Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/06/2022

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Μόναχο, M.U.C., 19/5-22/5/2022

Λογότυπος

Munich High End Show 2022 - Show Report

Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Marantz έκανε πολύ θόρυβο για το νέο CD Player της, το CD60. Εκτός από την τελευταία έκδοση των αρθρωμάτων HDΑΜ, το player διαθέτει θύρα USB για streaming, με ένα -μάλλον συντηρητικό- sample rate που φθάνει τα 24/96 . Ακριβώς από κάτω ο, επίσης νέος, ολοκληρωμένος 40n.

Ο επιβλητικός και περιορισμένης έκδοσης επετειακός μονομπλόκ της Mark Levinson, ML-50. Αποδίδει κάτι παραπάνω από 400W/8Ω με τα 20W σε τάξη Α.

Το επιβλητικό Mingus Orchestra της Marten Audio.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Όσο και αν φαίνεται περίεργο σε εμφάνιση, αυτό είναι το νέο κορυφαίο switch της Melco Audio. To S10 διαθέτει γραμμικό εξωτερικό τροφοδοτικό και οκτώ συνολικά θύρες Ethernet, 4 στα 100Mbps και 4 στο 1Gbps. Η τιμή του είναι, περίπου 200 φορές υψηλότερη ενός συμβατικού IT Switch, αλλά το τροφοδοτικό μας βάζει σε υποψίες ότι κάτι ξέρουν αυτοί...

Η Merason πειραματίζεται με νέα, λιγότερο αυστηρά φινιρίσματα. Εδώ, ο κορυφαίος τους DAC1 σε “χρυσό” σασί.

Ο Κώστας Μεταξάς δεν δυσκολεύτηκε να τραβήξει την προσοχή των επισκεπτών με τις εξαιρετικής αισθητικής σχεδιάσεις του. Εδώ, το μικρότερο έκθεμά του ο Marquis “Memento Mori”, ένας προενισχυτής/ενισχυτής ακουστικών...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... και εδώ ένα από τα μεγαλύτερα, το θηριώδες και εντυπωσιακό R2R Papillion, το οποίο, μαζί με το...

... TR-X Tourbillion είναι ένα από τα ελάχιστα καινούριο R2R μαγνητόφωνα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Το Numerouno της Mezzoforte είναι ένα πλατό με διπλό πλίνθο από συνθετικό υλικό και απόσβεση μέσω σορμποθάνης. Χρησιμοποιεί βραχίονα της Pro-Ject.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Back to the Future από την Mission, η οποία επέδειξε την καινούρια και εντελώς εκσυγχρονισμένη έκδοση του ιστορικού 770. Κάποιες στιγμές τα ηχεία έπαιξαν και με τον καινούριο ολοκληρωμένο τους 778, την αναβίωση μιας συσκευής που έθεσε τις βάσεις για τους ιστορικούς Mission Cyrus.

Μας είχαν προϊδεάσει για κάτι “μεγάλο” και η αλήθεια είναι ότι το νέο Concept 50 της Monitor Audio ήταν αρκούντως εντυπωσιακό. Μια συστοιχία έξι μιντ γύρω από ένα τουίτερ -κατά τα φαινόμενα τεχνολογίας AMT- συμπληρώνονται από δύο ζεύγη γούφερ 200mm τα οποία λειτουργούν σε ρυθμό push-push.

Η πιο πρόσφατη κίνηση του Γιώργου Πολυχρονίδη (Moonriver) είναι ένας προενισχυτής phono υψηλών απαιτήσεων. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα δείτε ότι προσφέρει πλήρες πακέτο ρυθμίσεων ενώ δεν διέφυγαν της προσοχής μας τα θωρακισμένα στάδια εισόδου, κέρδους και αποέμφασης (RIAA και DECCA) καθώς και το ότι διαθέτει διαφορετικές γραμμές για τα σήματα MM και MC.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο κορυφαίος DAC της MSB. Ονομάζεται Select και βασίζεται σε οκτώ αρθρώματα Hybrid DAC (που έχει αναπτύξει η ίδια η MSB). Προσθέστε σε αυτό, το ελεγχόμενης θερμοκρασίας clock Femto 33, τα δύο εξωτερικά τροφοδοτικά και την αρθρωτή αρχιτεκτονική και θα έχετε μια εικόνα για το πώς εννοούν οι Αμερικανοί το ψηφιακό high end.

H Μytek παρουσίασε τον μονομπλόκ τελικό Empire (αυτό που διακρίνεται στο επάνω μέρος δεν είναι λυχνία αλλά αποτελεί έκφραση του γεγονότος ότι πρόκειται για έναν ενισχυτή σε τάξη D που έχει σχεδιαστεί ώστε να ακούγεται ως λαμπάτος)...

... και το ολοκαίνουριο μεγάλο streamer/DAC/Προενισχυτή με το ίδιο όνομα (Empire), ο οποίος αναμένεται στον Ιούνιο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Για τα 70 της χρόνια, η Nagra δημιούργησε αυτό το περιορισμένης έκδοσης πλατό. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατασκευή, με ανάρτηση που έχει πολύ χαμηλή συχνότητα συντονισμού και σύστημα κίνησης που περιλαμβάνει δύο, διαφορετικών χαρακτηριστικών, κινητήρες και βασίζεται σε ένα κράμα μετάλλων για χρήση σε αεροδιαστημικές εφαρμογές...

... είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τις λεπτομέρειες του πλατό της Nagra και αυτή είναι μια κοντινή φωτογραφία ενός εκ των δύο μπλοκ κινητήρα που διαθέτει. Εντυπωσιακή κατασκευή, το λιγότερο. Θα επανέλθουμε με περισσότερα!

Η Nagra εφέτος επέδειξε την σειρά HD με τρόπο ιδιαίτερα πειστικό. Εδώ, ο μονομπλόκ της σειράς ενώ οδηγεί το Chronosonic XVX της Wilson Audio...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... ενώ στο ρακ είδαμε τον HD Phono...

... και τον προενισχυτή της σειράς.

Η Neat δεν ανακοινώνει συχνά νέα μοντέλα, αλλά στο Μόναχο είχαμε... νέα τους: Παρουσίασαν το μικρό Petite Classic.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μια νέα, για εμάς, εταιρία από την Ιταλία, η New Horizon παρουσίασε μια πλήρη γκάμα συστημάτων πλατό/βραχίονα. Εδώ το μοντέλο 220.

Μεταφορά audio data για πολύ απαιτητικούς από την Nordost: To καλώδιο Ethernet της σειράς Valhalla 2, “κρεμασμένο” στο switch της σειράς Qnet.

Μικρός και χαριτωμένος. Single Ended, 2x8W ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Octave. To μοντέλο είναι το V16.