mission MX1 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Mission MX1 Κατασκευαστής χωρίς ιδιαίτερη ανάγκη για συστάσεις, η Mission επανέκαμψε εδώ και κάποια χρόνια στην παγκόσμια και, προσφάτως, στην ελληνική αγορά με μια πλήρη γκάμα προϊόντων. Η πρώτη μας επαφή (μετά από πολλά χρόνια) έγινε μέσω του πολυσυζητημένου MX1, ενός κόμπακτ ηχείου που επιχειρεί να κατεβάσει την ιδέα της υψηλής πιστότητας σε μια κατηγορία τιμής πραγματικά χαμηλή. Τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα ηχείο με τιμή σημαντικά χαμηλότερη των €300; Οι Βρετανοί δέχτηκαν την πρόκληση και το αποτέλεσμα μας εξέπληξε ευχάριστα!
Elac BS 243.3 - Ηχείο Βάσης/Ραφιού.
Elac BS 243.3 Το μικρότερο ηχείο της σειράς 240.3, βασίζεται σε ένα από τα ισχυρότερα ατού της εταιρίας, τα μεγάφωνά της, για να κινηθεί με χαρακτηριστική άνεση στο όριο των δυνατοτήτων μιας σχεδίασης με τον συγκεκριμένο όγκο, στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής και αυτό δεν αποτελεί υπερβολή: Όποιος δεν έχει ακούσει το 243.3 δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το που μπορεί να φτάσει ένα ηχείο βάσης με διαστάσεις καμπίνας που δεν ξεπερνούν τα 30 εκατοστά...
Quad Artera Play/Stereo/Z-2.
Quad Artera Play/Stereo/Z-2 Πρόκειται, ίσως, για ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά συστήματα της Quad, όχι μόνο επειδή περιλαμβάνει δύο από τα πλέον πρόσφατα προϊόντα των Βρετανών, το ζευγάρι Play/Stereo και το ηχείο Z-2 αλλά, κυρίως, επειδή δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τις απόψεις ενός παραδοσιακού κατασκευαστή για το εγγύς μέλλον του απαιτητικού audio. Και είναι ένα μέλλον που αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία!
Perpetuum Ebner PE 4040/Thorens TP 92/Ortofon 2M Bronze.
Perpetuum Ebner PE 4040/Thorens TP 92/Ortofon 2M Bronze Δοκιμάζουμε το κορυφαίο πλατό της Perpetuum Ebner, μιας εταιρίας που έχει γράψει την δική της ιστορία στον χώρο του αναλογικού ήχου και πρόσφατα επανήλθε στην αγορά, και ανακαλύπτουμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με την απλή αναβίωση ενός ονόματος που ποντάρει στην νοσταλγική ψηλάφηση ενός ένδοξου παρελθόντος, αλλά με μια συνειδητή προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου κορυφαίου κατασκευαστή, επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Advance Acoustic X-i75 - Ολοκληρωμένος Eνισχυτής/DAC.
Advance Acoustic X-i75 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC Ένας πλήρης, από πλευράς δυνατοτήτων, ολοκληρωμένος ενισχυτής, κατάλληλος για τις ανάγκες ενός σύγχρονου ηχοσυστήματος, με επαρκή ισχύ, καλή ποιότητα κατασκευής και προσεγμένη αισθητική, o Χ-i75 κλείνει πονηρά το μάτι τόσο στον απλό, καθημερινό, χρήστη όσο και στον audiophile που αναζητά το κάτι παραπάνω. Δοκιμάζουμε το “επόμενο βήμα” του γνωστού κατασκευαστή από τη Γαλλία στον χώρο των ενισχυτών, όπως αυτό πραγματοποιήθηκε μέσα από την σειρά “X” και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Cayin MT-12N - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
Cayin MT-12N - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Με τις λυχνίες σε ρόλο ενισχυτών να παραμένουν πειστικά κάτι παραπάνω από μια απλή και περαστική μόδα, αργά ή γρήγορα ο φίλος της υψηλής πιστότητας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις... ευθύνες του: Να βασίσει ή όχι ένα σύστημα σε λαμπάτο ενισχυτή; Και αν η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι “ναι”, πώς μπορεί να ξεκινήσει με λογικό κόστος; Επί του προκειμένου, η Cayin, με τον MT-12N, κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση!
