Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/10/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

NETWORK PLAYER/ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ PHONO/ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ

McIntosh MB50/MP100/MHA100

McIntosh MB50/MP100/MHA100

H σχέση της McIntosh με τα στενά σασί δεν είναι τόσο πρόσφατη όσο, ίσως νομίζετε. Την ανακαλύψαμε, για πρώτη φορά, με την παρουσίαση του MXA60 Anniversary, ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο παρουσιάστηκε το 2009, με αφορμή τα 60 χρόνια της εταιρίας. Αυτό που, αρχικώς, ήταν μια πρόταση προς τους φανατικούς φίλους της, η McIntosh ανακάλυψε -προφανώς- ότι έχει εμπορικό ενδιαφέρον. Κι έτσι, η σειρά συνεχίστηκε με το MXA70 και, πιο πρόσφατα με το MXA80, δύο συστήματα τα οποία ανήκουν στην σειρά Lifestyle του Αμερικανού κατασκευαστή. Το MXA80 απέκτησε, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, μια σειρά από πρόσθετες, περιφερειακές συσκευές, ανάμεσά τους το network player/streamer ΜΒ50, ο προενισχυτής phono MP100 και -η νεότερη προσθήκη- το SA-CD/CD player MCT80. Σε αυτά, θα πρέπει να προστεθούν και οι δύο DAC/Ενισχυτές ακουστικών της εταιρίας (ο MHA100 και ο νεότερος MHA150) οι οποίοι είναι από σχεδιαστικής άποψης συγγενείς με την κεντρική μονάδα του MXA80 και, ιδού, ένα ήδη αναπτυγμένο οικοσύστημα!
Εν προκειμένω, η πρόθεση της McIntosh είναι σαφής: Να δημιουργήσει μια σειρά προϊόντων με χαρακτηριστική εμφάνιση (χωρίς να απεμπολεί την παραδοσιακή της αισθητική), της οποίας τα μέλη συμβαδίζουν με τις σύγχρονες απαιτήσεις (streaming, χρήση ακουστικών, ήχος υψηλής ανάλυσης), προσφέρουν ευελιξία στην σύνθεση συστημάτων και είναι περισσότερο οικονομικές, σε σχέση με τις “μεγάλες” σειρές.

Η δοκιμή που ακολουθεί στις επόμενες σελίδες, ασχολείται με τρεις από αυτές τις συσκευές και ειδικά το media player/streamer ΜΒ50, τον προενισχυτή phono MP100 και τον DAC/Ενισχυτή ακουστικών (και ολοκληρωμένο ενισχυτή) MHA100. Είναι ενδιαφέρον, πιθανώς, να αναφερθεί ότι αυτό που ξεκίνησε ως δοκιμή ενός “concept-ηχοσυστήματος” εξελίχθηκε σε μια μαραθώνια δοκιμή, καθώς, ούτε λίγο, ούτε πολύ, βρεθήκαμε απέναντι από επτά διαφορετικά μηχανήματα (media player και DAC, προενισχυτή phono και ADC, DAC, ενισχυτή ακουστικών και ολοκληρωμένο ενισχυτή), το κάθε ένα με τις δικές του ιδιαιτερότητες και αξίες. Κατά την άποψη του υπογράφοντος, ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της δοκιμής δεν αφορά στην ποιότητα, τις επιδόσεις και τις δυνατότητες αυτών καθαυτών των συσκευών αλλά στην δυνατότητα της McIntosh να τα συνθέσει ως ομοιογενή, λειτουργικά και ισορροπημένα συστήματα. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...