Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/06/2022

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Μόναχο, M.U.C., 19/5-22/5/2022

Λογότυπος

Munich High End Show 2022 - Show Report

Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Once προσφέρει ηχεία με αισθητική (και λογική) που πραγματικά ξεχωρίζουν. Εδώ το Su, ένα ασύρματο ηχείο δύο δρόμων με υβριδικό αναλογικό μέρος, το πρώτο στάδιο του οποίου υλοποιείται με μια 6922 της Electro Harmonix.

Full range με χοάνη από την Operly. Ενδιαφέρον σχέδιο και πολύ αξιόλογα φινιρίσματα. Εδώ, φαίνεται το Signal Active (έτσι λέγεται το χρώμα, το ηχείο είναι συμβατικό, passive).

Η εταιρία ονομάζεται ΩΜΑ από τα αρχικά Oswalds Mill Audio (από που προκύπτει το Ω, δεν είναι σαφές). Εδώ φαίνεται το πλατό της εταιρίας, K3, μια κατασκευή από χυτοσίδηρο, η οποία βασίζεται σε κινητήρα κατάλληλο να οδηγεί μηχανές χάραξης δίσκων, βραχίονα σχεδιασμένο από τον Frank Schroder και το εξωτερικό τροφοδοτικό Xenon με λυχνίες το οποίο μπορεί να είναι ενσωματωμένο σε ειδικό stand...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... και εδώ ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Special K, βασισμένος σε στάδιο εξόδου push-pull με οκτώ ΚΤ88 πολωμένες σε τάξη Α. Αποδίδει 50W/8Ω ανά κανάλι και, σύμφωνα με την εταιρία, ανεβαίνει μέχρι τα 85kHz.

Η γνωστή Peak Consult άλλαξε ιδιοκτησία και επέστρεψε στο Μόναχο ως σκέτη Peak. Εδώ, το τρίδρομο δαπέδου (με διπλό γούφερ) El Diablo.

Η πρώτη επίσημη παρουσία σε έκθεση της έκδοσης Black του μεγάλου πλατό της Perπetuum Ebner, PE 2020.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο παθητικός προενισχυτής CM-2000 Control Meister της Phasemation είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται (και να εξασθενεί σωστά) balanced εισόδους/εξόδους.

Η Pillium του Κώστα Πήλιου ήταν παρούσα με τα εντυπωσιακά της ηλεκτρονικά σε παραπάνω από ένα κορυφαία δωμάτια. Εδώ, ένας τελικός Achilles ο οποίος οδήγησε ηχεία της Magico, στο κεντρικό δωμάτιο της Magico.

O ολοκληρωμένος Cor παρουσιάστηκε πριν από μερικά χρόνια ως η πρώτη συσκευή στην ομώνυμη σειρά ηλεκτρονικών της PMC. Από τότε δεν έχουμε δει κάτι άλλο, πάντως.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η PMC επέδειξε, επίσης, το πάντοτε εντυπωσιακό FACT Fenestria.

To πλατό Kinea της Primary Control είναι μια direct drive σχεδίαση με κινητήρα που λειτουργεί σε δυο προφιλ, μεγάλης ροπής για την εκκίνηση (για πέντε δευτερόλεπτα) και χαμηλών κραδασμών για την συνέχεια. Ο βραχίονας είναι ο Reference της εταιρίας, “σχεδόν” unipivot με ένα δευτερεύον έδρανο που αυξάνει την σταθερότητα του στελέχους.

Άσκηση σχεδιασμού (concept) της Pro-Ject για τη νέα γενιά πλατό RPM12 για το οποίο πολλοί είπαν ότι “κάτι τους θυμίζει” (ξεκινάει από Micr- και τελειώνει σε -eiki, δύο λέξεις, πάρτε το για άσκηση στο σπίτι)...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... και το ίδιο έκανε και για την επόμενη γενιά του Signature 12, η οποία, λογικά, ονομάζεται Signature 12.2. Νέος είναι και ο βραχίονας, εδώ.

Η Pro-Ject επέδειξε, επίσης, το σύνολο της ιδέας “True Balanced”, δηλαδή ένα πλατό/βραχίονα με balanced έξοδο και ένα νέο phono με balanced είσοδο και τοπολογία. Σαφώς έχουμε να κάνουμε με μια καλή ιδέα.

Το Project ENA είναι το πρώτο ηχείο της νέας, ομώνυμης ελληνικής εταιρίας, ιθύνων νους της οποίας είναι ο Ηλίας Μαυροειδάκος. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή από όλες τις απόψεις κατασκευή, πολύ υψηλού κόστους, στην οποία έχουν επενδυθεί χιλιάδες ώρες CAD και ακροάσεων. Το είδαμε στην παράλληλη έκθεση Hi-Fi Deluxe (για την οποία θα διαβάσετε κάποια στιγμή), αλλά δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε!

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Q-Acoustics επέδειξε τα Concept 30 (βάσης) και Concept 50 (δαπέδου). Οι βάσεις του “30” είναι πραγματικό κόσμημα.

Ο Qualiton X200 είναι ο νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής της Audio Hungary. Βασίζεται σε ΚΤ120 (και μπορεί δεχτεί ΚΤ150) και αποδίδει 100W ανά κανάλι.

Ο Requisite της Raal είναι ένας ενισχυτής ακουστικών εξειδικευμένος για τα ακουστικά τεχνολογίας ribbon της εταιρίας.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Raidho Acoustics έπαιξε (μεταξύ άλλων) με την τελευταία γενιά του εντυπωσιακού TD6. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, χρησιμοποιεί το νέο τουίτερ ribbon της εταιρίας καθώς και μονάδες μεσαίων/χαμηλών με νέους κώνους οι οποίοι βασίζονται σε σάντουιτς κεραμικών υλικών με ταντάλιο.

Η Remton από την Τσεχία παρουσίασε την έκδοση Mk2 του προενισχυτή phono VLCR. Πρόκειται για μια λαμπάτη σχεδίαση, χωρίς ανάδραση η οποία χρησιμοποιεί παθητικό δικτύωμα αποέμφασης, όχι μόνο με αντιστάσεις και πυκνωτές αλλά και με αυτεπαγωγές.

Ο κορυφαίος προενισχυτής APL-01SE της Riviera Audio Labs είναι μια λαμπάτη σχεδίαση, single ended χωρίς ανάδραση, οι οποία διαθέτει single ended και balanced εισόδους...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... ενώ είδαμε και τον Levante, έναν υβριδικό ολοκληρωμένο ενισχυτή, με ημιαγωγικό στάδιο εξόδου, το οποίο μπορεί (μέσω διακόπτη στην πρόσοψη) να πολωθεί είτε σε τάξη Α (30W/8Ω), είτε σε τάξη ΑΒ, (120W/8Ω).

Η Rockna Audio (για την οποία έχουμε την υποψία ότι παραείναι χαμηλών τόνων) παρουσίασε τα πρωτότυπα μιας νέας έκδοσης των γνωστών συσκευών της σειράς AudioByte (SuperHydra, SuperHub και SuperZap)...

... καθώς και το πρωτότυπο ενός νέου DAC με αρχιτεκτονική R-2R (Wavedream Ultra).