Auralic Aries Mini - Media Server/Streamer, DAC
Auralic Aries Mini - Media Server/Streamer, DAC Αν με το Aries κατάφερε να κεντρίσει τον ενδιαφέρον των απανταχού απαιτητικών του audio streaming, με την μικρότερη έκδοση του, το Aries Mini, η Auralic επιχειρεί να κάνει το επόμενο βήμα: Να “κατεβάσει” την τεχνολογία και τις δυνατότητες του μεγάλου μοντέλου σε μια κατηγορία τιμής σαφώς χαμηλότερη, χωρίς καθοριστικούς συμβιβασμούς και με ένα επιπλέον δέλεαρ: Έναν ενσωματωμένο DAC!
Mytek Brooklyn, USB DAC/Προενισχυτής Line-Phono.
Mytek Brooklyn, USB DAC/Προενισχυτής Line-Phono. Αφού συστήθηκε στο κοινό των απαιτητικών ακροατών με τον “pro” Stereo192 και εδραίωσε τη θέση της στην αγορά των συστημάτων για το σπίτι με τον Manhattan, η Mytek κάνει το επόμενο βήμα με τον Brooklyn, μια συσκευή με αυξημένες δυνατότητες και αναλογικές... ευαισθησίες, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει την επιτομή του σύγχρονου audio hub.
Definitive Technology Mythos STS Super Tower.
Definitive Technology Mythos STS Super Tower. Ισορροπώντας επιδέξια μεταξύ των δικαναλικών και των πολυκαναλικών (υψηλής ανάλυσης και home cinema) εφαρμογών, το μικρότερο μοντέλο της σειράς Mythos Super Tower -το οποίο βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια- είναι ένα all-around ηχείο από μια εταιρία με πολύ συγκεκριμένη άποψη για το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα και η οποία σπανίως ακολουθεί την πεπατημένη.
Hegel H160 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/Streaming DAC.
Hegel H160 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/Streaming DAC. Έχοντας χαράξει την δική της ιστορία στον χώρο των ευρωπαϊκών audiophile κατασκευαστών, η Hegel του Bent Holter είναι, ασφαλώς, ικανή στο να συλλάβει τον παλμό και της ανάγκες ενός κοινού το οποίο απαιτεί κάτι παραπάνω από έναν απλό ολοκληρωμένο ενισχυτή. Ο H160 είναι, ακριβώς, μια από τις απαντήσεις της Νορβηγικής εταιρίας στις τρέχουσες προκλήσεις του χώρου. Δοκιμάζουμε και γράφουμε τις εντυπώσεις μας.
ATC SCM19 - Ηχείο Βάσης.
ATC SCM19 - Ηχείο Βάσης. Δοκιμάζουμε το μεγαλύτερο “μικρό” της εισαγωγικής σειράς ηχείων του γνωστού κατασκευαστή και επιβεβαιώνουμε τις υποψίες μας: Το SCM19 είναι ένα από τα κορυφαία κόμπακτ ηχεία που μπορεί να αγοράσει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής, αν αυτό που ζητά είναι η πραγματική υψηλή πιστότητα!
Delta Audio Titan II/Jelco SA-750L/Nagaoka MP-150.
Delta Audio Titan II/Jelco SA-750L/Nagaoka MP-150 Λίγο παραπάνω από ένα χρόνο μετά την πρώτη μας γνωριμία με μια από τις σχεδιάσεις του Γιώργου Δάρα, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και το μεγαλύτερο μοντέλο της Delta Audio. To Titan II είναι, σαφώς, μια ακόμη πιο φιλόδοξη κατασκευή η οποία δείχνει ότι αναζητά τα όρια των δυνατοτήτων που προσφέρει η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική που έχει επιλέξει η εταιρία και το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια.
Scheu Analog Diamond/Rega RB202/Benz Micro Silver.
