Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/07/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΒΑΣΗΣ/ΡΑΦΙΟΥ - NEAR FIELD MONITOR

Kali Audio LP-6 “Lone Pine”

Kali Audio LP-6 “Lone Pine”

Με έτος ίδρυσης το 2018, δηλαδή με ιστορία λίγο παραπάνω από δύο χρόνια, η Kali είναι μια καινούρια εταιρία στον χώρο του audio. Ωστόσο, πίσω από τον σχεδιασμό των ηχείων της βρίσκεται ο Charles Sprinkle, ο οποίος είχε ως μέντορες δύο από τα σημαντικότερα ονόματα του χώρου, τον Sean Olive και τον Floyd Toole και είχε, επίσης, μια σημαντική καριέρα στην JBL, με το όνομά του να βρίσκεται πίσω από το κορυφαίο μόνιτορ Μ2 και την σειρά LSR3, ενώ είναι και αυτός που δημιούργησε τον κυματοδηγό Image Control της εταιρίας.
Αυτή την στιγμή, ο κατάλογος προϊόντων της Kali περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές σειρές, ή “Project” όπως φαίνεται ότι αρέσκεται να τα ονομάζουν. Το Lone Pine, με δύο δίδρομα κόμπακτ μόνιτορ, το Independence, με το τρίδρομο IN-8, το οποίο περιλαμβάνει μια ομοαξονική μονάδα μεσαίων/υψηλών συχνοτήτων και το Watts, με ένα ενεργό υπογούφερ, το WS-12, με δωδεκάιντσο γούφερ και ενισχυτή 1000W. H Kali προσφέρει, επίσης, ένα άρθρωμα Bluetooth το οποίο, συνδεόμενο στην είσοδο των ηχείων της, τους προσφέρει την δυνατότητα της ασύρματης ζεύξης (ένα πονηρό κλείσιμο ματιού στην consumer/prosumer αγορά που θα ήθελε κάτι πιο ευέλικτο από ένα “σκέτο” μόνιτορ).
Αν κρίνουμε από το πρώτο προϊόν της εταιρίας, το LP-6 στην σειρά Project Lone Pine, το οποίο αποτελεί και το αντικείμενο αυτής της δοκιμής, ένας από τους βασικούς στόχους της Kali Audio είναι ένας καλός λόγος τιμής προς απόδοση. Με κόστος λίγο πάνω από τα €350,- για ένα ζευγάρι ενεργά μόνιτορ, το LP-6 φαίνεται να πληροί αυτή την προδιαγραφή, υπό την προϋπόθεση φυσικά, ότι κάνει αυτά που υπόσχεται. Ας δούμε τι έχουν σκεφτεί...