Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/06/2022

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Μόναχο, M.U.C., 19/5-22/5/2022

Λογότυπος

Munich High End Show 2022 - Show Report

Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο τελικός ενισχυτής S5 της κορυφαίας σειράς Michi της Rotel, αποδίδει 500W/8Ω και 800W/4Ω ανά κανάλι, με αρχιτεκτονική dual mono.

Το TTPS20 είναι ένα εξωτερικό τροφοδοτικό της ελληνικής Signal Projects, κατάλληλο για την τροφοδοσία προενισχυτών phono και πλατό.

Το καλώδιο τροφοδοσίας από την κορυφαία σειρά καλωδίων Avaton της Signal Projects. Πρόκειται για το Avaton Power με αγωγούς που βασίζονται σε κράμα Χαλκού, Χρυσού και Αργύρου και μεγάλη διατομή (6,7mm2 στους κλάδους φάσης και ουδέτερου).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η ίδια εταιρία επέδειξε, μεταξύ άλλων το interconnect Golden Sequence RCA στην σειρά Statement...

...καθώς και το πολύπριζο Poseidon.

Το combo της Moon, ACE, είχε, στο Μόναχο...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

...έναν μικρό, αλλά σημαδιακό συνοδό: Το πρώτο ηχείο της, το Voice 22, ένα κόμπακτ δίδρομο με τουίτερ μαλακού θόλου που συνδυάζεται με κυματοδηγό για την βελτίωση της ακτινοβολίας του και μιντ/γούφερ 155 χιλιοστών με σασί από χυτό αλουμίνιο και κώνο από πολυπροπυλένιο ενισχυμένο με μέταλλο.

Το ζευγάρι SU-6 και SH-6 της γνωστής μας SMSL είναι ένας μετατροπέας D/A και ένας ενισχυτής ακουστικών, μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για όσους θέλουν ένα μικρό σύστημα για ακροάσεις απαιτήσεων με ακουστικά.

Το Aidoni της Soundspace Systems είναι ένα τρίδρομο ηχείο δαπέδου με συστοιχία D'Appolito για την απόδοση των μεσαίων υψηλών, τουίτερ AMT και πλευρικά τοποθετημένο γούφερ. Ένα ακόμη, ρυθμιζόμενο από τον χρήση AMT βρίσκεται στην πίσω πλευρά του ηχείου.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ενισχυτής ακουστικών από την Spirit Torino. Η εξειδικευμένη στα ακουστικά εταιρία επέδειξε, μεταξύ άλλων τα μοντέλα Mistral και Valkyria Titanium.

Τα IC-H3 Elite της Starke Sound είναι μεγάλα ηχεία βάσης τριών δρόμων, τα οποία είναι διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις την απλή Elite με τουίτερ μαλακού θόλου και την Be με τουίτερ βηρυλλίου.

Το εντυπωσιακό Top Line Bob XL της Stein Music δίνει μια καλή αίσθηση στην φράση “larger than life”. Συνδυασμός χοάνης και ανοικτής μπάφλας, συνοδεύεται από ένα ενεργό υπογούφερ που υποστηρίζεται από DSP και διαθέτει ενισχυτές 3kW (φαίνεται πίσω από το κυρίως ηχείο).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Stenheim παρουσίασε τα μοντέλα Alumine Five (αριστερά) και Reference Ultime Two (δεξιά).

Τα power conditioners της Stromtank βασίζονται σε αρχιτεκτονική συσσωρευτών/inverters για την πλήρη απομόνωση του συστήματος από το δίκτυο. Εδώ, το S 5000 High Power. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μοντέλο, με δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας που φθάνει τις 5kWh.

Η SVS διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από subwoofer και... δεν το κρύβει!

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η T+A παρουσίασε το νέο Solitaire S540, ένα ηχείο το οποίο φαίνεται να βασίζεται στην ηλεκτροστατική μονάδα της εταιρίας...

...καθώς επίσης και τα νέα ακουστικά Solitaire T, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως συμβατικά ενσύρματα, είτε ως ασύρματα/Bluetooth με ενεργό καταστολή θορύβου.

Η παρουσίασε ενός νέου ηχείου από την Technical Audio Devices (TAD) είναι σπάνια. Στο Μόναχο είδαμε το Ε2 (Evolution Two), μια σχεδίαση δαπέδου 2,5 δρόμων, με τουίτερ βηρυλλίου το οποίο υποστηρίζεται από κυματοδηγό και μιντ/γούφερ 155mm με κώνο MACC (πολλαπλές στρώσεις ανθρακονημάτων) και οπή φόρτισης που ακτινοβολεί προς το δάπεδο και προς δύο κατευθύνσεις.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Technics έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να ακούσουν τα ηχεία SB-G90M2 (δαπέδου) και SB-C600 (βάσης).

Μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση: Ο επεξεργαστής BACCH SP της Theoretica είναι ένας DAC/Αναλογικός προενισχυτής ο οποίος τρέχει DSP που βελτιώνει την στερεοφωνική εικόνα. Προαιρετικώς, μπορεί να προσαρμοστεί και στην θέση του ακροατή, με σύστημα head tracking.

To ΤΤ1 είναι προϊόν σχεδιασμού του θρυλικού Helmut Thiele και, υποψιαζόμαστε, η πλατφόρμα για την επίδειξη και πώληση του βραχίονα του, ΤΑ01 του οποίου η σχεδίαση εξασφαλίζει μηδενικό σφάλμα εκτροπής.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Δεν είναι καινούριο, αλλά η αλήθεια είναι ότι τράβηξε την προσοχή όλων: Το TD 124 DD της Thorens είναι direct drive αλλά, κυρίως, vintage!

Στο Μόναχο είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα (και μοναδικό -μάλλον) R2R ΤΜ 1600, το μαγνητόφωνο της Thorens....

... ενώ η εταιρία επέδειξε επίσης και το πρωτότυπο ενός phono το οποίο θα ονομάζεται TPP 1600. Πρόκειται για μια αρθρωτή κατασκευή, κατάλληλη για MM/MC, με δυνατότητες αποέμφασης RIAA/Decca και ενισχυτή ακουστικών.