Scheu Analog Diamond/Rega RB202/Benz Micro Silver. Σχεδιασμένο, εξαρχής, ώστε να αποτελεί μια πλήρη και έτοιμη για χρήση αναλογική πηγή, το Diamond της Scheu Analog είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, καθώς συνδυάζει την τεχνογνωσία του Γερμανού κατασκευαστή στην σχεδίαση του πλατό με δύο αναγνωρισμένης ποιότητας επιλογές σε ό,τι αφορά τον βραχίονα και την κεφαλή. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε, κάλλιστα, να θεωρηθεί ως μια προσωπική επιτυχία της Ulla Scheu...
Benchmark DAC2 HGC/AHB2 - Προενισχυτής/Τελικός Ενισχυτής.
Benchmark DAC2 HGC/AHB2 - Προενισχυτής/Τελικός Ενισχυτής. Βασισμένος σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δέσμη ιδεών με μακρά ιστορία αλλά ελάχιστα δείγματα πρακτικής εφαρμογής, ο AHB2 της Benchmark αποτελεί από μόνος του μια εξαιρετική ευκαιρία να διαμορφώσει κανείς γνώμη για το πώς θα μπορούσε να είναι το μέλλον των τελικών ενισχυτών. Σε συνδυασμό με τον πασίγνωστο DAC της εταιρίας, δημιουργεί ένα σύστημα πολύ υψηλού επιπέδου από το οποίο λείπουν μόνο τα ηχεία!
Ideon Audio Ayazi - USB DAC.
Meze 99 Ideon Audio Ayazi - USB DAC Η πρώτη συσκευή του νέου Έλληνα κατασκευαστή αποτελεί μια φιλόδοξη όσο και ενδιαφέρουσα προσπάθεια σε μια δύσκολη, καυτή θα έλεγε κανείς, κατηγορία τιμής. Αλλά, η αξία ενός εγχειρήματος έγκειται και στο μέγεθος της πρόκλησης που καλείται να αντιμετωπίσει και -σε αυτό το επίπεδο- η Ideon Audio φαίνεται να έχει κάνει τις σωστές επιλογές, τηρώντας αξιοθαύμαστα τις ισορροπίες και προσφέροντας στο Ayazi την ευκαιρία να αναδειχθεί εν μέσω ανταγωνισμού ουδόλως αμελητέου!
Meze 99 Classics - Ακουστικά.
Meze 99 Classics Με εντυπωσιακή -το λιγότερο- εμφάνιση και αρκούντως λογική τιμή, τα 99 Classics αποκλείεται να περάσουν απαρατήρητα. Η προσπάθεια της εταιρίας του Antonio Meze είναι κάτι παραπάνω από θεαματική και αξίζει της προσοχής μας. Είχαμε την ευκαιρία να συμβιώσουμε για αρκετό καιρό με το κορυφαίο μοντέλο ακουστικών της Meze και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Questyle QP1R - Media player.
Questyle QP1R. Το QP1R είναι η προσπάθεια της Questyle να μπει στον χώρο των προσωπικών media players με τον ίδιο τρόπο που μπήκε και στον χώρο των ενισχυτών ακουστικών: Με θόρυβο. Η σχεδίαση του Fengshuo Wang παρουσιάστηκε πριν από έναν περίπου χρόνο και είναι, πράγματι, ξεχωριστή από πολλές απόψεις!
Musical Fidelity MX-DAC - USB-DAC.
Musical Fidelity MX-DAC - USB-DAC Ο μετατροπέας d/a από τη σειρά MX της Musical Fidelity είναι μια μικρή σε διαστάσεις αλλά φιλόδοξη συσκευή καθώς αποτελεί μια προσπάθεια να συνδυαστούν η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και οι αυξημένες δυνατότητες με μια ελκυστική τιμή. Με δεδομένη την επιτυχημένη προϊστορία της εταιρίας σε παρόμοιες προσπάθειες, ο MX-DAC δεν μπορεί παρά να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση...
Heed Audio Canalot III/Q-PSU III - Ενισχυτής Ακουστικών.
Heed Audio Canalot III/Q-PSU III Δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες αναβάθμισης, στα εξωτερικά τροφοδοτικά και στις λογικές, για τα προσφερόμενα, τιμές, η Heed Audio δεν μπορεί παρά να είναι ένας -καταρχήν- ελκυστικός κατασκευαστής. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει ο Canalot III, ένας λιτός σε σύλληψη και εκτέλεση ενισχυτής που προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία να αξιοποιήσει κανείς τα ακουστικά του...
