Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/09/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΒΑΣΗΣ/ΡΑΦΙΟΥ

Acoustic Energy AE100

Acoustic Energy AE100

Η νέα εκδοχή της σειράς 100 παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2017 και ήταν μια σαφής προσπάθεια της βρετανικής εταιρίας να συνδέσει το ένδοξο παρελθόν της με το παρόν και το μέλλον. Το αυθεντικό AE109, το βασικό ηχείο της σειράς, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1996 και αναγνωρίστηκε γρήγορα ως ένα από τα καλύτερα προσιτά ηχεία της εποχής. Κάτι παραπάνω από 20 χρόνια μετά, ο γνωστός κατασκευαστής με τη νέα σειρά 100 προσπάθησε να βελτιώσει την επιτυχημένη συνταγή βασισμένος, φυσικά, σε νέες μονάδες και νέα καμπίνα.
Το ηχείο που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν είναι το μικρότερο της σειράς και με τιμή κάτω από τα €300,- είναι σαφές ότι απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα μικρό, οικονομικό ηχείο το οποίο, ωστόσο δεν κάνει σοβαρές παραχωρήσεις σε θέματα ποιότητας. Η αλήθεια είναι ότι οι δυνατότητες της Acoustic Energy στο θέμα της ανανέωσης παλιών μοντέλων φάνηκαν ξεκάθαρα στην δοκιμή του AE1. Η νέα έκδοση του θρυλικού ηχείου αποτέλεσε μια πειστική απόδειξη ότι η AE έχει μια άνεση στο να προσαρμόζεται στις επιταγές της εποχής και να μην παραμένει προσκολλημένη σε δάφνες του παρελθόντος.
Ανεξαρτήτως, πάντως, της καταγωγής του, το AE100 παραμένει ένα ηχείο με πολύ σαφείς τυπικούς περιορισμούς. Μικρή σε διαστάσεις καμπίνα και γούφερ, δίδρομο και με τιμή που άνετα το κατατάσσει στα οικονομικά προϊόντα Hi-Fi, τι μπορεί να προσφέρει σε έναν ακροατή που έχει κάποιες απαιτήσεις; Ας δούμε τις λεπτομέρειες...