Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/06/2022

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Μόναχο, M.U.C., 19/5-22/5/2022

Λογότυπος

Munich High End Show 2022 - Show Report

Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H J. Sikora από την Πολωνία παρουσίασε μεταξύ άλλων και το πλατό Standard Max, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Standard, με τον βραχίονα KV12.

Η έκδοση Mk II των Jadis JA30 αποδίδει μέχρι 45W από ένα στάδιο ισχύος σε τάξη Α με λυχνίες KT88, ΚΤ120 ή KT150, οι οποίες υποστηρίζονται από κύκλωμα αυτόματης πόλωσης.

Η σειρά Classic της JBL με το L82 (αριστερά) και το L100 (δεξιά).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Pearl Graphene της Joseph Audio, οδηγούμενο από τους μονομπλόκ Evolution της Doshi Audio.

Η Kalista είναι η μετεξέλιξη της γνωστής γαλλικής Metronome και το DreamPlay X η κορυφαία της συσκευή. Πρόκειται για ένα media player/streamer το οποίο διαθέτει και τρανσπόρτ συμβατό με CD/SACD. Η έκδοση “X” έχει μόνο ψηφιακές εξόδους ενώ ή έκδοση XC διαθέτει και DAC.

Το πολύ ενδιαφέρον πλατό της Klimo. Ονομάζεται Beorde και είναι μαγνητικώς αναρτημένο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Δεν θα περάσει ποτέ απαρατήρητο. Το Kuzma XL DC με τον βραχίονα παράλληλης μετατόπισης Air Line. Στο Μόναχο, η Kuzma παρουσίασε και τον νέο βραχίον Safir 9, μια ακτινική σχεδίαση με στέλεχος από σάπφειρο.

Η ελληνική LAB12 επέδειξε τον Melto1, μια οικονομική έκδοση του προενισχυτή phono Melto2, αλλά με παρόμοια σχεδιαστική λογική.

Επίσης, στο Μόναχο, η LAB12 αποκάλυψε το πρωτότυπο του νέου, κορυφαίου μονομπλόκ της, Irama. Πρόκειται για έναν βαρύ τελικό με στάδιο εξόδου single ended, υλοποιημένο με παράλληλες KT170, ενώ θα είναι διαθέσιμος και με 300Β.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ανάμεσα στα άλλα εκθέματα της εταιρίας είδαμε και αυτόν τον... αποκαλυπτικό Melto2, τον πλήρως ρυθμιζόμενο προενισχυτή phono της Ελληνικής εταιρίας.

Ο Horizon είναι ο νέος κορυφαίος DAC της Lampizator, παίρνοντας την θέση που είχε ο Pacific. Πρόκειται για μια συσκευή με custom ψηφιακό μέρος που ανεβαίνει μέχρι τα 768kHz (ΠΨΜ) και DSD512 (DSD) και χρησιμοποιεί, βεβαίως λυχνίες στο αναλογικό στάδιο, με 6SN7 στο στάδιο του buffering και KT88 στην έξοδο.

Είχαμε διαβάσει για την επιστροφή της ιστορικής Leak. Είδαμε από κοντά τον καινούριο ολοκληρωμένο ενισχυτή Stereo 230.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο Digicode S-192 είναι ένας DAC της Lector Audio ο οποίος βασίζεται σε τσιπ τεχνολογίας R-2R (Burr Brown PCM1704K) και λαμπάτο στάδιο εξόδου βασισμένο σε διπλοτριόδους ECC81. Μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 24/192.

Ο Decade Jubilee (εδώ με μαύρο σασί) της Lehmann Audio βασίζεται σε παθητικό κύκλωμα για την αποέμφαση RIAA, έχει στάδιο εξόδου σε τάξη Α και εξωτερικό τροφοδοτικό. Δέχεται κεφαλές MM και MC.

Το design του Oratorio της γαλλικής Liedson ξεχωρίζει. Είναι ένα streamer/media player βασισμένο σε τεχνολογία της Volumio.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το βασικό σύστημα της Linn είχε κτιστεί γύρω από το νέο media player/streamer Klimax DSM...

... αλλά φυσικά δεν έλειψε και το σύμβολο της εταιρίας, το Sondek LP12, εδώ σε ένα πολύ ενδιαφέρον φινίρισμα.

Η Luxman έπαιξε εφέτος με L-507Z, τον ολοκληρωμένο ενισχυτή που αποτελεί το σημείο εκκίνησης της σειράς Z της εταιρίας. Βασίζεται στην τοπολογία ανάδρασης LIFES1.0 για την μείωση της παραμόρφωσης. Οι παρατηρητικοί θα δουν την ψηφιακή ένδειξη της θέσης του εξασθενητή, ανάμεσα στα δύο VUμετρα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Lyravox παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο της ηχείο Karlsson Tower. Στην ουσία πρόκειται για μια κεφαλή με το ενεργό Karlsson κάτω από την οποία έχει τοποθετηθεί ένα ογκώδες sub για να συμπληρώνει το χαμηλό.

Μονομπλόκ τελικός από την M2Tech. Πρόκειται για τον Larson, ο οποίος βασίζεται σε ημιαγωγούς πολωμένους σε τάξη Α και αποδίδει 20Wrms/8Ω.

Η ίδια εταιρία παρουσίασε και μια νέα σειρά συσκευών η οποία, κατά τα φαινόμενα θα εξελιχθεί σε brand name, την Manunta, από το όνομα του ίδιου του Marco Manunta, προφανώς. Εδώ, ο μετατροπέας Evo DAC3.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Magico (γνωρίζοντας τα κατατόπια στο MOC) επέλεξε να επιδείξει το μικρό (τρόπος του λέγειν) A5, το οποίο οδήγησαν ηλεκτρονικά της ελληνικής Pilium.

Το σύστημα πλατό/βραχίονα της Magnat, ΜΤ 990, εδώ με φινίρισμα λευκής λάκας.

Η Managing Flux παρουσίασε μια μεγάλη ποικιλία μαγνητικών κεφαλών μαγνητόφωνα 1/4 της ίντσας 2 και 4 τρακ αλλά και για πολυκαναλικές μηχανές.