Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/02/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MEDIA PLAYER

Cayin i5

Cayin i5

Την Cayin οι περισσότεροι τη γνωρίζουν από τους λαμπάτους ενισχυτές της και είναι, χωρίς αμφιβολία, μια από τις επιτυχημένες και πάντα ενδιαφέρουσες εταιρίες στον τομέα αυτό. Στην πραγματικότητα ωστόσο, ο κατάλογος των προϊόντων της περιλαμβάνει μια καλή γκάμα συσκευών εκτός από ενισχυτές: ψηφιακές πηγές, DAC και ενισχυτές ακουστικών, ακόμη και ένα ηχείο.
Η σειρά προσωπικών/φορητών συσκευών παρουσιάστηκε το 2016 και σήμερα περιλαμβάνει πέντε μοντέλα, τρία players (i5, N6 και N5), έναν DAC/Ενισχυτή ακουστικών (C5DAC) και έναν απλό ενισχυτή ακουστικών (C5) με συμβατικές αναλογικές εισόδους, όλα ιδιαίτερα προσεγμένα σε θέματα αισθητικής.
Η συσκευή που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν είναι το media player i5, μια συσκευή η οποία, αν και φορητή, προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες που την κάνουν κατάλληλη για χρήση και στον οικιακό χώρο, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως USB DAC όσο και ως ασύρματο media streamer.
Η προσέγγιση της Cayin στον σχεδιασμό του i5 είναι, επίσης, αρκετά ενδιαφέρουσα. Βασίζεται σε ένα SoC (System on Chip) σχεδιασμένο για υποστήριξη smartphone και tablet, τρέχει Android, χρησιμοποιεί καταξιωμένο λογισμικό για το playback και, σε ό,τι αφορά το κομμάτι του audio, η υλοποίηση θυμίζει περισσότερο επιτραπέζια συσκευή και λιγότερο φορητή. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...