Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/07/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Πλατό/Βραχίονας/Κεφαλή

Dual CS 600 MKII/Skyanalog G1

Dual CS 600 MKII/Skyanalog G1

Το CS 600 σχεδιάστηκε, από την αρχή, για να αποτελέσει την κορυφαία πρόταση της γερμανικής εταιρίας (με εξαίρεση φυσικά το... συλλεκτικό Primus Maximus). Αναδεικνύει με μαεστρία, μερικές από τις βασικές αρχές της Dual, όντας μια ποιοτική αλλά απλή και αποτελεσματική κατασκευή. Η έκδοση ΜΚΙΙ δεν απογοητεύει. Σε κερδίζει αμέσως με την δωρική της εμφάνιση και την πολύ καλή αίσθηση στην χρήση, ενώ ταυτόχρονα κάνει σαφές ότι δεν έχουν γίνει κακώς εννοούμενες “οικονομίες”.
Οι βασικές σχεδιαστικές επιλογές που έγιναν πριν από αρκετά χρόνια δεν έχουν αλλάξει. Το CS 600 είναι ένα κλασικό πλατό χωρίς ανάρτηση, με μετάδοση κίνησης μέσω ιμάντα και αρχιτεκτονική πλατό/υποπλατό. Ο βραχίονας είναι ειδικά σχεδιασμένος για το το συγκεκριμένο πλατό και ακολουθεί πιστά την λογική της Dual, όντας χαμηλής μάζας και καρντανικός.
Στην δοκιμή που είχαμε κάνει το 2014 είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε το CS600 με δύο κεφαλές της Ortofon, την OM10 και την X5. Αν η ΟΜ10 ήταν μια υπερβολή “προς τα κάτω” (αν θυμάμαι καλά, την έδινε η ελληνική αντιπροσωπεία δωρεάν με το πλατό) η X5 οδήγησε σε μια απόδοση που άφηνε σοβαρές υποσχέσεις για τις δυνατότητες της συσκευής να υποστηρίξει ακόμη καλύτερες κεφαλές. Η δοκιμή του MKII που ακολουθεί στις σελίδες αυτές, βάδισε ακριβώς επάνω σε αυτόν τον δρόμο, όντας η πρεμιέρα μιας νέας εταιρίας κεφαλών, της Skyanalog και του μικρότερου μοντέλου της G1.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες...