Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/06/2022

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Μόναχο, M.U.C., 19/5-22/5/2022

Λογότυπος

Munich High End Show 2022 - Show Report

Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η νέα πρόταση της Clearaudio στην σειρά Concept, σε συνδυασμό με τον, επίσης καινούριο βραχίονα Profiler.

Ο Γερμανός κατασκευαστής παρουσίασε, επίσης, τον νέο προενισχυτή Balance Reference...

…και το εξωτερικό τροφοδοτικό Proffesional Power 24v.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το πρωτότυπο ενός νέου ολοκληρωμένου ενισχυτή της Copland. Θα χρησιμοποιεί λυχνίες με auto-biasing και θα ονομάζεται CTA407. Η ημερομηνία εισόδου στην αγορά δεν έχει γίνει γνωστή.

Όταν μιλάμε για line array στο σπίτι, εννοούμε κάτι τέτοιο: το Cinema LTM είναι μια τρίδρομο σχεδίαση δαπέδου, με 32 ring-radiators, 14 μιντ/γούφερ και δυο 12άρια γούφερ με διαδρομή 60 χιλιοστών.

Τί να πει κανείς για τον μονομπλόκ Relentless του Dan D' Agostino; Καλύτερα να μην πει τίποτα!

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η νέα ναυαρχίδα της Dali ονομάζεται Kore. Μεγάλο ηχείο δαπέδου με δύο γούφερ που χρησιμοποιούν δύο πηνία φωνής νέο μιντ και την γνωστή λογική του υβριδικού τουίτερ (θόλος και ribbon).

Server, streamer και DAC από την Digitale Audio Systeme. Είναι τ ο κορυφαίο σύστημα της εταιρίας και νομάζεται Model 2. Πολύ ενδιαφέρον user interface!

Αν υπήρχε βραβείο τόλμης και πρωτοτυπίας στο φινίρισμα ηχείων, θα το κέρδιζε άνετα η Davis Acoustics με αυτό το Stellar. Άπαιχτο!

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η dCS παρουσίασε το νέο Vivaldi One, ένα συνδυασμό τρανσπόρτ CD/SACD και network player το οποίο, πλέον, είναι εξοπλισμένο με τη νέα έκδοση του Ring DAC της εταιρίας, APEX. Ο αριθμός των συσκευών που θα παραχθούν είναι περιορισμένος, λέει η εταιρία.

Καθώς αυξάνονται οι δίσκοι βινυλίου, αυξάνεται και η ανάγκη καθαρισμού τους. Εδώ το σύστημα υγρού καθαρισμού Degritter. Τουίτερ θόλου με φόρτιση χοάνης και καινούριο 7ιντσο μιντ/γούφερ από χαρτί.

Το μινιμαλιστικό αλλά -με κάποιο περίεργο τρόπο- όμορφο Orangutan O/Baby της Devore Fidelity.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Αν η ελληνική ονομασία “Dynamis” που έχει επιλέξει η ιταλική Diapason δεν σας εντυπωσιάζει, σίγουρα θα σας εντυπωσιάζει το 14-εδρο που χρησιμοποιεί ως καμπίνα. Μόνο δύο πλευρές είναι παράλληλες. Τρίδρομο με τουίτερ μαλακού θόλου, χάρτινο μιντ με συνθετική επικάλυψη και γούφερ 300mm με κώνο από αλουμίνιο.

Το Helix One Mk2 της Doehmann Audio είναι μια επιβλητική κατασκευή η οποία βασίζεται σε έναν ειδικής κατασκευής ελβετικό κινητήρα. Η πλίνθος του πλατό περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά και τον επεξεργαστή που ελέγχει τον κινητήρα.

Ίσως το gadget της φετινής έκθεσης: Τo έξυπνο clamp της DS Audio (ES 001) το οποίο επιτρέπει το απόλυτο κεντράρισμα του δίσκου.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Κατά την παραμονή μας στην Γερμανία, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Dual και να συναντήσουμε τον Alfred Langer στο εργαστήριο του. Εδώ, μια πλήρης σειρά των προϊόντων της Dual...

…και εδώ το CS 529 BT. Θα διαβάσετε αναλυτικά για το πολύ ενδιαφέρον ταξίδι μας στο Kiefersfelden στο επόμενο τεύχος.

Από τα πράγματα στα οποία έδωσε βαρύτητα ο Alfred Langer κατά την ξενάγησή μας, ήταν ο νέος βραχίονας της Dual με την καρντανική ανάρτηση, η οποία χρησιμοποιεί ρουλμάν πολύ υψηλής ακρίβειας.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Στο εντελώς αναλογικό δωμάτιο της EAR, το μάτι έπεφτε αμέσως στον EAR912, τον θρυλικό προενισχυτή της EAR Yoshino τον οποίο έχει σχεδιάσει ο Tim de Paravicini.

Το έντονο χρώμα του κορυφαίου φορητού DAC/Προενισχυτή/Ενισχυτή ακουστικών Angel της Earmen (brand name της Auris) συμβαδίζει με την ποιότητα κατασκευής του. Το σχέδιο υπογράφει ο μηχανικός Filip Tot.

H Earmen παρουσίασε, ακόμη, ένα πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών το οποίο περιλαμβάνει τον ενισχυτή ακουστικών CH Amp, τον DAC Tradutto, το streamer Staccato και τ ο εξωτερικό τροφοδοτικό PSU-3.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Oso της Egglestone Works είναι ένα ηχείο που στοχεύει σε όσους θα ήθελαν ένα προϊόν του γνωστού κατασκευαστή με κάπως πιο προσιτή τιμή. Τρίδρομο δαπέδου, με δύο μιντ/γούφερ για την μεσαία περιοχή και ένα 10ιντσο πλευρικά τοποθετημένο γούφερ, για χαμηλά.

Η ΕΑ Hibrid είναι μια πολύ καινούρια εταιρία από την Ταϊβάν η οποία εξειδικεύεται στα εξωτερικά τροφοδοτικά. Το PureDC-B1 είναι ένα γραμμικό τροφοδοτικό το οποίο βασίζεται σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και μπορεί να δώσει 9, 12 και 5V, τα τελευταία μέσω θύρας USB.

Το εντυπωσιακό Elac Concentro. Η γερμανική εταιρία έχει επεκτείνει την σειρά της ναυαρχίδας της και επέδειξε, ακόμη τα S 507 και S 509 καθώς επίσης και μια εκδοχή βάσης/ραφιού, το S 503.