Magnum Dynalab MD806T - Διαδικτυακός δέκτης
Magnum Dynalab MD806T - Διαδικτυακός δέκτης Η Magnum Dynalab χρησιμοποιεί τα διαπιστευτήριά της ως κορυφαίος κατασκευαστής ραδιοφωνικών δεκτών για να προσεγγίσει μια εντελώς νέα αγορά και δείχνει να έχει αυτό που χρειάζεται για να τα καταφέρει.
The Vintage Zone: Πλατό/Βραχίονας Denon DP-59L.
The Vintage Zone: Denon DP-59L. Εγκαινιάζοντας μια νέα θεματική ενότητα στο avmentor.gr, o Δημήτρης Κωστόπουλος αναζητά τις λεπτομέρειες, ξεσκεπάζει τις ιδιαιτερότητες και περιγράφει τις εμπειρίες του από ένα κλασικό Denon DP-59L, ένα “μεγάλο” πλατό της που μπήκε στην αγορά στα μέσα των '80s.
Lab 12 Gordian - Φίλτρο τροφοδοσίας/PQA
Lab 12 Gordian - Φίλτρο τροφοδοσίας/PQA Το Gordian την ελληνικής Lab 12 είναι μια πολύ έξυπνη και εύχρηστη συσκευή η οποία, εκτός από την καταστολή των θορύβων στη γραμμή τροφοδοσίας και την προστασία από υπερτάσεις που παρέχει, δίνει και μια καλή, αντικειμενική εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στο δίκτυο παροχής του σπιτιού.
Thoeress Phono Equalizer - Phono/Ισοσταθμιστής.
Thoeress Phono Equalizer. Το να δίνεις υπερεξουσίες στον ακροατή, επιτρέποντάς του να ρυθμίζει “με το αυτί” διάφορες παραμέτρους σε ένα σύστημα είναι κάτι που συζητείται ως προς την σκοπιμότητά του αλλά ο προενισχυτής φωνογραφικών κεφαλών του Reinhard Thoeress κάνει ακριβώς αυτό: Είναι μια πολύ ευέλικτη συσκευή για τον απαιτητικό ακροατή βινυλίων που είναι πρόθυμος να ασχοληθεί με κάθε δίσκο του ξεχωριστά και να βελτιώσει το συνολικό αποτέλεσμα, ένα κλικ τη φορά...
ΦΩΣ 211 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής SET.
ΦΩΣ 211 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής SET. Η ΦΩΣ είναι μια νέα ελληνική εταιρία κατασκευής ενισχυτών η οποία εξειδικεύεται στις λαμπάτες σχεδιάσεις, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των υλικών και στην χρήση λυχνιών και εξαρτημάτων NOS, απευθυνόμενη στον απαιτητικό audiophile που ψάχνει το ενδιαφέρον και το ξεχωριστό. Δεν πρέπει, επομένως, να εκπλήσσει το γεγονός ότι ο 211 που δοκιμάσαμε αποτελεί, ακριβώς, μια τέτοια περίπτωση.
King Sound M-10/M-03 – H2.
King Sound M-10/M-03 – H2 - Eνισχυτές ακουστικών/Ηλεκτροστατικά ακουστικά. Γνωρίσαμε την King Sound ως έναν κατασκευαστή που αγαπά τις ηλεκτροστατικές μονάδες και τις χρησιμοποιεί τόσο στα ηχεία όσο και στα ακουστικά της. Η ανακοίνωση, την περασμένη άνοιξη, ενός φορητού ενισχυτή ακουστικών μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε και από κοντά τις δυνατότητες της εταιρίας αξιολογώντας όχι ένα, αλλά τρία προϊόντα ταυτόχρονα!
Rois Acoustics Kalypso Passive - Ηχείο Δαπέδου.
