Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/03/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Προενισχυτής/Τελικός Ενισχυτής

Cary Audio SLP98P/CAD-120S MkII

Cary Audio SLP98P/CAD-120S MkII

Με έτος ίδρυσης το 1989, η Cary είναι μια από εκείνες τις εταιρίες που εκμεταλλεύεται μεν την γοητεία που εξασκούν οι λυχνίες στους audiophiles αλλά δεν παραμένει προσηλωμένη σε ιδέες και προϊόντα του παρελθόντος. Έτσι η σειρά με τα προϊόντα της περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα, η οποία ξεκινά από ψηφιακές πηγές και καταλήγει σε πολυκαναλικούς τελικούς για χρήση σε εγκαταστάσεις οικιακού κινηματογράφου. Η Cary δεν διστάζει να επιλέξει το κατάλληλο εξάρτημα για την κατάλληλη θέση και -αν καταλάβατε το υπονοούμενο- δεν είναι “κολλημένη” με τις λάμπες. Οι μεγάλοι τελικοί της, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν ημιαγωγικά στάδια ισχύος σε τάξη ΑΒ, όπως και το πολύ ενδιαφέρον AiOS (All in One System), το οποίο περιλαμβάνει στάδιο ισχύος με MOSFET και ένα ιδιαίτερα πλήρες πακέτο συνδέσεων και δυνατοτήτων streaming.
Ωστόσο, κακά τα ψέμματα, οι περισσότερο αναγνωρίζουν στην Cary έναν κατασκευαστή που έχει συνυφάνει το όνομά του με τις λαμπάτες υλοποιήσεις. Η εταιρία διαθέτει δύο ολοκληρωμένους ενισχυτές (SLI-100 και SLI-80), δύο προενισχυτές, τον κορυφαίο SLP-05 με εξωτερικό τροφοδοτικό και τον SLP-98, διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις την “L” και την “P”, με την δεύτερη να ενσωματώνει και προενισχυτή phono και αποτελεί ένα από τα αντικείμενα της δοκιμής αυτής και τρεις τελικούς ενισχυτές, τους μονομπλόκ CAD-805RS και CAD-211FE και τον δικαναλικό CAD-120S MkII. Σε γενικές γραμμές, η Cary φαίνεται να συμπαθεί τα πολλά βατ και ο CAD-120S MkII που δοκιμάζουμε εδώ, διαθέτει τέσσερις ΚΤ-88 ανά κανάλι και αποδίδει 120W σε συνδεσμολογία Ultralinear και 60W ως τριοδικός.
Το πακέτο που είχαμε στη διάθεσή μας για μια δοκιμή μακράς διαρκείας, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση καθώς δείχνει να μην υπολείπεται, ούτε σε δυνατότητες αλλά ούτε και σε ισχύ, ενός κλασικού ημιαγωγικού συστήματος, επομένως αφορά ένα κοινό ευρύτερο αυτού των φανατικών φίλων των λυχνιών. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...