Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/12/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΗΧΕΙΟ/MEDIA STREAMER

Sonos Play:5 (gen2)

Sonos Play:5 (gen2)

Αν το σχήμα και το όνομα του Play:5 σας φαίνεται γνωστό, έχετε δίκιο. H Sonos παρουσίασε τον συγκεκριμένο κωδικό πριν από έξι περίπου χρόνια, το 2009, και τόσο το μέγεθος όσο και η γενική αισθητική του Play:5 “πρώτης γενιάς” δεν διαφέρει, ως πρώτη εντύπωση τουλάχιστον, από το gen2 που βλέπετε στις σελίδες αυτές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, τα φαινόμενα, όντως, απατούν και το νέο ηχείο της Sonos, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 έχει ουσιώδεις διαφορές με τον προκάτοχό του, τόσο στο κομμάτι της αισθητικής όσο και στην κατασκευή καθαυτή.
Η διαφοροποίηση του Play:5 (gen2) σε σχέση με το πρώτο Play:5 είναι, βεβαίως, αναμενόμενη και, ως ένα σημείο, σίγουρα επιβλήθηκε από τις εξελίξεις. Ο χώρος των multiroom/ασύρματων συστημάτων έχει αλλάξει πολύ από το 2009 (και σίγουρα ακόμη περισσότερο από το 2005, όταν, στην πρώτη δοκιμή ενός πλήρους συστήματος Sonos μέναμε εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες που προσέφερε και την ποιότητά του) και οι απαιτήσεις έχουν ανέβει. Η Sonos προσφέρει μια μεγάλη γκάμα συστημάτων, κατάλληλων για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών, μεταξύ αυτών και τρία διαφορετικά μοντέλα ασύρματων ηχείων, από τα οποία το Play:5 είναι το κορυφαίο. Ως τέτοιο, ήταν απαραίτητο να εξελιχθεί αναλόγως.

Οι εξωτερικές διαφορές του νέου ηχείου με το πρώτο μοντέλο, είναι εμφανείς αν και όχι ριζικές. Είναι λίγο μεγαλύτερο σε όγκο και βάρος, η καμπίνα του ορίζεται από καμπύλες και είναι λιγότερο γωνιώδης και το user interface έχει γίνει ακόμη πιο απλό. Η σχεδιαστική προσέγγιση της Sonos, ωστόσο, έχει πολύ σημαντικότερες διαφορές: Το νέο Play:5 διαθέτει περισσότερες μονάδες μεγαφώνων και ενισχυτές (έξι, συνολικά, έναντι πέντε του αρχικού μοντέλου), η φόρτιση των γούφερ έχει αλλάξει (η καμπίνα είναι κλειστού τύπου και όχι bass reflex), είναι δυνατή η δημιουργία ενός συστήματος από δύο Play:5 ώστε το ηχείο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί “συμβατικά” σε ένα δικαναλικό σύστημα και, τελευταίο αλλά όχι έσχατο, υπάρχει ένα σύστημα προσαρμογής στα χαρακτηριστικά ακουστικής του χώρου, το οποίο η Sonos ονομάζει Trueplay. Το Play:5 είναι, φυσικά, πλήρως συμβατό με όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η αρχιτεκτονική της Sonos και ο χρήστης μπορεί να το διαχειριστεί πλήρως από την ομώνυμη εφαρμογή, ίσως την καλύτερη του είδους της. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...