Rois Acoustics Kalypso Passive To Kalypso είναι, ίσως, το πιο πολυσυζητημένο ηχείο της ελληνικής εταιρίας τα τελευταία δύο χρόνια καθώς, εκτός από κορυφαίο μοντέλο της, είναι και ένα ενδιαφέρον πείραμα που, στην πλήρη του μορφή, θα συνδυάζει ενεργή οδήγηση, ψηφιακή αντιστάθμιση και full range μονάδα με φόρτιση χοάνης. Σε πρώτη φάση δοκιμάζουμε την παθητική εκδοχή, που κλείνει πονηρά το μάτι στους φανατικούς του είδους!
Vitus Audio RI-100 - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής.
Vitus Audio RI-100 Είναι ο μικρότερος ολοκληρωμένος του Hans Ole Vitus αλλά τα κάτι παραπάνω από σαράντα κιλά του βάρους του και τα 300 βατ του υποδηλώνουν σαφώς ότι αυτό το “μικρότερος” δεν σημαίνει και... “μικρός”. Το βασικό μοντέλο ενισχυτή της εταιρίας από τη Δανία αποδείχθηκε μια προσεγμένη στην σχεδίαση και την υλοποίηση συσκευή η οποία μπορεί όχι απλώς να σταθεί άνετα σε ένα σύστημα υψηλών αξιώσεων αλλά, μάλλον, να το αναδείξει.
Cabasse Iroise 3 - Ηχείο Δαπέδου.
Cabasse Iroise 3 - Ηχείο Δαπέδου. Βασισμένο στις γνωστές απόψεις της Cabasse περί ομοαξονικών μονάδων, το Iroise 3 είναι ένα μεγάλο ηχείο δαπέδου που φιλοδοξεί να κερδίσει το ενδιαφέρον του απαιτητικού ακροατή χωρίς να καταφεύγει σε εντυπωσιακά τεχνάσματα. Και οι Γάλλοι ξέρουν τα κόλπα καλά...
Polk Audio TSx550T - Ηχείο Δαπέδου.
Polk Audio TSx550T Το μεγαλύτερο ηχείο της σειράς TSx είναι μια επιβλητική κατασκευή η οποία βασίζεται στο δόγμα των πολλών μονάδων που ασπάζεται η εταιρία και αποτελεί μια ελκυστική πρόταση για όσους αναζητούν ένα μεγάλο ηχείο δαπέδου με λογική τιμή. Δοκιμάζουμε το TSx550T και ανακαλύπτουμε ότι εκτός από το... ανάστημα έχει να επιδείξει και άλλες -σοβαρές- αρετές.
Mytek Manhattan, DAC- Προενισχυτής-Ενισχυτής Ακουστικών
Mytek Manhattan, DAC- Προενισχυτής-Ενισχυτής Ακουστικών Με τον Manhattan η MyTek δοκιμάζει την τύχη της στην σκληροπυρηνική αγορά του οικιακού audio απαιτήσεων, μια επιλογή που έχουν κάνει αρκετοί pro- κατασκευαστές πριν από αυτήν με σημαντική επιτυχία. Είχαμε ακούσει γι' αυτόν εδώ και καιρό, τον περιμέναμε (με υπομονή) και έφτασε η ώρα να δούμε από κοντά τι έχουν φτιάξει οι Νεοϋορκέζοι!
One2One: Crystal Audio Teevy 6
One2One: Crystal Audio Teevy 6 Με την ποιότητα ήχου των τηλεοράσεων να βρίσκεται σε σχέση αντίστροφης αναλογίας με το βάθος τους (δηλαδή, για να το πούμε καθαρά, να χειροτερεύει γρήγορα και σταθερά), η λύση ενός εξωτερικού ηχείου που θα επαναφέρει μια αξιοπρεπή ισορροπία φαντάζει λογική. H ελληνική Crystal Audio έχει μια πολύ καλή πρόταση και ο Στάθης Ασπιώτης εξετάζει τα δεδομένα στην πράξη...
Galactron MK 2240 - Ολοκληρωμένος Ενισχυτής.
Galactron MK 2240 Δοκιμάζουμε τον μικρότερο ολοκληρωμένο ενισχυτή της Ιταλικής εταιρίας της οποίας το όνομα μας ταξιδεύει πίσω στο 1966 και διαπιστώνουμε ότι η “παράδοση” δεν έχει απλώς τιμηθεί, εν είδει συμβόλου κενού πραγματικών αξιών αλλά έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση για συσκευές συνεπείς, καλοκατασκευασμένες και ιδιαίτερα ευχάριστες στο αυτί!
