Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/09/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ηχείο Βάσης/Ραφιού

Rois Acoustics Status Baby

Rois Acoustics Status Baby

Τα μικρά ηχεία έχουν ιδιαίτερη αξία στην σειρά προϊόντων ενός κατασκευαστή και οι λόγοι γιαυτό είναι, κυρίως, δύο. Πρώτον, συχνά, ένα μικρό ηχείο αποτελεί την πρώτη αγορά ενός νεοεισερχόμενου στο χώρο και, επίσης συχνά, αποτελεί έναν αναγκαίο συμβιβασμό λόγω του χώρου που είναι διαθέσιμος. Δεύτερον, η σχεδίαση ενός μικρού ηχείου κρύβει κάποιες δυσκολίες (από τις οποίες ο μικρός όγκος είναι μόνο μια), επομένως το αποτέλεσμα είναι ένα σοβαρό δείγμα γραφής του κατασκευαστή.
Στα παραπάνω, ο υπογράφων θα προσέθετε έναν ακόμη λόγο, ίσως όχι ιδιαίτερα τεκμηριωμένο αλλά πάντως υπαρκτό, στην πράξη. Τα μικρά σε όγκο ηχεία δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν αδυναμίες με μια εντυπωσιακή απόδοση στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων καθώς η κάτω συχνότητα αποκοπής βρίσκεται αρκετά ψηλά. Αυτό σημαίνει ότι η υπόλοιπη περιοχή πρέπει να είναι κατά το δυνατόν άψογη και ισορροπημένη και το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιεί σε σημείο που να αντισταθμίζει την (αναμενόμενη) έλλειψη στο κατώτερο άκρο.
Η Rois είναι μια εταιρία με μεγάλη πείρα στην κατασκευή ηχείων, αλλά σε αυτή την κατηγορία όγκου, ιστορικά, δεν είχε παρουσιάσει κάποιο ανάλογο μοντέλο. Στην τρέχουσα σειρά προϊόντων της, το IQ-2 είναι, πράγματι, ένα μικρό ηχείο, αλλά ανήκει σε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία προϊόντων (ενεργό, ασύρματο, με ενσωματωμένο media player/streamer). Έτσι, το Status Baby δεν είναι μόνο το μικρότερο σε όγκο μοντέλο της σειράς Status, είναι -αν δεν με απατά η μνήμη μου- το πρώτο συμβατικό κόμπακτ ηχείο του Έλληνα κατασκευαστή.
Αν και, μακροσκοπικά, η συνταγή πίσω από το Status Baby είναι κλασική (δίδρομο, bass reflex), η Rois φαίνεται να έχει κάνει όσα “μαγικά” της επιτρέπει η κατηγορία τιμής του. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...