Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/10/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Wi-Fi STREAMER/UPnP RENDERER

Advance Acoustic WTX-Microstreamer.

Advance Acoustic WTX-Microstreamer.

Η ιδέα του streaming, της αναπαραγωγής, δηλαδή, μουσικών αρχείων από ένα ηχητικό σύστημα στο οποίο δίνεται πρόσβαση σε έναν ή περισσότερους πόρους του οικιακού δικτύου ή/και του διαδικτύου είναι, εδώ και κάμποσο καιρό, κοινός τόπος. Σε αυτές τις σελίδες έχουμε δοκιμάσει πολλές συσκευές που έχουν τέτοιες δυνατότητες και άλλες τόσες που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό. Είναι δεδομένο, ότι ο χώρος των audiophile συσκευών έχει αποδεχθεί την ιδέα και, ακόμη περισσότερο, έχει κάνει κάποια σοβαρά βήματα ώστε να προσαρμόσει τις τεχνολογίες που υποστηρίζουν το streaming στις ποιοτικές απαιτήσεις που υπάρχουν από ένα σοβαρό σύστημα.
Με τον τρόπο που εξελίσσεται η αγορά, είναι σχεδόν δεδομένο ότι ακόμη και ένας πολύ φθηνός ολοκληρωμένος ενισχυτής περιλαμβάνει, πλέον, έναν ή περισσότερους τρόπους streaming. Είτε ασύρματα (μέσω Bluetooth, WiFi ή AirPlay), είτε ενσύρματα (μέσω Ethernet) οι περισσότερες συσκευές που μπορούν να παίξουν τον ρόλο του hub σε ένα σύστημα ήχου μπορούν να “δουν” ένα media player ή -ακόμη καλύτερα- το router του σπιτιού και από εκεί να έχουν πρόσβαση σε μουσικό υλικό. Η διαπίστωση αυτή, πάντως, αποκαλύπτει και ένα κενό: Τι γίνεται αν κάποιος διαθέτει ένα συμβατικό ηχητικό σύστημα χωρίς κάποια από αυτές τις δυνατότητες; Η μοναδική του επιλογή είναι να χρησιμοποιήσει μια εξωτερική συσκευή η οποία μπορεί να διαχειριστεί το stream με τα δεδομένα και να τα εξάγει είτε ως ψηφιακά, είτε ως αναλογικά σήματα ήχου προς το υπόλοιπο σύστημα. Η αγορά έχει μια μεγάλη ποικιλία από προτάσεις σε όλες τις κατηγορίες τιμής και η συσκευή που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν είναι μια ιδιαίτερα οικονομική πρόταση, ιδανική για μικρά συστήματα ή για όποιον θέλει, απλώς, να πειραματιστεί και να συνηθίσει στην ιδέα και τις ιδιαιτερότητες του streaming πριν αποφασίσει να επενδύσει σε κάτι πραγματικά ακριβό.
Η Advance Acoustic ανήκει στις εταιρίες που έχουν ακολουθήσει τις εξελίξεις τις αγοράς στον χώρο και προσφέρει πολλές συσκευές με τέτοιες δυνατότητες. Το WTX-Microstreamer είναι μια πολύ απλή λύση, με χαμηλό κόστος η οποία απαιτεί μόνο λίγα λεπτά και ένα smartphone (ή ένα τάμπλετ) για να επεκτείνει ένα συμβατικό σύστημα προς τον χώρο του streaming. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...