Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/04/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

CD/SACD Player - USB DAC

Pioneer PD-50

Pioneer PD-50

Μπορεί και να είναι τυχαίο, αλλά αυτό είναι το δεύτερο SACD-CD player που δοκιμάζουμε μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Την αρχή, μετά από κάποια χρόνια έκανε το Mark Levinson No. 5101, μια συσκευή που κάνει πολύ περισσότερα από την αναπαραγωγή δίσκων και, τώρα, σειρά έχει το Pioneer PD-50 που βλέπετε εδώ. Οι παρατηρητικοί θα έχουν ήδη διαπιστώσει ότι ούτε το PD-50, ούτε το No. 5101 είναι καθαρόαιμα players. Για την ακρίβεια, η αναζήτηση “σκέτου” SACD/CD player μπορεί να αποβεί μια σχετικώς στείρα διαδικασία. Από εδώ, το avmentor, το τελευταίο τέτοιο μηχάνημα ίσως να πέρασε πριν από δέκα και παραπάνω χρόνια. Πολύ απλά, η ανάγνωση ψηφιακών δίσκων φαίνεται να είναι μια διαδικασία την οποία οι κατασκευαστές την βλέπουν ως πρόσθετη δυνατότητα σε κάποια σύνθετη συσκευή, εδώ και πολύ, πολύ καιρό. Αυτό, φυσικά, δεν μας δυσαρεστεί. Το κόστος ενός πρόσθετου ψηφιακού interface που θα διευρύνει την χρήση ενός player είναι μικρό και είναι δεδομένο ότι ζούμε σε μια εποχή όπου το streaming δεδομένων ήχου είναι κάτι το σύνηθες.
Τέτοια πράγματα, κατά πάσα πιθανότητα, σκέφτηκαν και οι άνθρωποι της Pioneer όταν σχεδίαζαν το PD-50. Η παράδοση της εταιρίας στο συγκεκριμένο είδος είναι δεδομένη και η επιστροφή της εδώ και μερικά χρόνια στον καλό δικάναλο ήχο είχε δημιουργήσει τις ανάλογες προσδοκίες.
Το PD-50 είναι το μεσαίο μοντέλο των players που μπορείτε να βρείτε στον κατάλογο της εταιρίας. Υπάρχουν, ακόμη, το μικρότερο PD-30 και το μεγαλύτερο και πιο πλήρες σε θέματα συνδέσεων PD-70. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες, είναι μια βαριά στη κατασκευή της συσκευή που θα τραβήξει αμέσως την προσοχή όσων έχουν CD και θέλουν μια καλή πηγή, αλλά προσφέρει και ενδιαφέρουσες δυνατότητες που, ενώ είναι δεδομένες σήμερα, ουδέποτε υπήρξαν συνήθεις την εποχή που αυτού του είδους οι συσκευές ανήκαν στο mainistream.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες...