Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/04/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

CD-SACD Player/Streamer/DAC

Mark Levinson No. 5101

Mark Levinson No. 5101

Πριν από δύο περίπου, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή No. 5805, μια από τις πρώτες συσκευές της σειράς 5000 της εταιρίας, η οποία απευθύνεται σε ένα κοινό που θα ήθελε κάτι πιο προσιτό, πάντοτε με την προσέγγιση του διάσημου κατασκευαστή (σήμερα υπό την αιγίδα της Harman). Ήταν μια πλήρης συσκευή με ενσωματωμένο DAC που άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις. Το επόμενο βήμα της Mark Levinson στην σειρά αυτή ήταν, εντελώς λογικά, ένα streamer/DAC, καθώς ο 5805 είχε, μεν, ψηφιακό μέρος και στοιχειώδεις δυνατότητες streaming αλλά δεν μπορούσε να συνδεθεί, ως media player, στο οικιακό δίκτυο. Η θύρα Ethernet που διέθετε επέτρεπε, απλώς, την πρόσβαση στις δυνατότητες της συσκευής μέσω web browser.
Το No. 5101, που δοκιμάζουμε στις σελίδες αυτές, πληροί όλες τις προδιαγραφές ώστε να θεωρηθεί ένα πλήρες ψηφιακό hub, κατάλληλο για ένα σύστημα αξιώσεων. Streamer και DAC, μπορεί να διαχειριστεί συμβατικά ψηφιακά σήματα και ροές από το οικιακό δίκτυο και το διαδίκτυο. Αλλά η ML, ως όφειλε, έκανε και ένα βήμα περισσότερο: Ενσωμάτωσε στην συσκευή ένα τρανσπόρτ, συμβατό με CD και SACD.
Μη νομίζετε ότι δεν σας βλέπω εσάς που κουνάτε το κεφάλι σας με απορία. Έχετε άδικο. Σίγουρα, τα φυσικά μέσα είναι -για να το πω ευγενικά- ντεμοντέ στις ημέρες μας -και για καλούς λόγους οφείλω να συμπληρώσω. Όμως πολλοί έχουν κάνει στο παρελθόν σημαντικές επενδύσεις σε αυτά, έχοντας εκατοντάδες και πολύ συχνά χιλιάδες δίσκους. Το ripping είναι μια λύση (κυρίως για τα CD), αλλά όποιος δεν το βαριέται, να κάνει ένα βήμα μπροστά.
...
...
Ναι. Καλά το φαντάστηκα. Κανείς.
Με βάση αυτά, η ιδέα του να έχεις μια ποιοτική συσκευή με δυνατότητα αναπαραγωγής δίσκων είναι καλή και το γεγονός ότι οι σύγχρονες συσκευές με τέτοιες δυνατότητες σπανίζουν, την κάνει καλύτερη. Οπότε, το γεγονός ότι το 5101 μπορεί να διαβάσει δίσκους Red Book, SACD και layers CD και SACD υβριδικών δίσκων (πάντα σε δικαναλικά φορμά, βεβαίως) είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτο όσο και ενδιαφέρον.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες...