Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/04/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΔΑΠΕΔΟΥ

Polk Audio Signature S55

Polk Audio Signature S55

Η Polk ανακοίνωσε την νέα σειρά ηχείων Signature η οποία περιλαμβάνει μοντέλα δαπέδου, βάσης καθώς και τα απαραίτητα μοντέλα για την υποστήριξη πολυκαναλικών συστημάτων, λίγο πριν το τέλος του 2016. Τα νέα ηχεία βασίζονται σε τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε ηχεία υψηλότερου επιπέδου της εταιρίας, όπως τα RTiA και LSiM, αλλά η κατηγορία τιμής στην οποία κινούνται είναι σαφώς πιο οικονομική. Τα μοντέλα τα που είναι διαθέσιμα από τον Δεκέμβριο είναι είναι τα S60, S55 και S50 (δαπέδου), S20, S15 και S10 (βάσης/ραφιού) και τα δύο κεντρικά S35 και S30.
Η σειρά Signature χρησιμοποιεί το νέο τουίτερ της εταιρίας, το οποίο ανεβαίνει αρκετά ψηλά ώστε να επιτρέψει την πιστοποίηση όλων των μοντέλων ως συμβατά με συστήματα ήχου υψηλής ανάλυσης (Hi-Res Audio), η πρώτη σειρά ηχείων της Polk που λαμβάνει αυτή την πιστοποίηση.
H αισθητική και το φινίρισμα των ηχείων είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με αυτό που μας έχει συνηθίσει η Polk, αλλά στην σχεδίαση και την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται μερικές από τις πλέον επιτυχημένες τεχνικές της, οι οποίες σχετίζονται με την συνολική προσέγγιση στον σχεδιασμό (Dynamic Balance), την κατασκευή του bass reflex (Power Port) και το crossover (Cascade Crossover).
Το ηχείο που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν είναι το S55, το δεύτερο μεγαλύτερο ηχείο δαπέδου (μετά το S60). Πρόκειται για μια σχεδίαση δύο δρόμων τριών μεγαφώνων με τιμή που βρίσκεται κάτω από τα €1000. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...