Audioengine A2+, Ηχείο Desktop Audio/Multimedia.
Audioengine A2+ Το μικρότερο μοντέλο της Audioengine απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε όσους αναζητούν ένα ηχείο με περιορισμένες διαστάσεις που να μπορεί να υποστηρίξει ήχο από υπολογιστή μέσα από μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, είτε αυτές αφορούν επεξεργασία/αναπαραγωγή μουσικών αρχείων, είτε απλή “καθημερινή” χρήση σε περιβάλλον πολυμέσων. Ωστόσο, τα βασικά χαρακτηριστικά της εταιρίας είναι παρόντα και σαφή. Το μόνο που είναι μικρό, τελικώς, είναι -όντως- οι διαστάσεις.
Advance Acoustic X-Uni.
Advance Acoustic X-Uni. Το X-Uni είναι μια πολύ φιλόδοξη συσκευή με δομή και δυνατότητες που αποτελούν, ίσως, την βάση επάνω στην οποία πρέπει να κτίζεται μια σύγχρονη, “all around” πηγή κατάλληλη για το ευρύ κοινό. Εύκολο; Όχι και τόσο. Αξίζει να δούμε πόσο καλά τα κατάφεραν οι Γάλλοι...
Enigmacoustics Mythology M1.
Enigmacoustics Mythology M1. Ως φυσική συνέπεια της δοκιμής του Sopranino, την οποία δημοσιεύσαμε πριν από μερικούς μήνες, η δοκιμή ενός ολοκληρωμένου συστήματος της Enigmacoustics, όπου το σούπερ τουίτερ της χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα υψηλού επιπέδου μίνι μόνιτορ, δεν επιχειρεί τόσο να επιβεβαιώσει το πόσο καλά λειτουργεί το πρώτο (αυτό το γνωρίζουμε ήδη) όσο το να διερευνήσει την αποτελεσματικότητα μιας σχεδίασης που, εν τέλει, χρησιμοποιεί δύο τουίτερ, όταν αυτή γίνεται από τον καθ' ύλην αρμόδιο!
Tandem Audio Statement/Ultimate.
Tandem Audio Statement/Ultimate Ο γνωστός Έλληνας κατασκευαστής συστημάτων στήριξης παρουσίασε δύο βάσεις κατάλληλες για τελικούς ενισχυτές και εμείς είχαμε την ευκαιρία να δούμε ισάριθμα δείγματα από κοντά, να κάνουμε μια προσπάθεια εκτίμησης της μηχανικής τους συμπεριφοράς και να αξιολογήσουμε την επίδραση τους στον ήχο του συστήματός μας. Λεπτομέρειες θα πει κάποιος, σημαντικές, όμως για τον απαιτητικό audiophile!
PS Audio PerfectWave Memory Player/DirectStream DAC.
PS Audio PerfectWave Memory Player/DirectStream DAC Δοκιμάζουμε ένα από τα πλέον συζητημένα πακέτα για ψηφιακή αναπαραγωγή από CD και αρχεία και βρισκόμαστε απέναντι από ένα καλοστημένο σύστημα, με μεγάλες δυνατότητες διαχείρισης μέσων, το οποίο βασίζεται σε μερικές εξόχως ενδιαφέρουσες ιδέες. Πόσο καλά μπορεί να ακούγεται; Η απάντηση, εδώ, είναι “πολύ”, αλλά -μη προτρέχετε- χρειάζονται και επιχειρήματα...
FIM Audio Precision Preamplifier/Pure Class A Amplifier.
FIM Audio Precision Preamplifier/Pure Class A Amplifier. Αν, όπως λέγεται, έχεις μόνο μια ευκαιρία για να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση, η FIM Audio του Θόδωρου Καρατζά βρίσκεται σε καλό δρόμο: Ο προενισχυτής και ο τελικός ενισχυτής που δοκιμάσαμε, οι πρώτες συσκευές της ελληνικής εταιρίας, διακρίνονται για την εμπνευσμένη προσέγγισή τους, αντλώντας ιδέες από διανοητές του χώρου όπως ο Baxandall και ο Self, την ορθολογική, χωρίς υπερβολές, κατασκευή τους και τιμές προσαρμοσμένες στην ελληνική πραγματικότητα. Τι άλλο να ζητήσεις;
Definitive Technology Incline.
