Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/05/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Τελικός ενισχυτής

hARt Lab Tune Three

hARt Lab Tune Three

Πληροφορήθηκα για την ύπαρξη της hARt Lab πριν από τρία περίπου χρόνια, όταν η εταιρία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο σόου του Μονάχου με πολύ εντυπωσιακό τρόπο. Μετά, σιωπή. Δεν βοήθησαν, είναι η αλήθεια και οι συνθήκες που επικράτησαν, αλλά η αλήθεια είναι ότι την είχα ξεχάσει την hARt μέχρι που έκανε και πάλι την εμφάνισή της, αυτή τη φορά με διαθέσιμα προϊόντα για δοκιμή. Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται, βεβαίως, οπότε, τους τελευταίους μήνες είχα την ευκαιρία να ζήσω με μια από τις πρώτες συσκευές της εταιρίας που είναι διαθέσιμες, τον τελικό ενισχυτή Tune Three.
Το hARt σημαίνει harmonic Audio Reference tunes και η εταιρία βασίζεται σε μια ομάδα μηχανικών που συνδυάζουν την γνώση του θέματος και την αγάπη για τον καλό ήχο, στοιχεία που υπόσχονται ενδιαφέροντα πράγματα. Όλα τα προϊόντα της εταιρίας είναι “Tunes”, με το Tune One να είναι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής, τα Tune Two και Tune Four προενισχυτές και τα Tune Three και Τυne Five τελικοί ενισχυτές. Το ζευγάρι Tune Four και Τune Five, αποτελεί το κορυφαίο σύστημα της εταιρίας (προενισχυτής/streamer/DAC/Ενισχυτής ακουστικών και μονομπλόκ τελικοί) ενώ ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι όλες οι συσκευές βασίζονται σε δύο κυκλώματα (ένα λαμπάτο και ένα ημιαγωγικό) τα οποία η hARt εξελίσσει επί δεκαπέντε χρόνια.
Η συσκευή που δοκιμάζουμε εδώ, είναι ο “μικρός” (τρόπος του λέγειν) τελικός ενισχυτής, μια υλοποίηση δύο καναλιών, η οποία αποτελεί μια άκρως αποκαλυπτική για τις ιδέες και τις προθέσεις του κατασκευαστή σχεδίαση. Ως μικρό spoiler, δεχτείτε το γεγονός ότι ο Tune Three είναι ο πιο ενδιαφέρων και ξεχωριστός ενισχυτής που έχουμε δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...