Definitive Technology Incline Ένας κατασκευαστής με δίκαια κερδισμένη καλή φήμη, επιχειρεί μια τολμηρή είσοδο σε έναν χώρο όπου το ηχείο ως μέρος ενός συστήματος είναι -το λιγότερο- παρεξηγημένο. Τι σημαίνει το Incline για τον κομπιουτερά-audiophile και πόσο καλά μεταφέρει την ουσία των απόψεων της Definitive στο ασυνήθιστο περιβάλλον όπου καλείται να λειτουργήσει;
One2One: Κάντο Σωστά! Advance Acoustic WTX-1000.
One2One: Advance Acoustic WTX-1000 Οι φορητές συσκευές σήμερα, smartphones και tablets κυρίως, εκτός από εργαλεία επικοινωνίας έχουν και τον ρόλο των φορητών βιβλιοθηκών multimedia, τις οποίες μπορούμε να έχουμε συνεχώς μαζί μας. Ο ασύρματος δέκτης Bluetooth της Advance Acoustic έρχεται να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ μιας φορητής συσκευής με Bluetooth και ενός σοβαρού συστήματος μουσικής αναπαραγωγής.
Magico S1, Ηχείο Δαπέδου
Magico S1 Η Magico είναι, ίσως, ένας από τους πλέον ενδιαφέροντες κατασκευαστές ηχείων αυτή την στιγμή, συνδυάζοντας την ελευθερία που προσφέρει η in-house παραγωγή των μεγαφώνων με μια χαρακτηριστική τόλμη σε ότι αφορά την προσέγγιση στο σχεδιασμό της καμπίνας. Το S1 είναι το πλέον προσιτό τους μοντέλο και έχει το δικό του, ξεχωριστό, ενδιαφέρον!
One2One: Το Monitor Audio PL300 από κοντά!
One2One: Το Monitor Audio PL300 από κοντά! Είναι, ίσως, απλό να κατασκευάσεις ένα ηχείο υπέρ-φορτωμένο με τεχνολογία, ή να στραφείς στο άλλο άκρο, εκείνο του αφαιρετικού μινιμαλισμού, με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην ηχητική απόδοση. Οι πραγματικές δυσκολίες όμως υπάρχουν και ξεκινούν όταν θα πρέπει να αποδείξεις στην πράξη τις ικανότητες σου απέναντι σε έναν απαιτητικό ακροατή. Αυτό είναι το στοίχημα που δεν φοβάται να βάλει η Monitor Audio με το PL300. Ο Στάθης Ασπιώτης μεταφέρει τις εντυπώσεις του...
Playback Designs IPS-3, ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC.
Playback Designs IPS-3, ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC. Αθόρυβη αλλά πάντοτε κινούμενη στον χώρο του state of the art σε ό,τι αφορά την ψηφιακή τεχνολογία, η εταιρία των Andreas Koch και Jonathan Tinn δοκιμάζει την τύχη της σε μια συσκευή με ευρύτερους ορίζοντες. Ο IPS-3 είναι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής με πολλές φιλοδοξίες και ενδιαφέροντα εσωτερικό κόσμο, τόσο στο ψηφιακό όσο και στο αναλογικό πεδίο!
Delta Audio Titan I/Jelco SA-250/Nagaoka MP-150.
Delta Audio Titan I/Jelco SA-250/Nagaoka MP-150. Δοκιμάζουμε το πρώτο προϊόν της ελληνικής Delta Audio, ένα ιδιαίτερα προσεγμένο και καλοκατασκευασμένο πλατό πολύ υψηλού επιπέδου και ανακαλύπτουμε μια (ακόμη) επιβεβαίωση της υποψίας που έχουμε εδώ και αρκετό καιρό: Στην Ελλάδα, ο χώρος των κατασκευών audio βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι!